ניצנים שלי VOL1

• פותח הנושא lbz
  • פורסם בתאריך

lbz

New member
ניצנים שלי VOL1

החלטתי לנסות לכתוב ביקורת משלי לכל ההופעות בהם אני אהיה נוכח בניצנים (6 במספר בינהם מלבד ההופעה של אתמול גם ההופעה של משינה,של אביב ועברי, של היהודים,של שבק ס' ושל כל אומני הרוק יחדיו) אשמח עם יהיו כאלה שישלימו את משימתי בשאר הימים הקדמה-אז אתמול פתחתי את שהותי בניצנים בהופעה הראשונה מבין השישה אליה אני אלך. יצאתי מביתי הממוקם מרחק של 10 דק' נסיעה מניצנים באשקלון בסביבות 8 ורבע אני ועוד שני חברים ושני ידידות. מלאי מצב רוח טוב הגענו למתחם הכניסה לכפר שם עברנו בזריזות ובסדר מופתי את מבדקי הכרטיסים ומשם צ'יק צ'אק לאוטובוסים ולכפר עצמו.. ההופעות- בשעה 22:00 באיחור אופייני של חצי שעה עלו הרכב ההיפהופ הציוני לבמה. אני חייב להגיד שמראש הדג נחש הם אחת הלהקות האהובות עליי וכגודל הציפיות גודל ה-...הנאה. אט אט פילסתי את דרכי לשורות הראשונות ועד שהדג נחש התחילו להקפיץ עם לזוז כבר הייתי ממוקם כמו שצריך. הדג החלו את ההופעה עם לזוז לאחר מכן הקפיצו גם עם "מספרים", "הכאפה המצלצלת" שיוצלם כקליפ לערוץ מההופעה הזאת, "חליפות" "שירת הסטיקר" "גבי ודבי" "אין לי אף אחד", "לא מוותר" ובסוף "מה נעשה?" בשיר "מה נעשה" הדג נחש דאגו לקחת את הסוטול שמועבר בשיר עד הסוף ובסוף השיר כשהמוזיקה מתנגנת התיישבו חברי הלהקה השמחה הזאת על רצפת הבמה ובקשו מהקהל לעשות כמותם ולשבת על הקרקע החולית שבחוף.תגובת הקהל נעה ממבוכה בהתחלה דרך חוסר עניין של חלקים מהקהל(בעיקר החלק המבוגר שלו) עד לרצון לשבת על הקהל..מעל לחצי מהאנשים שהיו בסביבתי התיישבו להם על החול הרך במשך כדקה.. היה ממש כיף.. בהופעה של הדג נחש בלט חוסר ההתאמה בין תגובות הקהל הבוגר שהיה נוכח בהופעה, קהל שהתיישב ברובו בטריבונה, לנוער שהצטופף לו ליד הבמה. באמצע ההופעה שאנן ניסה להעיר את הקהל וכדרש לשלומ של החברים בטריבונות מאחור. בתגובה קיבל שקט יחסי שאנן לא נבהל מהקהל היבשושי מאחור ודרש בשלום הנוער מקדימה וקיבל בדיוק כמו שרצה!! ידיים למעלה וקריאות הידוד. שאנןלא הסתיר את המבוכה הקלה ונתן חיוך מבוייש שהסתיים בעעוד פנייה לקהל מקדימה ששוב לא איכזב.. הדג נחש סיימו את הופעתם בשעה 11:00 ובמהלך ההפסקה בין ההופעות שלהם ושל שלום התדלדלה לה מאוד הנוכחות של הקהל ליד הבמה כשחלקים רבים מהקהל פנו לאטרקציות הנוספות שניפק לו הכפר. אני חייב להודות שבתור אחד שבקושי מכיר שירים של שלום חנוך לא היו לי ציפיות גדולות מן ההופעה הזאת, אך למזלי בחרתי להשאר קרוב לבמה. שלום הפתיע אותי בשירים לא רעים ויותר חשוב באנרגיות וקצב רוק מעולה שנותן הרבה הרבה אוויר לנשימה. שלום נע כל ההופעה מקצב הרוק הבסיסי זה של שנות ה70 שתמיד כיף לשמוע דרך שירים שקטים שרק הוא ומשה לוי ל הקלידים, עד שירים שנוטים קצת לבלוז ומוזיקה ישנה יותר ואפילו רוק חזק ובוועט שתמיד כיף לשמוע ... האווירה ליד הבמה הייתה נינוחה ומעניינת מה שגרם לי בכל אופן להנות מחווית הופעה מעניינת ומרתקת. שיא ההופעה היה לדעתי כשהיהודים עלו לבמה. שלום הצטרף לאורית ותום בשירים מי אמר לך (ביצוע מרטיט ויסכימו אית כל מי שהיה שם) ובשיר ג'קי. אחר כך הצטרף אליהם גם שאנן סטריט מהדג נחש וכל הרביעייה ביצעו ביצוע מעולה לאחד מהשירים של הדג נחש (אני לא הכרתי אותו זה היה משהו עם הרבה מלך..) שכלל גם קטע היפ הופ מעניין של שאנן.. שיא נוסף התרחש עם עליית אביב גפן לבמה ששר עם שלום כמה שירים של שלום ואת אור הירח של אביב מאוחר יותר הוא עלה שנית לשיר עם שלום(שתפתח בינהם בתקופה האחרונה ממש סיפור אהבה..) את משיח לא בא..שלום עשה הדרן קטן לאחר מעל 3 שעות של הופעה בסביבות 2 ורבע שבסיומו על לשיר עוד שני שירים בינהם סוף עונת התפוזים המקפיץ.. סוף דבר: אני סיימתי לצערי את תפקידי בכפר מוקדם מדי לצערי כחצי שעה לאחר סוףף המופע של שלום חנוך מכיוון שחברי "הנהג" בעל האוטו היה צריך להספיק להכין שיעורים להיום בהסטוריה(הוא לומד הסטוריה למועד ג'..) היום אני חוזר לכפר להופעה של משינה..מקווה לחזור מחר עם ביקורת נוספת

N a V e

New member
אוי לא

שלום חנוך שר שירים של היהודים ואביב גפן ?! חבל עליו...באמת...

lbz

New member
גם אני חשבתי ככה בהתחלה..

אבל מסתבר שהוא עומד בקצב.. היה ממש טוב..בעיקר עם היהודים

N a V e

New member
סליחה?!עומד בקצב?!

חמוד,לא נראה לי שהבנת את הכוונה שלי. שלום חנוך ילמד את היהודים ואת אביב גפן מה זה קצב בכלל. על מה אתה מדבר.

MiToOsH

New member
לא הייתי.. אבל ../images/Emo104.gif

שמעתי את "קח אותי" דרך הטלפון, ובאמת היה מדהים

lbz

New member
לגבי אביב אולי..

לגבי היהודים? לא ממש..בוא ביום ה' לניצנים ותבין..

N a V e

New member
בחור

שלום הוא מחלוצי הרוקנרול בארץ,מהאנשים שהביאו לכאן את הקצב ולימדו את כולם,גם את חבריך היהודים,קצב מהו. מי שחי ונושם רוקנרול כמו שלום,לא יאבד את הקצב עד יומו האחרון. אי אפשר בכלל להשוות בין שלום חנוך ליהודים,ונעשה כאן עוול לשלום מעצם הניסיון להשוואה.

lbz

New member
על זה ששלום הוא חלוץ הרוקנרול

וכל הרוקיסטים של היום למדו ממנו אין לי ספק.. אבל עדיין אתה לא יכול להגיד ששלום מוציא יותר אנרגיות מהיהודים בהופעות...מה שלא גורע במיל מיכולתו של שלום..

sonic_green

New member
אי אפשר בכלל לעשות את ההשוואה...

שניהם מופיעים עם הרבה אנרגיות, היהודים - לא יזכרו אותם עוד 15 שנה. היהודים מופיעים עם הרבה אנרגיות כי זו הפוזה שלהם וככה הנוער אוהב אותם, מרדנים, כועסים וצרחנים (בדיוק בגלל זה הנוער אוהב גם את אביב גפן, שיש לו מעלות רבות, אבל יותר חסרונות ובא לי להקיא ממנו). שלום, ברוס ספרינגסטין הישראלי, חלוץ הרוקנ'רול, לא ישכח גם בעוד 10 עידנים.

lbz

New member
אביב??יותר חסרונות???

אולי הוא מכוער,אולי אין לו את הקול הכי יפה בעולם.. אבל כשרון הכתיבה המדהים שלו מחפה על כל חסרון אחר קשה למצוא אומנים אחרים בארץ..אם בכלל, שמתקרבים לכשרון הכתיבה שלו.. ה גם שהוא זמר מהסוג שאני אוהב שלא מסתתר מאחורי מילים חסרות משמעות במילים שלו ומשתמש באומנות שלו(השירים) כדי להגיד את מה שהוא באמת מאמין בו גם אם זה לא מקובל..

sonic_green

New member
לכל הסוגדים לאביב

אביב ניחן בכשרון כתיבה והלחנה, יש לו שירים נפלאים, אבל לא חסרים בארץ כותבים מוכשרים או מלחינים. הביצוע של אביב גפן, בייחוד על הבמה, הוא שמחליא אותי. הוא אוהב שמדברים עליו, על איך שהוא מתלבש, על מה שהוא צועק למעריצים שלו, הוא אוהב לעורר את כולם בדרך מגעילה לדעתי, לא נעים לי לומר את זה, אבל למעריצות של אביב גפן - תסתכלו על עצמכן ותבינו למה אני מתכוון, הסגידה הזו פשוט... בא לי להקיא

sonic_green

New member
את אביב לא ישכחו הרבה זמן

אביב הצליח להגיע למעריצות שלו דרך השערוריות שהוא עורר ודרך המרדנות והפרובוקציות. היהודים פוזיונרים ולא יותר מזה.

lbz

New member
ביקורת מיותר וילדותית

אני מעדיף אומן כמו אביב גפו שבעקבות העובדה שהוא אומר מה שהוא חושב בלי לחשוב פעמיים לפני כל שורה שיוצאת מהפה שלו אם הקהל בבית יאהב לשמוע את מה שאמר או לאו גם אם אותם דברים מרחיקים ממנו ציבור שלם שקשה לו לשמוע דברים פחות מקובלים ודברים שפחות בקונצנזוס על אומנים שמתחנפים לקהל ואומרים לו מה שהוא רוצה לשמוע.. לגבי היהודים להקת רוק טובה הרבה אנרגיות בשירים לצד אמירות חזקות גם אותם יזכרו בגלל המוזיקה שלהם ויותר חשוב מזה, היהודים יזכרו כהוכחה לכך שאפשר להצליח ולצבור עדת מעריצים גדולה גם ללא דחיפה ממרכז הקונצנזוס(לכאורה) המוזיקלי גלגל"ץ

sonic_green

New member
אביב גפן..

הוא יודע לאן הוא נכנס לפני שהוא מדבר או עושה מעשה, אבל בכל זאת עושה אותו בשביל איזה ריבוע בעיתון. לגבי היהודים, הם הצליחו רק בגלל שהם עושים מוזיקה שפונה אל הנוער הזועם, שלא מקבל מהרבה מקורות את המוזיקה הזועמת שהוא רוצה. הכל טוב ויפה אבל כמה שטויות אפשר להכניס ב3 דיסקים וכמה אפשר לסבול את הצרחות האלה.יש הרבה אמנים שלא מקבלים רבע דקה של השמעה מהרדיו, שלא נדבר על גלגל"צ, ולא מצליחים כמו היהודים... למה? כי הם פשוט לא כאלה "שונים". הם יכולים להיות שונים לטובה או לרעה, אבל ברגע שהם בערך כמו כולם - אין להם מקום. היהודים באו עם משהו שלא היה בארץ והנוער קיבל אותם בחום כי זה מה שהיה חסר לו. הנוער אוהב את האנרגיות והעצבים ולא כל כך אכפת לו האיכות. כשהם גדלים הם מבינים ופשוט מפסיקים לבוא להופעות ולקנות דיסקים. לא מאמין? תעשה סקר גילאים בקרב הקהל... ממוצע 16 וחצי.

lbz

New member
ושוב שטויות...

אם זה כל כך קל להצליח כמו שהיהודים מצליחים,אם זה כל כך קל לעשות קצת רעש כמו שאתה אומר להצליח בצורה היסטרית ולגרור אחריך קהל מעריצים ענק כמו של היהודים , איך זה שאף להקה אחרת ב9 שנים האחרונות מאז הדיסק הראשון של היהודים לא עשתה את אותו רעש לנוער, אף להקה לא רדיופונית לא זכתה לכזאת אהדה הסטרית.. דבר נוסף, אתה אומר שהם מכניסים שטויות לשירים שלהם? אני מציע לך להקשיב קצת לעומק לשירים שלהם: שירים כמו פעממון מלחמה, עידן האלוהים,מלחמה שקטה וכו'..,ותראה שמעבר ל"רעש" יש גם לא מעט מסרים..

sonic_green

New member
מסרים..

אולי לא ניסחתי נכון, לא אמרתי שהם משקרים או מזיינים בשכל, אבל הדרך שלהם, לכתוב רק על החרא ורק על הדברים הרעים באמת, זו דרך מגוכחת לדעתי, שרק בזכותה הם הגיעו לאן שהגיעו כי, כביכול, אומרים את כל מה שהם חושבים. כדרכם של ראפרים, שאומרים הכל בלי חשבון, עשו היהודים (ואביב, אבל אליו תיכף אחזור) והנוער שמח לקבל אותם ככאלה - רוקרים עם אמירה של ראפרים. דבר נוסף שרציתי לומר בקשר לאביב גפן - הייתה לפני כחצי שנה תכנית "עובדה" שבה הנושא המרכזי היה שיגעון המורדים. מגיעה ילדה בת 16 להופעה של היהודים, קורים דברים, הטלויזיה עוזרת קצת והופ הילדה נמצאת בבקסטייג' עם חואניטוס וצ'יקיטיטוס. לפני שהם פוצים את פיהם הילדה מתחילה לבכות, אחרי שהם פוצים את פיהם הילדה נופלת על הרצפה ומתנהגת כמו ילדה שראתה רוח רפאים, ובכלל אחרי הנשיקה על הלחי היא בורחת החוצה ובוכה כאילו חרב העולם, כל הילדות האחרות מסתכלות עליה ואומרות "יו, היא נגעה בחואניטוס", עושות מסביבה מעגל ומסתכלות עליה. קל לי מאוד לדמיין את אותו תסריט רק שבמקום חואניטוס יהיה אביב גפן.

למעלה