ניצנים שלי VOL1

• פותח הנושא lbz
  • פורסם בתאריך

exit_from_here

New member
כמה דברים על השרשור הזה ובכלל.

מהות הדיון הזאת חשובה,וטוב שמדברים על זה לדעתי,זה הרבה נושא למחשבה. אבל כמה מההתבטאויות פה היו חריפות מדי,אני מבקש שמעכשיו כל הדיונים למינהם יהיו יותר נימוסיים,עם קצת כבוד לבני אדם ולהשתדל לא להעליב אחד את השני. ולעניינו-אני הייתי בהופעה,בהחלט היה עצוב לראות אנשים שלא יודעים מי זה שלום חנוך או שהלכו ברגע שהיהודים/אביב גפן הלכו.(יצא לי לשמוע כמה פעמים,"מה היהודים לא מופיעים היום?למה באתי?!" "שלום חנוך זה הזקן הזה שחבר של אריק איינשטיין?" "רגע,אז לא הדגנחש מופיעים היום?" וכו') וחבל,כי לדעתי לפחות,שלום חנוך הוא אחד מאבות המזון של הרוק הישראלי,והיהודים ואביב גפן למדו ממנו המון,ושלום חנוך לעומתם,מתחבר לכל גיל,יכלת לראות אנשים מגיל 14-15 עד גיל 60-70 שמתחברים למוזיקה שהוא עושה. לעומת זאת כמו שנאמר,רוב הקהל,בלי להכליל,של היהודים הוא צעיר יחסית ומחפש מרדים,יש את הגיל הזה שאוהבים את היהודים..עובדה,מקווה שלא העלבתי מישהו. לגבי אביב גפן,אביב גפן לדעתי באמת מלחין וכותב גדול ומאוד מאוד מוכשר,יותר מרוב האנשים במדינתנו הקטנה,אבל בתור מבצע,הוא ממש גרוע,ובתור פוזיאיסט..בכלל. כל הקטע של פרובוקציות למען רייטינג (בואו נגיד משהו בעד גלגלצ ונזמין אנשים להגיב בבלוג שלי בטלוויזיה וככה נכניס עוד רייטינג) וכו' ממש שנוא עליי. טוב היה עושה אביב גפן אם היה נותן לאחרים לעשות את השירים שלו,כבר הוכח שזה עובד מצויין.

lbz

New member
אני מניח שבהתייחסותך להתבאויות...

התכוונת אליי ,יכול להיות שאתה צודק..אני מצטער אם פגעתי במישהו.. ובהקשר לעניין אני מסכים איתך שזה מצער שאנשים ברחו מההופעה ברגע ששלום עלה, לצערי 3 מחבריי שבאו איתי עשו כמותם, אני ועוד חבר בניגוד אליהם וחרף העובדה שלא הכרתי שירים של שלום נשארתי להקשיב למוזיקה שהתבררה לי כמעולה. אהבתי מאוד הן את המילים הן את הביצוע ובייחוד את הסאונד המעולה ששלום וחברים מנפיקים בהופעה. לגבי היהודים ציינתי קודם ואני מציין שוב שאין פסול בלהקה שפונה בעיקר לנוער. עובדה זו לא מורידה במיל מאיכותה והכשון המוזיקלי שלה. ולגגבי אביב שוב אני אומר שמאחורי "הפרובקציות" של אביב יש הרבה מאוד מסר והרבה לא קל ולא מקובל על רוב האנשים, ואני שמח שיש אומנים כמוהו שלא פוחדים לבטא דיעות כאלה.. לגבי ההופעה שלו, הוא מופיע די טוב(יש טובים ממנו) ואני לא רואה סיבה אמיתית לכך שהוא יפנה את רוב הכשרון שלו לכתיבה עבור אחרים..

דעתי על השרשור..

אז קודם כל מישהו למעלה שם שהגיב לי ובתגובה שלו רשם "המעריצות של אביב בגלל מרידות וכו' וכו'" אז זו ממש ממש לא אני! נכון, אני אוהבת את אביב והתחלתי לאהוב אותו אך ורק בגלל השירים שלו, התחברתי למילים, היו פעמים ששמעתי שיר והרגשתי כאילו המילים נכתבו עליי.. אני לא מעריצה את אביב הבנאדם, אני לא מעריצה אותו כי הוא יפה, אני לא מעריצה אותו כי הוא מעורר פרובוקציות, מרידות וכו'! אני בכלל לא מעריצה את אביב גפן. אני מעריכה ואפילו עד מאוד את אביב גפן האומן- בתור כותב ומלחין. אני חושבת , וזו דעתי האישית שאין סיבה שמישהו פה יכול לבוא ולפסול אותה, שהוא כותב בצורה מדהימה שירים- אני מתחברת להמון שירים שלו ולא פעם קורה לי שאני יושבת בלילה במיטה שומעת איזשהוא שיר ופשוט מתחילה לבכות. לדעתי האישית, אף על פי שאני הולכת להמון הופעות של אביב, אין לאביב קול יפה, אבל זה לא מונע מבעדי לאהוב את שיריו- אני עדיין חושבת שהשירים מיוחדים כל כך.. אני הולכת להמון הופעות, נהנית במיוחד בהופעות אינטמיות שאביב מופיע בצוותא בחורף או הופעה אינטימית כמו שהייתי ביום שישי האחרון במועדון גולדסטאר זאפה בת"א- הופעה בלי התעויוט הופעה שזה פשוט רק אביב ואתה (ככה לפחות אני מרגישה), הופעה שקטה שבא כל אחד יכול לנדוד עם המחשבות שלו וזה כל כך מדהים! למרות כל זאת, אני לא חושבת שיש שום מקום להשוואה בין אביב גפן לבין שלום חנוך. שלום חנוך הוא פשוט דור אחד קדימה מאביב גפן. שלום חנוך כפול בגילו מאביב גפן והתחיל את הקריירה המוזיקלית שלו במבט לאחור מהיום במספר שנים כפול מאביב גפן. אביב גפן עצמו רואה את הדבר ככבוד גדול להופיע עם שלום חנוך, לא סתם אביב אירח את שלום במופע העשור ל"אביב גפן 3" שהתקיים לפני פחות משלושה חודשים. לשלום הכישרון שלו, ולאביב הכישרון שלו- אין פה שום מקום להשוואה לדעתי. אביב בעצמו גדל על שיריו של שלום שהיה בנעוריו של אביב אחד הסטארים היותר גדולים בארץ (ואני לא מפחיתה מערכו גם היום!). לשלום חנוך יש קהל מעריצים רחב, שאני בטוחה שיישאר איתו גם אם הוא ימשיך להופיע עוד שנים רבות, ושמלווים אותו עצמו שנים רבות. אני בעצמי אוהבת את שלום חנוך וחושבת שהמופע שלו "יציאה" עם משה לוי מדהים. לגבי הגילאים כמו שאייל כתב, אני חושבת באמת ששלום פונה לכל שכבות הגילאים בארץ, אני בת 18 חושבת ששלום באמת מדהים והוא אחד הזמרים ובייחוד הפרפומרים היותר טובים שהיו ויהיו אי פעם בארץ ולא יישכח כל כך מהר. לעומת זאת, גם אמא שלי שהיא בת חמישים אוהבת את שלום חנוך. לכן אמרתי שהקהל שלו נורא נורא מגוון ולדוגמא בהופעות שלו עם משה לוי אפשר למצוא בכל הגילאים! גם לאביב גפן יש "מעריצים" בכל הגילאים ולא כולם בין 14-15.. מפריעה לי המילה "מעריצים" כי אני לא קוראת לעצמי מעריצה אם אני הולכת להופעות שלו ואוהבת לשמוע אותו וקונה דיסקים.. אולי חלקכן חושבים שהקהל של אביב מורכב אך ורק מבני 14-17 אבל זה ממש לא כך, אולי זה הרוב שאתם נתקלים בו בהופעות כמו ניצנים, ההופעה שהייתה בחוף פרישמן ועוד.. אבל אם ייצא למישהו מכם ללכת להופעה רק של אביב, או בייחוד הופעה אינטימית/אקוסטית שלו תראו עד כמה זה לא ככה. אני ראיתי את זה ביום שישי (זו לא הייתה הפעם הראשונה) שהיתי בהופעה אקוסטית אומנם היו גם בני 16 אבל מעטים מאוד, שם גם ראיתי המון בני 30 ואפילו 40 שיודעים את כל מילות השירים וראו שהם פשוט אוהבים את השירים של אביב בלי לבוא לכל ההופעות הפתוחות לעורר פרובוקציות. ולגבי מישהו בשרשור הזה שאמר "תסתכלו על המעריצות של אביב איך הן נראות", אז יש מעטים מאוד שכביכול "מחקים" את אביב- זה נכון: לובשים שחור (או כמו שחלקכם תקראו להם "פריקים"), מתאפרים-הכוונה לבנים ועוד.. אך זה ממש ממש לא כל הקהל של אביב, אלו הם יחידים. יש מספיק כאלה שיודעים להעריך/להעריץ זמר/ת/להקה ללא להידמות ללבושם הופעתם החיצונית ולהיות מושפע מהם בצורת החיים שלהם! לגבי היהודים, לא יוצא לי ללכת להרבה הופעות שלהם, אבל גם הייתי במספר לא מבוטל של הופעות של היהודים ולכן אני אנסה להביע את דעתי בעניין.. בעניין היהודים אני לגמרי מסכימה עם אייל: רוב הקהל בהופעות של היהודים הוא צעיר מאוד, למרות שאני לא חושבת שהם בחרו לבוא להופעות ולאהוב את הלהקה כי הם מחפשים למרוד אלא לפעמים (תבינו או לא) בני נוער מתחברים לשירים ולמילים! אבל רוב הקהל של היהודים הוא אכן צעיר ובכל ההופעות של היהודים בהן הייתי נתקלתי ברבים מהקהל עם גילויי הערצה ענקיים:חולצות של היהודים, כתובות ועוד.. אבל שוב איש באמונתו יחיה!
כל אחד מאיתנו ימשיך להעריך, לאהוב את מי שהוא אוהב! אני פשוט הבעתי דעה שחשובה לי מאוד להביע על מיני דברים וסטיגמות שאנשים אומרים על הקהל של אביב גפן בארץ. זהו, יום טוב, רעות.

lbz

New member
אין פסול בלשיר שירים עצובים

העצבות ודברים כואבים הם חלק בלת נפרד מהחיים ואני שמח מאד שיש אומנית כמו היהודים וכמו אביב גפן שמדברים על הנושא שרים על הנושא ומעלים אותו על סדר היום תוך שמירה על איכויות אומנותיות גבוהות. לא כל מי שמדבר על מה שהוא מרגיש הוא ראפר..אני שמח מאד שיש גם אומני רוק עם מוזיקה וקצב טוב שמדברים על מה שכואב ומה שמפריע להם והם רוצים לשנות. מי אמר ששירי רוק צריכים ליות תמיד שירים שמחים קופצניים ומצחיקים(ע"ע משינה (שד"א היא להרה שאני מאד אוהב) לגבי הערצה אין כל פסול בהערצה במיוחד אם היא עוזרת לבני נוער להתכגבר על דכאונות ומצבים קשים (ראה כמה מקרים שקשורים לאביב גפן) חלק מהאהבה למוזיקה היא גם הערצה ורצון להיות קרוב לגיבור שלך..(למרות שאני אישית לא רואה את עצמי נדבק לאומן אותו אני מעריץ ובוכה מאושר לרגליו..)

sonic_green

New member
לא הבנת

שירים על הרגשות של האנשים מכסים אחוז נרחב מכלל השירים, ואני גם לא דיברתי על שירים עצובים. דיברתי שהם לוקחים שירים עם מסר עצוב (וראוי) ועושים ממנו שיר של כסאח ועצבים, כדרכם של ראפרים. ברוק הקלאסי (אני מדבר על הסיקסטיז סבנטיז) לא היה דבר כזה. זה פשוט לא המקום לשירים כאלה, לא ברוקנרול.

lbz

New member
ברוק הקלאסי לא היה כזה..

כי רוק קלאסי שונה מרוק מודרני.. זה כמו להשוות רוק לפופ..זה סו אחר של מוזיקה

לא מעריצה כ"כ גדולה של../images/Emo176.gif

היהודים אבל די חאלס מפריע לי שאתה אומר שהם צורחים כי הם ממש לא! ומה לעשות גלגל"צ זה גלגל"צ יש הרבה אומנים מעולים שהם פשוט לא משמיעים כי לא נוח להם ולאט לאט הם יקבלו את החשיפה שלהם כמו היהודים! היהודים לא תוך שניה התפרסמו! ויש איכות ליהודים יש להם אחלה שירים ואחלה בלדות! ויש להם קהל מעריצים גדול לא רק בגילאי 16 וחצי כמו שאתה אומר אלא הרבה יותר מבוגר ולא מפסיקים לקנות דיסקים שלהם ולא מפסיקים לבוא להופעות שלהם!

N a V e

New member
מממ

אייל(סוניק_גרין) צודק בהחלט. הנוער חיפש מרדנות עוד בעבר,וקיבל אותה עם היהודים. הנוער שפעם אהב את היהודים,בשנותיהם הראשונות,רובו ככולו היום השתנה והתבגר.המשיך הלאה,אם תרצו להסתכל על זה כך. צריך לזכור שאולי היהודים קיימים 9 שנים,אבל הוציאו רק 3 אלבומים והתמקדו בעיקר בהופעות,אליהן מגיעים כל הזמן מעריצים חדשים וצעירים יותר ויותר. משינה היא דוגמא ללהקה שהחזיקה הרבה יותר מהיהודים(ועוד מחזיקה),מעולם לא חיפשה את המרדנות והעצבים במוזיקה שלה,עשתה מוזיקה שמחה והקפיצה את הקהל בדרך אחרת.האנרגיות החיוביות עדיפות על הדיכאון של היהודים.לפחות בעיני. ושלום חנוך? ליגה אחרת,חברים. סוחב יותר מכולם ביחד.אף אחד לא יקח את זה ממנו ואם אתם חושבים שגילו המבוגר(הכל יחסי,חברים) יחסית פוגם מאיכות ההופעה,השואו,האנרגיות והיכולות שלו אתם טועים בגדול.

sonic_green

New member
סלחי לי שמשונה..

אבל הקהל של היהודים הינו נוער, רובו ככולו. N A V E - אני לא יודע איך את/ה יודע/ת את השם שלי, אבל יפה כתבת. בקשר לשלום חנוך - הוא שולט בארץ בכל מה שנקרא "רוק איצטדיונים" ולא שלמה ארצי ולא רמי קליינשטיין יגיעו לרמה שלו. שניהם כותבים מוכשרים ומלחינים מעולים, אבל רוקסטארים הם לא.

lbz

New member
עוד משהו שלא הבנתי..

מה רע בלהקות שפונות לנוער? ואני לא מדבר ל סאבלימינאל שפונה לילדות בנות 12 במסרים ריקים מתוכן. אין שום פסול בלהקה שמגדירה את מעריציה כבני 15-21 כמו היהודים. לגבי משינה כמו שציינתי קודם מוזיקה טובה לא בהכרח -למוזיקה שמחה משינה מצטיינת במוזיקה שמחה ומקפיצה שפונה לקהל גדול יותר והיהודים ואביב גפן שעוסקים במסרים קצת יותר מורכבים פונים אולי לקהל צעיר יותר..

MiToOsH

New member
אתם שוכחים פרט שולי ../images/Emo104.gif

המבוגרים שאוהבים את משינה היו בני 16-18 כשמשינה הייתה בשיאה..

whistler404

New member
אבל לעומת זאת..

למעריצי היהודים זה עובר עם הגיל. זה גם אומר משהו..

MiToOsH

New member
לא בטוחה שאתה צודק ../images/Emo104.gif

לא ניראה לי שהאהבה למוזיקה של היהודים עוברת עם הגיל, אלא האהבה להופעות של היהודים. למה? א. כי הם די ממחזרים את עצמם ב. כי יש כאלה שבגיל מבוגר יותר לא מתאים להם יותר כל הפוגואים והאווירה שיש בהופעות של היהודים [ואין בהופעות של משינה, ואני מניחה שאפשר להבין למה]. לא ניראה לי שככל שמתבגרים ככה מפסיקים לאהוב את היהודים [ועד כמה שזה ישמע פלצני, אני אוהבת את היהודים שלוש שנים בערך, ואני יכולה להגיד שאני בכלל לא אותו בן-אדם שהייתי לפני שלוש שנים]..

למעלה