ניצול

RORGAD

New member
ניצול

הנני מבקשת כל עזרה שאוכל לקבל מאירגוני הנשים הן נפשית והן בפועל, מדובר בבן זוג לשעבר הדורש ממני חצי מהבית שלי, הבית הוא שלי ואך ורק שלי, במשך 14 שנה האיש לא עבד באופן סדיר וגם כשהוא עבד הוא הרויח 3000 ש"ח לחודש שהספיקו אך לפרנס את עצמו, למרות זאת ולפי תגובת השופט האיש ממשיך לגור בבית שלי, השופט לא ממהר להוציא אותו מהבית, ולאיש יש חוצפה לא להשתתף בהוצאות, הוא לא עובד, שש שנים היו די והותר בשבילו. מי יכול לעזור לי לא להפסיד חצי בית לנוכל, רמאי, עצלן, ונצלן. אנא עיזרו לי

האם עשיתם

הסכם רכוש בתחילת הדרך? מתי נרכש הבית? מאיזה אמצעים? האם נישאתם?

RORGAD

New member
תגובה

שלום לך ערבה אין קץ, בתחילת הדרך הוא היה גר אצלי בשכירות, אך בהמשך כשמכרתי את הבית הראשון דרכינו נפרדו לשלוש שנים, כשעברתי אתו לגור בבית שבניתי מכספי שלי במלואו הוא סרב בתוקף לחתום על חוזה שכירות וגם על הסכם ממון, לתומי חשבתי שאוכל לשכנעו, אך מסתבר שהאיש ידע יפה מאוד מה הוא יכול להרויח מכך שהוא לא יחתום על ההסכמים, לא נישאנו.

אם זה כך

ואם בידך העתק חוזה ישן, יש לך הצהרה ברורה על אופי ההתקשרות, ובסיס טוב להשארת הבית בידייך. פני לייעוץ משפטי טוב.

hypatia

New member
שלום לך

עצוב, עצוב. את זקוקה עכשיו להרבה אומץ ונחישות כדי להתמודד עם המצב הקשה, אבל אל תאמרי נואש. ישנם ארגוני נשים שיסייעו לך הן בייעוץ משפטי והן בתמיכה נפשית, ועצתי היא שתפני אליהם בהקדם האפשרי: ויצו המחלקה המשפטית הארצית 6923791-03 נעמת באתר מצויים מספרי טלפון לסיוע, וכן ניתן להפנות שאלות בכתב לייעוץ המשפטי. שדולת הנשים קו פתוח פועל בימים ראשון, שני וחמישי, בין השעות: 17:00-19:00 6123990-03 אני מאחלת לך מקרב ליבי הצלחה במאבק הקשה. אל תהססי לפנות אלינו שוב במידה ואת סבורה שבאפשרותנו לסייע לך, וכן אם תרצי לעדכן אותנו בהתפתחויות.

wasaby

New member
מצב מוזר

איך 14 שנה הוא לא עובד ורק עכשיו שמת לב? האם הוא באמת לא עבד בכלל או שאולי לא עבד מחוץ לבית אבל עבד בבית בנקיון, בישול, חינוך ילדיכם ועוד?

אם המצב היה הפוך

והיה מדובר באשה שדורשת מחצית מהבית המשותף - אף אחד לא היה חולק על זכותה לחצי מהרכוש המשותף, גם אם היא לא עבדה מעולם ולא תרמה שקל אחד לרכישת הבית. מה ההבדל אם מדובר בגבר?

wasaby

New member
ולכן שאלתי את השאלה

אולי אני חשדנית מידי אבל נדמה לי שאני מריחה פה פרובוקציה. למעט אולי בכפר שמריהו ובטלנובלות כמעט אין בישראל נשים ש"לא עובדות בכלל" ישנן נשים שלא עובדות מחוץ לבית. אישה כזאת יכולה לעבוד קשה מאוד (לדוגמה אם יש לה חמישה ילדים או יותר או אם היא מושבניקית המטפלת המשק העזר של המשפחה) אבל לא תקבל תלוש משכורת. עבודתה של אישה כזאת בעצם מאפשרת לגבר להפנות את עיקר זמנו ומשאביו לפיתוח קריירה ולען נכון להתייחס לרווחיה הכספיים של אותה קריירה, בזמן קיום הזוג וגם לאחר התפרקותו כתוצאה של מאמצי השניים.

אפרת_ח

New member
למה אנחנו מניחות מייד

שאישה שאינה מתפרנסת עובדת בבית, ואילו גבר שאינו מתפרנס הוא בטלן? (א) נראה לי שאי אפשר לעשות הכללות כאלה, בעיקר כי יכול להיות שבעצם הבעל רצה שאשתו תשתתף בפרנסת המשפחה ו"בתמורה" הוא ישתתף בעבודות הבית, והמצב של אשה-עקרת-בית היה בחירה רק שלה. (ב) במצב החברה בימינו, החוק שנותן לבן הזוג שלא הרוויח כסף זכויות ברכוש משותף הוא בד"כ לטובת הנשים (מהיותן בממוצע בעלות יכולת השתכרות נמוכה יותר). לכן לדעתי לא צריך לקחת את המקרה הפרטי בתור דגל פמיניסטי, כי בגדול זה נגד הנשים.

RORGAD

New member
תגובה להדס

הדס חמודה את חושבת שזה הוגן לקחת חצי מרכושו של אדם שכל חייו קם כל בוקר ורץ לעבודה, הזיע, שפך דם כדי שתהיה לו קורת גג, ועכשיו להשאר בלי קורת גג רק בגלל שאיזה נצלן שיום אחד מתוך 14 שנה לא התאמץ בשביל הכסף ייקח ממני חצי בית, וגם הרי יש לי חובות על הבית שאני לבד משלמת אותם, אז חצי בית לו, שאר הכסף לחובות ואני ברחובות?????

בואי נעשה קצת סדר

ונבחין בין המקרה הספציפי שלך לבין הענין העקרוני. ברמה האישית שלך אני מציעה שתפני לפורום חוק ומשפט לקבל עצות קצת יותר מעשיות. למיטב ידיעתי, רכוש ששיך לבן הזוג לפני הנישואין/החיים המשותפים הוא לא רכוש משותף והוא לא מחולק בין בני הזוג במקרה של פירוק הקשר. שותפות ברכוש היא רק ברכוש שנצבר במהלך התקופה שבני הזוג חיו ביחד/היו נשואים. בנוסף, כדי שרכוש יהיה משותף, צריך להוכיח כוונה של בני הזוג שהם ראו את הרכוש כרכוש משותף. למשל, אם מישהו לא משלם את החובות השוטפים על הבית, ומשאיר את התשלום רק לבן זוג אחד - זה מרמז על כך שלא היתה כוונה שהרכוש יהיה רכוש משותף. בקיצור, אם העובדות הן כמו שאת מתארת, יש מקום לטעון שלא מדובר ברכוש משותף. בנושא העקרוני, לצערי מאוד קשה לי להסכים איתך (למרות שאני מבינה את הכעס). כל הטענות שאת מעלה אלה טענות שגברים העלו במשך שנים, מאז שהתחיל הנושא של השיתוף ברכוש, והטענות שלהם היו בדיוק הטענות שאת מעלה . במשך דורות טענו הגברים ש"אני עבדתי ורווחתי, והיא ישבה בבית ולא עשתה כלום, אז למה שהיא תקבל את הבית שנקנה מכספים שאני הרווחתי?". לפי הטיעון הזה, כל הרכוש המשפחתי הולך לגבר שמביא את המשכורת שממנה נרכש הרכוש, והאישה היא רק איזה פרזיט שלא עושה כלום, לא מרוויח ולא מכניס כלום למשפחה. התנועה הפמיניסטית במשך שנים תקפה את הטענה הזאת, וטענה שתא משפחתי הוא יחידה אחת, שאשה (וגם אשה שלא עובדת) תורמת לתא הזה בדיוק כמו הגבר. שאם האשה לא היתה עושה את כל עבודות הבית, הגבר היה צריך לשכור מישהו ולשלם לו על ביצוע העבודות האלה או לעשות אותן בעצמו על חשבון זמן עבודתו. לכן, הטענה היא שרכוש שנצבר בתקופת הנישואין הוא רכוש משותף, שנצבר במאמץ משותף של בני הזוג. "מאמץ משותף של בני הזוג" פירושו ששניהם הם יחידה כלכלית אחת, שכל אחד תורם מה מיכולתו ומעבודתו, גם אם הוא לא מביא משכורת הביתה או שהמשכורת שלו נמוכה יותר. והכלל הזה הוא נכון גם אם האשה באמת לא עושה כלום בבית ויש לה עוזרות ומטפלות שעושות את כל העבודה. צריך להוסיף לכך את העובדה שגם נשים עובדות בדרך כלל משתכרות פחות מגברים, כיון שהן צריכות להקדיש יותר זמן למטלות הבית. לכן, אחד הנושאים המרכזיים שהתנועה הפמיניסטית נלחמה עליהם הוא חלוקה שוויונית של הרכוש לאחר פרידה, ועמדה על הטענה שחלוקה לא שוויונית כזאת פירושה שלילה של רכוש שהאשה דאגה להשגתו (גם אם היא לא הרוויחה אותו). ההגיון הזה עדין נכון גם כאשר האשה היא בעלת הרכוש. וצריך גם לזכור (כמו שרוני אמרה) שכל כרסום בעקרון הזה בסופו של דבר יפגע בעיקר בנשים - שהן הצד החלש יותר במשפחה.

RORGAD

New member
תגובה

חמודה האיש עצלן, אין לנו ילדים משותפים, ומי שבישלה, וניקתה, וטיפלה בו במחלותיו הרבות היתה אני והוא מודה בזה, פשוט נפלתי על עלוקה שמנצל נשים כמוני, זה הכל

למעלה