ניצול המומנטום

ניצול המומנטום

לצערנו נהרג תלמיד בתאונה בטיול של הצופים. יש אפשרות לנצל את המומנטום המצער ולהציג את מורי הדרך המוסמכים כנגד משרד החינוך ותו התקן. יש אגודת מורי דרך ????

יוחאי, שקול מילים או עבור פורום.

אני מצטער שאני נאלץ לנזוף בך בפומבי. יש סגנון שלא מתאים לנו פה.

חיים ידידי, בזה אתה טועה, והגדול!!!

במקרה, הייתי בהכנה של מדריכי הצופים, שלוותה ע"י מורי דרך, חלקם שהועסקו ישירות ע"י התנועה, וחלקם, נשכרו מחברת אגד תיור ונופש (ואני מודיע קבל עם ועולם - מורי דרך!!!). הבעייה הינה, שרוצים מחד להוציא לפועל טיולי גרנדיוזי במינימום תשלום, ומאידך, נותנים אחריות ענקית לאדם צעיר, בוגר צבא, כאחראי למעשיהם של כמה עשרות בני עשרה. מישמעת, היא שם המשחק, ואני משוכנע כי ניתנו הוראות בטיחות כמו שצריך, אולם היה מי שהיה שאמר (כמו כל הישראלים) לי זה לא יקרה. תאונות, עם כל הצער שבדבר, אינן ניתנות למניעה ב 100%, ומי שרוצה להימנע מתאונות בטיולים, שיתעטף בצמר גפן. להאשים את פלוני או אלמוני זה קל. אבל גם אתה וגם יוחאי גורן, דברו אחרי שתוודאו את העובדות, ואל תרקדו על רגבי אדמה המכסים קבר טרי. חגי

ועכשו, כשהתמונה קצת מתבהרת, מסתבר

שהחפזון מהשטן. תאונה כמו שקרתה גם מורה דרך לא היה מונע. אי אפשר לעצור ילד שבניגוד לכל מה שאומרים לו, מתקרב לשפת המצוק. תאונה כזאת יכולה לקרות גם למורי דרך. ואני לא בטוח שהמדריך אשם. ליבי לכל מי שרוצה להבנות על מוות של ילדים בני 16.

מי אומר ש....

מורה דרך מוסמך אולי בקיא בידיעת הארץ מאשר מדריך מנוסה בצופים - אך האם הוא גם יותר מוסמך בטיפול בילדים בני גילים צעירים??? מה הנזיפה הזאת??? האם מתאים לך שארגון מורי דרך מכובד ייבנה על אסון שיכול קרות בכל טיול??? לדעתי זאת בושה לכולנו אם אדם כותב:" שיש לנצל המומנטום " עכשיו זכותך להמשיך לנזוף בי

ניצול המומנטום

יוחאי הוא מורה דרך ותיק, הוא רק מורה דרך, אינו מבין בניהול ,בשיווק וביחסי ציבור. יוחאי הנכבד , ניצול המומנטום אינה בושה, היא רק יכולה להואיל אם היא נעשית בצורה נכונה.

אני מאושר

אם התכונות שכיביכול אין לי ,הן, לעשות פרסומת מקבר רענן של נער צעיר אזי אני כאמור מאושר שאין לי אותן (מועיל -נדמה לי כותבים ה "ע " )

הצופים והחיפזון מהשטן

לחגי ומוישלה שלום. חזרתי אתמול מכמה ימים של הדרכת תיירים "אמיתיים" , בתקוה ש"הפיצוצים" יפסקו ותחזור שוב התיירות האמיתית. בין השנים 1994- 1999 ריכזתי עבור "צופי ים" (ת"א, יפו, הרצליה וחיפה) את הטיולים השנתיים, החלטה ביחס למסלולים עשתה ההנהגה יחד איתי שהדגש הוא נושא בטיחות, בחרנו תמיד מסלולים שאינם "מצואיים", עשינו ראשית סיור היכרות עם נציגי ההנהגה ושזה אושר גייסתי כמה מורי דרך וביחד עם המדריכים הבוגרים עשינו טיול הכנה, על כל טיול היו אחריים מורי הדרך, לציין חניכי "צופי ים" ממושמעים בצורה יוצאת מגדר הרגיל. מוישלה, שמעתי וקראתי כמה עובדות, את העובדות האמיתיות והנכונות נשמע מהוועדה שתחקור את התאונה, אל תיחפז להסיק מסקנות. איני בא לתקוף את המדריך שחרב עליו עולמו, אני בא לתקוף את שיטת תו התקן, בעתיד, לא יביאו יותר מורי דרך מוסמכים להדריך בצופים, כפי שאני הבאתי ואלו קיבלו תשלום מלא, יביאו כאלו שיש להם תו תקן(הצופים מוסד שבפיקוח משרד החינוך) ואלו יקבלו "רבע שכר", ומורי הדרך המוסמכים ישבו בבית. אני באופן אישי איני מודאג, אני מסודר, אני דואג למורי הדרך בתיירות הפנים שנתח עבודה ילקח מהם ע"י "נערים" שכמעט לא השקיעו. תפקידה של אגודת מורי הדרך לדאוג לחבריה אחרת יקרה מה שקרה "לוותיקים" שלא קיבלו את המגיע להם, מאחר ומנהיגי האגודה "חלמו". כנראה שמנהיגות זו תמשיך להנהיג את מורי הדרך בשנים הבאות.

אני המום מתשובתך!!!!

רגבי האדמה על קיברו של אריק, עדיין לא יבשו. וכרגיל, אתה נוהג כבתוך מונולוג: חושב עם עצמך ומדבר עם עצמך. היות ואינך יודע, מה היה ומה ארע, אבל מרשה לעצמך לקפץ למסקנות, לחקור בעצמך, למצוא את האשמים, לגזור את דינם ולהוציא את העונש לפועל, תוך התפארות אישית והעלאת קרנך בעיני הציבור, בו תכונה דוחה בעיני. גם אני הייתי בתנועת הצופים. הייתי חניך, מדריך, ראשג"ד ומרכז שבט. והיום, כאשר אני מלווה את התנועה, במקצועי החדש, כנהג באגד, ומרגיש את עצמי מקורב לאותם אנשים צעירים, בתפקידיהם האחראים (לעיתים אחריות, שמדירה שינה מעיניהם), אני רואה אותם ומקשיב להם. הם אינם חכמים מכולם, כמוך. הם שואלים לעיצות, מקשיבים לתשובות, ומיישמים. הם אנשים חושבים. אם אכן, הייתי, כפי שאתה טוען, פעיל בתנועת הצופים, הרי שאינך נוהג כלפיהם כצופה אמיתי. חגי

ממה אתה המום ?????

חגי, יש רושם שיש לך בעיה בהבנת הנקרא, האם בכלל קראת את דברי ? יש לי רושם שאתה מנסה לשים דברים בפי. אני לא האשמתי אף אחד, כתבתי שיש להמתין לדברי וועדת החקירה. כתבתי שיש לי ניסיון עם תנועת הצופים על מנת שתבין שהנוער אינו נחלתך ונחלתו הבלעדית משרד החינוך. וכ"כ ציינתי את תפקידה של אגודת מורי הדרך בעניין תו התקן, וניצול המומנטום בנושא זה. מאחר ואיני חבר האגודה, מאחר ואיני מועמד לכל תפקיד שהוא , אין לי צורך בפירסום אישי לחברי האגודה, אני מפרסם את עצמי ואת פעולותי רק במקומות שבסופו של דבר תהייה תוצאה.

ממה אני המום ? ? ? ? ?

אני המום מהעובדה, כיצד, בצורה מעוותת, אתה רוקד על רגבי העפר המכסים את קיברו של אריק בלומנפלד ז"ל. אני המום מהעובדה, שאתה רק נואם ונואם ונואם (ויש מקומות לזה בהייד פארק בלונדון ובקרוב גם בגני יהושע בת"א), מבלי להקשיב, לקרוא ולנסות להבין. אני המום מהעובדה, כי אתה נוהג כצדקן, שמאשים את כווווווווווולם, אבל מנער את האבק מעליו. להמשיך?

המום

אני מצטער, החשיבה שלך מאוד מעוותת, אינך פיגורה שאפשר לשוחח איתו על נושאים עם הפנים קדימה, החשיבה שלך מתאימה לחשיבה של מורה דרך ולא יותר, חבל.

אני גאה בכך שאני מורה דרך,

ולעומתך, אני הבטתי במראה לפני שכתבתי את הדברים. קח עצה טובה: כשמספר אנשים אומרים לך כי אתה שיכור, סימן שעליך ללכת לישון על מנת להתפכח. חיים, זה לא שכולם טיפשים ואתה החכם..... ואם אתה חושב כך, הרי שרחמי נתונים לך. חגי

בידא, אם איננו מתאימים לך, למה...

פעם אחרי פעם אתה אומר לנו כמה אנחנו לא מתאימים לך. אם זה כך, למה אתה נכנס לפה כל הזמן? הרי אתה רץ מהר קדימה ולא נשאר מאחור כמונו, הרי המחשבה שלך בהירה ורואה לרחוק ודלנו לא, אז למה אתה מחפש את החברה שלנו? זה לא נראה לך קצת מוזר? למה שלא תחפש אנשים ברמתך ותעזוב אותנו, הקטנים, לדשדש מאחור?

טוב מאוחר מאשר בכלל לא

אשרנו שאני לא היחידי שחושב שאסור לעשות רווחים על קבר רענן של נעא צעיר וגם שאול בנביאים.

גם ילדים בצופים הם תיירים אמיתיים

מי שלא מתייחס לכל מטייל כתייר אמיתי אומר למעשה שהאחרים אינם זכאים לאותם כללים ואותו שירות וניהול כמו "תיירים אמיתים" לא צריך לרקוד על הרגבים ולא צריך להשמיץ אבל בהחלט צריך לעשות חושבים טוב אחרי מקרה מסוג זה. התפרסם בימים אלו דו"ח על כל הליקויים מצאו מפקחי הטיולים של משרד החינוך בשנת הלימודים האחרונה. מן הדו"ח עולה שמרבית הליקויים יכלו להיות נמנעים במידה ומוסדות הנמצאים בפיקוח של משרד החינוך היו מנצלים את מגוון החברות והעוסקים המקצועיים בתחום. יש להפנות אצבע מאשימה למנהלים בבתי ספר המחפשים את הדרך הקלה ולועד ההורים הארצי על קביעת תעריפים לא סבירים שמחייבים את בתי הספר לחלטר מלווים מדריכים ואוטובוסים. האסון הנוראי שקרה מבלי שאיש יודע עדיין מה בדיוק קרה שם, נגוע גם הוא בחלק מהמסקנות של הבדיקה שנעשתה. אם כל הכבוד לצופים או לתנועות הנעור האחרנות, אירגונו של טיול וביצועו הם מקצוע ומי שחושב שילדים בני 16 עד 23 אם כל הרצון ואחריות האישית מסוגלים לעשות את זה כנראה טועה.

אחריות

ביטחון המטיילים אינו על אחריותו של מורי הדרך בין שהוא מוסמך או שהוא מדריך חויה ! ביטחון הטיול הוא באחריות המארגנים ! הנהלת בית הספר, סוכן הנסיעות או הנהגת הצופים . משרד החינוך מתוך רצון לכסת"ח את המערכת בנה את תפיסת תו התקן ! קורס קצר ואפשר להחליק אחריות לכיוון כל שהוא. חלק מרכזי מביטחון המטיילים הוא המדריך המוסמך ובעל הניסיון וההכנות הכוללות לסיור, אך האחריות עדיין על המארגנים. בהחלט יש מקום להדגיש בכל מסגרת שבחירת המדריך היא מרכיב מרכזי בבטחון הסיור אך חלילה לנו ליפול למלכודת האחריות המוחלטת על המדריך

אין למדריך אחריות כוללת אבל אם הוא

לוקח אחריות זה בדיוק מצדיק את כל האומרים שמורה דרך הוא לא הכרח אלה רצוי וחבל מדריך חייב להיות אחראי לקבוצה שלו מכל מובן

למעלה