ניפוח זרועות

operationss

New member
ניפוח זרועות

אני כבר שנה במכון והזרועות התנפחו קצת אבל הייתי רוצה לנפח אותן הרבה יותר - בכלל נראה לי שהמשקלים שאני מתאמן איתם נמוכים מאד. הבעיה היא שאני לא מצליח להעלות את המשקלים בתדירות גבוהה מספיק ובקפיצות גדולות. למישהו יש פתרון ?

sowhatt

New member
אני עם אותה בעיה

8 חודשים במכון, והחזה התפתח לא רע, גם הגב, אבל הידיים אני לא מרוצה בכלל מההתקדמות...

ChrisBenoit

New member
גם אני קצת תקוע...

אמרו אולי לנסות לעבוד קצת על כוח (6 חזרות ומטה) כדי לעלות את המשקל ואחרי כמה שבועות לחזור לתוכנית של היפרטופיה... אני חושב שהקטע פה הוא יותר גנטי...יש כאלה שהידיים שלהם מתנפחות מהר והחזה לא ולהפך. עוד פיתרון הוא אולי פשוט לעשות יותר סטים על הידיים (לעבוד עליהם בתחית האימון לפני השרירים הגדולים) דבר שיצור יותר גירוי לשריר, אבל מצד שני אתם עלולים לחזור עם שרירים תפוסים לאימון ידיים הבא..

הצעה

אצלי זה לפחות עבר אני עובד כבר כמה חודשים והידיים התנפחו כמו שאני רוצה השיטה היא לעבוד עם משקל כבד 3X10 ושבסט הראשון ממש קשה יהיה לכם להרים !! ולעבוד לעת אצלי אחרי חודש כבר ראיתי תוצאות בשיטה זו

../images/Emo45.gifלי יש בעיה שונה

אני מתחזק בידיים מאוד אבל הגב אצלי יחסית פחות מפותח, אני חושב שאצלי זה גנטיקה אבל הבעיה בטיפול אישי עלידי , ואחרי 4 חודשים יש תוצאות. חברה לכל דבר יש פיטרון!!!!!!!!

shririm

New member
מספר עצות

חבר´ה. כמובן שיש עניין גנטי שקשה להילחם בו. אך בוא נראה אם כיסתם את כל המרכיבים הסביביתיים עליהם יש לכם שליטה: קודם כל: כמה פעמים בשבוע אתם מאמנים זרועות Biceps (יד קדמית בשפת רחוב) ו- Triceps (יד אחורית) ? ייתכן כי אתם מאמנים ישירות את שרירים אלו יותר מידי. או לדוגמא, שאתם מאמנים חזה וביום לאחר מכן מאמנים Triceps ? זה כאילו שאימנם יד אחורית פעמיים יום אחרי יום. תתנו יותר פרטים ואנסה לעזור. ברוב המקרים שאני נתקל בהם הסיבות לחוסר התקדמות הם: 1) יותר מידי אימונים ישירים או עקיפים לשרירים - לא לאמן את אותו השריר באופן ישיר יותר מפעם ב- 5-7 ימים 2) יותר מידי סטים ( לא צריך יותר ממקסימוםשל המקסימום 6 סטים סה"כ לקבוצת שריר כולל כל התרגילים) אם הסטים מספיק קשים כמובן 3) יותר מידי חזרות - בד"כ עדיף 5-8 חזרות להיפרטרופיה. כל ההתייחסות שלי מתחשבת בכך שבכל סט אתם נותנים מקסימום ולא נשברים בסטים לא פרודוקטיביים. בהצלחה לכולם! עדי גבאי אתר שרירים http://www.shririm.co.il

ChrisBenoit

New member
הרבה אנשים לא יסכימו איתך...

בקשר לאימון יתר, יש מספיק אנשים שעושים המון סטים לידיים והתקדמו מצוין. לא פעם נתקלתי בכאלה שאמרו לי ש 8 סטים זה מינימום. בקשר ליום אחרי יום...תסכים איתי שבתוכנית ABC או אפילו AB זה בעצם בלתי נמנע לעשות כתפיים ויום אחרי יד אחורית או חזה ויום אחרי אחורית..אלא אם כן אתה עושה את שלושתם ביחד ואז יוצא לך אימון של שעתיים. 5-8 חזרות לא עדיפים להיפרטופיה, 8 חזרות עוד איכשהו כן אבל אם אתה מגיע ל 5-6 העבודה היא יותר על כוח.

לפי מה שאני הבנתי

הרבה חזרות על משקל קטן = סיבולת שריר קצת חזרות על משקל גדול = ניפוח השאלה היא מה המטרה

מאיפה השגת תמונות שלי ? חחחחחחח

אם אתה רוצה להיות כזה קח סטרואידים אבל עכשיו ברצינות לדעתי אתה צריך לעבוד עם משקל גדול וחזרות של 10 כמובן שאני נותן לך עצה מנסיון אישי אני מציע שתתיעץ עם רמי או אלי

shririm

New member
היפרטרופיה, גנטיקה וסטים

מה שאתה אומר לגבי אנשים שאמרו לך ש- 8 סטים זה מינימום, גם אם יש להם ידיים מפלצתיות זה לא אומר דבר. אני תמיד רואה אנשים המתאמנים בצורה בלתי נכונה, תוך כדי הפעלת מומנטום אדיר והעדר עבודה טובה על השריר, חוסר ROM (טווח תנועה קטן) בביצוע התרגילים וכו כו´.. והם עדיין נראים מעולה... מדוע? וובכן, ג.נ.ט.י.ק.ה. ידידי. עכשיו, תחשוב איך אותם אנשים היו נראים אם הם גם היו מבצעים את התרגילים בצורה נכונה... התשובה: עוד יותר גדולים ממה שהם עכשיו! תשאל את Arthur Jones ממציא מכונות Nautilus המעולות. או Mike Menzer מר אולימיפה לשעבר. או Dorian Yates (מר אולמפיה 5-6 פעמים ברציפות) שהיה נוהג לעשות 2 תרגילים לקבוצת שריר ו- 2 סטים לכל תרגיל (אבל היית צריך לראות את העצימות. מדהים) בנוגע ל- ABC או AB. עדיף לנסות ולשלב: חזה עם Triceps אפשר גם כתפיים גב עם Biceps תלוי בהרבה מרכיבים גנטיים כגון הביו-מכניקה שלך. לדוגמא: עבור כאלו עם זרועות ארוכות בוודאי ובוודאי שכדי לשלב תרגילי חזה עם Triceps. 5-8 חזרות עדיפות להיפרטרופיה. 3-5 יותר כח. 10-12 סיבולת. אגב, מאמר מעניין שקראתי ממזמן בכלל מעמיד בספק רב את מספר החזרות כפרמטר מרכזי, ומתרכז בעצם במשך הסט עצמו (סט של 30 שניות לעומת סט של 90 שניות למשל).. הרבה יותר עושה שכל. הרי השריר אינו "סופר" חזרות. בשיטת עבודה של Super Slow למשל (כאשר כל חזרה יכולה להימשך 10 שניות) מספיקות מספר חזרות מועט. עדי גבאי אתר http://www.shririm.co.il target=_blank>שרירים http://www.shririm.co.il

ChrisBenoit

New member
מעניין מאד מה שכתבת פה..

הרבה דברים פה פשוט לא ידעתי, אשמח אם אחד מה"מבינים" בפורום הזה יגיב לדברים. 6 סטים לשרירים קטנים בשביל מתאמן מנוסה נשמע לי פשוט לא הגיוני, אבל אם מישהו יאשר את זה אני מוכן בהחלט לנסות! בקשר ל 5-8...כנ"ל אהיה מוכן להתחיל לעבוד ככה, אני פשוט מפחד שהיידיים שלי יצאו "מנופחות" וגדולות כאלה בלי עיצוב. בקשר ל חזה עם טריספס וכתפיים באותו יום...זה אימון של איזה שעתיים! אני לא יודע אם אפשר לשיים את זה... בקשר לגב\יד קדמית...נשמע קצת קשה...אם רוצים להתמקד בידיים באימון כזה אני משער שמתחילים עם יד קדמית ורק אז עוברים לגב לא?

operationss

New member
אם תוכל בבקשה

להתייחס לפרטים שכתבתי ולתת לי עצות ספציפיות למצבי אודה לך מאד.

tommythecat

New member
היפרטרופיה בשרירי הידיים

שלום, לפני זמן רב קראתי מאמר מעניין מאד ב Flex בנושא זה. מה שזכור לי מהמאמר היה שאחת השיטות האפקטיביות ביותר לגרום היפרטרופיה בשריר הדו ראשי והתלת ראשי ביד היא שיטת הסופר סטים בה עובדים על שריר ועל האנטגוניסט. אני אנסה לחפש לך את המאמר. כל טוב, יוסי

tommythecat

New member
היפרטרופיה

יש לך טעות. 4-6 חזרות - כח וגיוס יחידות מוטוריות. 8-16 חזרות - היפרטרופיה. מעל 16 חזרות - סיבולת שריר. כמו כן, ממה ששמתי לב, רבים מהמתעמלים בחדר הכושר נחים יותר מדי ובכך פוגעים בצורה משמעותית באפקטיביות התרגיל. בסטים של כח, יש לנוח בין 1.5 ל 2 דקות. בסטים של היפרטרופיה יש לנוח לכל היותר דקה אחת. לגבי החלוקה עליה אתה מדבר, היא נראית לי שונה מהנורמה. ככל הידוע לי נהוג לעבוד חזה ודו-ראשי ביום אחד, וגב ותלת-ראשי ביום אחר. כל טוב, יוסי

אלי ו.

New member
אתה מדבר על HIT

שיטה אותה דחף ארתור ג´ונס ואח"כ יוחסה למייק מנצר ז"ל. (דוריאן ייטס לא עשה HIT כשיטה יחידה) זו שיטת עבודה בה עושים סט אחד או שניים מכל תרגיל עד לכישלון מוחלט. בשיפורים קלים (בייחוד חימום!!) זו שיטת אימון סבירה. זו לא שיטה שמנצחת כל שיטה אחרת. עוד שיטת אימון ששוה לנסות מדי פעם. לא כ"כ מתאימה למתחילים בגלל העצימות הגבוהה.

אלי ו.

New member
אה, ומייק מנצר לא היה מר אולימפיה

הוא היה מקום חמישי ב 1980 אם אני זוכר נכון. (באותה אליפות בה ארנולד עשה קאמבק מפתיע וניצח. ארנולד הסתובב בתחרות אחרי שכבר פרש וכולם היו בטוחים שהוא רק מקדם את התחרות עד שקראו לו לבמה, כל המתחרים היו בשוק מוחלט וארנולד ניצח ובגדול, לו פארינגו, הענק הירוק, היה שני אם אני זוכר נכון) בכל אופן למנצר היה גוף מצוין והוא בהחלט היה מפתח גוף ברמה הגבוהה ביותר. לא מזמן הוא מת בנסיבות רפואיות לא ברורות בגיל צעיר, וכמה שבועות אחריו אחיו ריי (שוב בנסיבות לא ברורות, שניהם בגיל צעיר)

למעלה