ניפוח בתחנת דלק

YotamKa

New member
לא, הלחץ כל כך גבוה

שהפנצ'ר מעיף אותם לירח, ואז... ניל ארמסטרונג.

odedbc

New member
הבעיה בל"א מקסימלי, במיוחד ב- 140 ומעלה

היא שהצמיג קשה ומשדר לידיים ולחוליות את כל החוליים של הכביש. מניסיון קצר שהיה לי עם ויטוריה עם ל"א 140, היתרון בביצועים זניח, (במיוחד אם לא מתחרים) ובהחלט לא מצדיק את התשלום בחוסר נוחיות. אפשר להתרגל כמובן, אבל בשביל מה?.

ItsikH

Member
משאבות, לחץ ../images/Emo41.gifלא מומלץ לנפח בתחנת דלק מפני שהלחץ נמוך מדי מצד אחד, ומצד שני הלחץ הרגעי בפעימה עלול להיות דווקא גבוה מדי. ../images/Emo41.gifאם אתה מתעקש, בפרט אם אין ברירה אחרת, יש מתאם כפי שכתבו כאן, ואפילו עוד יותר בחירום ואפילו מתאם אין לך - קח את המכסה של הונטיל מהפלסטיק, "קפד ראשו" כלומר חתוך את הקצה כך שיווצר בו חור והרי לך מתאם מאולתר, אמנם לא הכי יעיל ולא אוטם טוב אבל בחרום זה יעבוד מנסיון. ../images/Emo41.gifמשאבת שלדה טובה, ואפילו משאבות קטנות איכותיות, יכולים לתת לך לחץ של 100PSI (לפעמים אפילו יותר), וגם פחות מזה יספיק לפנצ'ר במהלך רכיבה. ../images/Emo41.gifהפתרון היחיד לניפוח מדויק ויעיל הוא משאבת רצפה, בהשקעה חד פעמית יש לך משאבה לשנים. מומלץ לנפח לפני כל רכיבה. ../images/Emo41.gifבלוני גז זה נחמד, אבל ברגע שהשני הלך - הלך עליך. בשביל פנצ'ר פעם בחודשיים אני מעדיף משאבת שלדה. ../images/Emo41.gifיש לחץ מירבי על הצמיג וזה הלחץ המירבי המומלץ. החישוק (קלינצ'ר) גם מוגבל בלחץ אבל לרוב המגבלה הקובעת היא של הצמיג. ../images/Emo41.gifונטיל צרפתי - פרסטה. ../images/Emo41.gifןנטיל אוטו - שרדר.

YotamKa

New member
הכי טוב לשלב

ניפוח ראשוני עד שהיד מתחילה לכאוב = עם משאבה. ניפוח סופי = עם בלון. ככה בלון מספיק לכמה פנצ'רים ולא תלויים בו במידה והוא נגמר בלי ששמים לב. אני מעדיף שאנשים שרוכבים איתי יהיו כאלה עם משאבה, ולא בגלל המשאבה עצמה, אלא כי זו עדות לאופיים בלי קשר לאופניים. מי שרוכב רק עם בלון הוא כמו מי שלא מחסן את ילדיו ונסמך על שאר העולם שיחסן.

commreport

New member
תיקון קטן

לידע כללי, מדובר במכל ולא בלון. ההבדל, בבלון הנפח החיצוני הוא פונקציה של הלחץ בתוך הכלי, מוסיפים אוויר הוא מתנפח. מכל, הנפח החיצוני נשאר ללא שינוי גם כאשר הלחץ משתנה (כמו מכל צלילה או מכל גז). וחג שמח לכולם.

Tamir Eshel

New member
מה יהיה??? מתי נזכה לראות שרשור שפוי? ../images/Emo191.gif

מה כל כך קשה להתאפק ולא לפלוט שטויות כאשר מישהו זקוק לעצה אמיתית??? כדברי פסוק חז"ל: "עדיף שתשתוק ויחשבו שאתה טיפש - מאשר שתיפתח את פיך וידעו שאתה טיפש"... וזה רלונטי לגבי כמעט כל שרשור כאן לאחרונה! לגבי הלחץ המקסימאלי לחישוק: רוב היצרנים מגבילים את חישוקי הקלינצ'ר שלהם ל 120 PSI. מי שחושב שזו סתם אמירה, לא ראה חישוק שהדופן שלו נתלשה ממנו! אני - ראיתי. ולא אחד. תישאלו איך זה שמרבית החישוקים מיוצרים ל 120 PSI ואילו לא מעט צמיגים מסוגלים לקבל (הרבה) יותר מזה? פשוט: יצרני הצמיגים הם לא יצרני החישוקים... ואם נתעמק בזה קצת, אולי הסיבה היא שכל הדיוט מאמין אינטואיטיבית שצמיג עליו כתוב 150 PSI הוא טוב יותר מצמיג עליו כתוב 130 PSI... בקיצור: הציבור דורש - הציבור יקבל... או כמו ששר שלום חנוך: "הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם"...

aabramovich

New member
תמיר, אנחנו פשוט זקוקים לך שתראה לנו

את האור. וזו כנראה הדרך היחידה להוציא אותך ולהוביל אותנו בדרך הישר.

Tamir Eshel

New member
../images/Emo62.gif ../images/Emo42.gif ../images/Emo213.gif ../images/Emo92.gif ../images/Emo8.gif

giladcn

New member
תודה על ההארות

אני עדיין חושב שקלילות זה אחד המאפיינים החשובים של רוכב כביש.

../images/Emo45.gifחברת Michelin מגדירה את צמיגיה ל 116 PSI

וכפי שתמיר ציין, רוב יצרני הגלגלים מגבילים את לחץ הניפוח המקסימאלי לחחישוקים סביב ה 120 PSI.

elad fa

New member
אני בכלל חושב שצריך לבדוק על 300 PSI

אם מחזיק - מעולה, אם שומעים איזה רעש חזק,והדף בפרצוף וצלצולים באוזניים, סימן שזה היה יותר מדי. עכשיו, לקנות צמיג חדש ובכל ניסיון לרדת ב 20 PSI, חוזר חלילה עד שמגיעים ללחץ הנכון (-:

aabramovich

New member
מה שיפה הוא שכולם שוכחים שיותר

אויר זה יותר משקל מסתובב בנקודה הכי משפיעה שלו. אז צריך לנפח למינימום היעיל. בין אם זה 50, 100 או 200. או שפשוט לא אכפת לך ממשקל. כמוני למשל.

odedbc

New member
בוודאי. ואפילו תוך כדי רכיבה. בשביל מה המציאו

את הכיסאות עם חור באמצע ???

למעלה