ניפוח בתחנת דלק

yard13ird

New member
ניפוח בתחנת דלק

היי, אני די חדש בעסק הזה של רכיבת כביש. איך אני מנפח פנימית של אופני כביש במשאבה של תחנת דלק ? הרי אי אפשר להצמיד את השסתום המיוחד ("הצרפתי") לפתח של המשאבה, והפתח הרבה יותר רחב וגדול מהשסתום של האופניים. עוד שאלה: על הצמיג הקדמי שלי כתוב ככה: recommended min 800 kpa/max850 kpa with hook bead rim (115psi/125psi, 8.0 bar/8.5bar) על הצמיג האחורי כתוב משהו אחר: inflate to min 6.0 bar (85psi/max 8.0 bar (115psi) האם זה הגיוני שיש כזה הבדל בין הצמיגים ? על איזה לחץ מומלץ לי לנפח אותם ? שאלה אחרונה: איפה אתם שמים את המשאבה שאתם לוקחים איתכם למקרה של פנצ'ר במהלך הרכיבה ? אני פעם אחרונה קשרתי אותה עם סלוטייפ לרמה. קצת חורני אבל עובד לא רע. אפשר לקנות איזה תושבת מיוחדת למשאבה ? תודה, יניב

giladcn

New member
משאבת רצפה

ברוך הבא לעסקי הלחץ אוויר גבוה. 1. לנפח בתחנת דלק זה אופציה טובה וזולה בתור התחלה. אתה רק צריך לקנות מתאם מצרפתי לרגיל. מוכרים את זה ברוב חנויות אופני הכביש תמורת 5 שקלים בערך. הבעייה עם המתאם היא שהוא לא תמיד מתאים לפית ניפוח רגילה כמו זו שיש בתחנת דלק למשל. אני למשל מחזיק איזה 2,3 מתאמים כאלה, ומדי פעם מחליף ביניהם, כשאחד לא מתחבר למשאבה מסויימת. בעייה נוספת של ניפוח בעזרת משאבה חשמלית כמו זו שיש בתחנת דלק היא שהלחץ בקושי מגיע ל-100 PSI. למרות שאולי כתוב אחרת במד, אני עוד לא נתקלתי באף משאבה חשמלית שמגיעה ללחץ תלת ספרתי. זה אולי נשמע כמו בעייה זניחה, כאילו מה זה כבר משנה - 99 או 120 PSI... אבל זה עושה את כל ההבדל בין תקר פעם בשבוע לבין תקר פעם בשנה בהתאמה. 2. עם משאבת חירום תגיע במקרה הטוב ללחץ של 50 PSI, שאיתו תוכל רק לזחול לתחנת הדלק הקרובה כדי להכפיל אותו למאה. משאבת חירום יכולה להתחבר מתחת למתקן בקבוק מים למשל עם תושבת ווולקרו, כמו אצלי. אגב משאבה פשוטה כזאת עשויה לעלות לך רק 60 שקל, והיא טובה גם לאופני שטח. 3. יש גם אופציה של ניפוח בעזרת בקבוקון עם לחץ אוויר, אבל זה כנראה מתאים לרוכבים יותר מתקדמים או תחרותיים. 4. אחרי שמיציתי את 2 האופציות הראשונות, הבנתי שדווקא האופציה היקרה מכולן, משאבת ריצפה ביתית, תהיה בטווח הארוך הכי זולה. משאבת ריצפה טובה תעלה לך בין 200 ל-400 שקל. איתה תוכל לנפח בבית ולהגיע בקלות ללחץ של 120 PSI. לגבי ההפרשים בלחצים המומלצים בין הצמיגים האחורי והקידמי שלך - אני הייתי הולך על המכסימום האפשרי בכל אחד מהם. רוב הסיכויים שההמלצה האחורית היא שמרנית מדי. על הצמיג האחורי שלי כתוב גג 115, והוא מקבל בכל בוקר זריקה של 125 והוא מרוצה ממנה מאוד כבר חצי שנה.

odedbc

New member
לא בתחנת דלק. אולי כמקרה חירום

אבל לא כשיגרה, אלא אם כן מדובר באופני עיר. הצמיגים באופני כביש, לפחות אלו מהחברות המובילות, כמו קונטיננטל, ויטוריה, הצ'ינסון וכו', הם פרי פיתוח של הרבה שנים ומחקרים רבים ועל כן צריך להתייחס ברצינות להוראות היצרנים ולא לקחת את זה בזילזול כפי שנראה לכאורה למעלה. ניתוח ביתר או בחסר פוגם באיכויות הצמיג ועלול לגום לתקרים. המשאבות בתחנות דלק אינן מדויקות ולא תמיד זמינות כשצריך אתן. בניגוד לנאמר למעלה, משאבות נישאות על האופניים, מחברות טובות כמו טופיק ודומיהן, יכולות בקלות לתת לחץ אויר של 100-110. ההמלצה על משאבת ריצפה בהחלט נכונה אם כי בעת הצרך על הכביש אין לך כזו. לדעתי, עדיף משאבה נישאת על האופניים ואם התקציב מאפשר, גם משאבת ריצפה. לגבי לחץ האויר המומלץ בצמיגים - רוב האנשים מנפחים ללחץ המקסימלי אם כי הוא בהחלט אינו הכרחי למעט באימוני אינטרבל או בעליות, כאשר מפעילים כוח רב ואז, אם הצמיג לא מנופח למקסימום, חלק מהכוח נבלע עקב מעיכת הצמיג. לשאר הצרכים, לחץ אויר של 5_10 פסי פחות מהמקסימום ייתן נוחיות רבה יותר, ואורך חיים גדול יותר .

yard13ird

New member
תודה על התשובות

אני אלך לחנות אופניים להשיג מתאם למשאבות החשמליות של תחנות דלק. כמובן שיש לי משאבה נישאת, אבל קשה לי להאמין שהיא מגיעה ללחץ של 100 PSI. עד כמה שזכור לי קניתי אותה כי היא הייתה הכי זולה בחנות, וזה היה עוד כשלא היו לי אופני כביש אלא רק שטח. לפי מה שאמרתם אני קצת בבעיה כי האופציה היחידה להגיע ללחץ המומלץ היא באמצעות משאבת רצפה, וזה עסק קצת יקר. אולי פשוט מדי פעם אני אקפוץ לחנות אופניים כדי שינפחו לי שם כמו שצריך. החנות די קרובה ובמילא אני רוכב רק בשבתות.

giladcn

New member
יש סיכוי טוב שאנחנו שכנים

אני גם גר ליד רובע האופניים בת"א. לפני שקניתי משאבת ריצפה הייתי משנורר אוויר ממצמן ומטרק. בעייה אחת היא שהחנות לא תמיד פתוחה. למשל מצמן נפתח ב-9 בבוקר, בשעה שאני כבר אמור לסיים את הרכיבת בוקר שלי. בעייה שנייה היא שהחנות לא תמיד ששה לנדב את משאבת הריצפה שלה, ועלולה להציע לך לחץ אוויר חשמלי (=דו-סיפרתי במקרה הטוב), וחלק מהמוכרנים גם יטענו שזה עדיף על משאבת ריצפה, ואפילו הלחץ החשמלי מוגזם ומסוכן מדי לצמיג של אופניים. בקיצור אחרי שימאס להם ממך, הם אף עלולים להציע לך למלא את הצמיג שלך בבטון ולקפוץ איתו לים. אני יכול להמליץ לך על משאבת ריצפה טובה באיזור ה-200 שקל, וגם יש פה כמה שירשורים קודמים בנושא משאבות ריצפה.

arbelru

New member
באותו נושא שאלה חשובה..

אני רואה שרשמו פה 120 - 125 PSI האם זה הלחץ שהצמיג צריך לקבל, אני לא יודע מה איתכם, אבל אני קיבלתי את הרושם שצריך 140. וזה מה שאני ממלא... וזה נראה לי הכי הגיוני... תקנו אותי עם אני טועה...

giladcn

New member
כל המרבה הרי זה משובח

כל עוד הצמיג שלך עומד בזה, אני לא רואה סיבה שלא לאתגר אותו.

יעקב 471

New member
ממש לא ככה

גם הצמיג וגם החישוק עלולים להיפגע מלחץ לא נכון. חישוק יכול להיבקע מלחץ גבוה מדי

giladcn

New member
לא נראה לי ש-140 PSI יכול להלחיץ חישוק

כביש מודרני. זה לא ימי הביניים. בכל מקרה, אשמח לשמוע דעה של רוכב תחרותי בנושא.

arbelru

New member
חחח אם זה לא היה נשמע הזוי

אני יודע שגיסי מנפח משהו כמו 138-140 PSI והוא רוכב במאסטרס. אז נראה לי שהוא יודע מה הוא עושה... אבל עדיין יש למישהו תשובה שסותרת את זה?

odedbc

New member
תגובות קצת הזויות. ממש כמו שאחד חוזר מהרופא

עם תרופות והשכנה אומרת לו "תזרוק, זה לא טוב...." ההמלצות המפוקפקות שמופיעות כאן נראות כאילו לקוחות מתוך איזה מערכון של הגשש. מצד אחד ישנן חברות לייצור צמיגים שמשקיעות מליונים במחקר ופיתוח וכותבות במפורש על הצמיג "לחץ אויר מקסימלי 120" מצד שני עדת חובבים שמנפחת יותר כי "זה נשמע לי הגיוני..." אולי גיסך מנפח 140 בצמיגי תחרות שמיועדים לתפקד בלחץ כזה? מה גם שלחץ אויר מקסימלי איננו בהכרח הלחץ המומלץ לרכיבה אצל חובבים.

aabramovich

New member
../images/Emo45.gif

לא לעבור את הלחץ על הצמיג. ולוודא שלא עוברים את זה של הג'אנט.

aabramovich

New member
והויטוריה שלי עד 140

וטובולר מגיע גם ליותר. בסופו של דבר - לא לעבור את המקס שכתוב על הצמיג. ולא את זה של הגלגל.

YotamKa

New member
שתי שאלות

איפה כתוב הלחץ של הגלגל? וראיתי שיש צמיג מסוג clincher, זה קשור לטובולר איכשהו או שזה שני דברים שונים.

aabramovich

New member
בקצרה

הלחץ של גלגל - צריך לחפש. ב 99.9% מהמקרים הצמיג לא מתקרב ללחץ של הגלגל. צמיג קלינצ'ר מתאים לגלגל קלינצ'ר (למרות שיש עכשיו גם גלגלים שהם גם וגם) - וזה הצמיג הרגיל שאני בטוח ב 100% שאתה משתמש בו. טובולר, כשמו כן הוא - טובולרי - מדביקים אותו לגלגל. הוא יכול לעמוד בלחצים הרבה יותר גבוהים. פעם מקצוענים היו משתמשים רק בכאלו. אבל היום צמיגי הקלינצ'ר כ"כ טובים שיש הרבה מקצוענים שמשתמשים בהם, בעיקר בימים חמים (הדבק נמס ואז יכול לקרות אסון)

jovajiv

New member
בפשטות

טובולר= צמיג שמודבקת אליו פנימית .. כלומר בפנצ'ר צריך לזרוק את הצמיג .. בו מנפחים בין 160 -180 PSI בקלינצ'ר = צמיג שבו הפנימית מופרדת .. כך שבפנצ'ר צריך להחליף פנימית בלבד הלחץ שהרוב המוחלט של הרוכבים מנפח הוא 120 PSI סביר להניח שיש לכם קלינצ'ר אז התשובה היא 120

YotamKa

New member
עכשיו הבנתי, תודה.

טובולר בא מהשם tube של פנימית, ובאמת אין אפשרות לתקן בדרך, אז מה עושים כשיש פנצ'ר? ניחוש שלי: זה צמיג שמיועד לתחרויות ואז מחליפים לך את כל הגלגל. אבל יש בטח כאלה חובבים שמשוכנעים שזה גם בשבילם ואז כשיש פנצ'ר פשוט הם נתקעים, אבל עם ההרגשה העילאית שעד עכשיו הם היו כמו לאנס.

ItsikH

Member
לוקחים צמיג רזרבי ואפשר להחליף בדרך אם כי לא להדביק - זה רחוק מלהיות אידאלי - ובפנצ'ר השני זה אבוד. אם יש רכב ליווי כמובן שאין בעיה להחליף גלגל.

למעלה