אוקיי, בוא ואני אראה לך שתפילה
לא משנה כלום!! לשם הדיון, אני אניח שאלוהים קיים. יתרה מזו, אני אניח שהוא בדיוק כמו שאתה מתאר אותו. קח לך 1000 אנשים חולים במחלות סופניות. נניח שלאלוהים יש יכולת לרפא את כולם לחלוטין. כמובן שאם נתפלל עבור כל אחד ואחד, עדיין רק מתי מעט יבריאו (אם בכלל). ואז אני בא ואומר: אבל התפללנו ובכל זאת כמעט כולם מתו, רק בודדים שרדו. במה טובה התפילה ?? ותבוא אתה, חכמולוג גדול ותגיד משהו בנוסח מה שכתבת בהודעה שלך: "ברצונו של הקב"ה יקבל האדם ס"ד, לא יעלה ברצונו לא יקבל ס"ד". כלומר, אם אדם יבריא תלוי לחלוטין ברצונו של אלוהים. עד כאן יש ? יפה. עכשיו אני אומר. אלוהים יודע מראש מי ימות ומי יחיה, לא כך ? כן. אלוהים הוא זה שמחליט את מי להציל ואת מי להרוג, לא כך ?? אם אלוהים קבע מראש מי יחיה ומי ימות, מה זה משנה שהתפללת ? הרי אמרת בעצמך! תפילה היא פניה לאלוהים. אבל אם לא ברצונו, האדם לא יבריא! אז עבור אלו שלא ברצונו, התפילה לא משנה כלום. עבור אלו שכן ברצונו להציל, התפילה גם לא משנה כלום כי הוא החליט מראש להציל אותם. לא משנה איזה תפילה זו תהיה, השורה התחתונה היא שהיא לא תורמת שום דבר. אלוהים הוא הקובע, לא כך ? אם אתה מאמין שאלוהים הוא הקובע, ושתפילה לא יכולה לשנות את דעתו של אלוהים (למה שתשנה ?? אם היא משנה את דעתו זה אומר שהוא טעה קודם לכן, לא הגיוני. אם הוא לא טועה, התפילה לא משנה), אתה חייב להסיק מכך שתפילה לא משנה לאף אדם בשום מקרה של חיים ומוות. יש מבין ?