ניסיון

יש לי שאלה\בקשה מכם.. אנא הציצו

בתכנית (השניה כי הראשונה לא רלוונטית) זה אמור להיות הבית שלנו, הקווים המקווקוים זה הבית המקורי והתוספת היא החלק השמאלי של השרטוט (סלון מטבח פינת אוכל ושרותי הילדים). אני יודעת שאתם לא מתלהבים לתת כאן שרטוטים ובצדק. אבל אני כ"כ מתלבטת לגבי זה וחייבת לשמוע עוד דעות רעיונות הערות והארות,נא לא לחשוש לקטול אם יש צורך, את התכנית עשה אדריכל. שלקחנו כי בפורום הזה השתכנענו שחייבים לתכנן,ועדיף שאדריכל יעשה זאת. "נשמות טהורות" יש מסביבי בשפע, הייתי רוצה לשמוע דעות נטרליות. תודה מראש מיכל

blessed

New member
דעה ניטרלית לחלוטין

אבל שימי לב שאני לא אדריכלית וגם לא בתחום העיצוב כך שזו סתם התרשמות אישית שלי. קודם כל אהבתי את ההפרדה המוחלטת בין אזור הסלון+מטבח לאזור החדרים. זה חשוב לשמירת תחושת הפרטיות וגם לשקט. מצד שני מפריע לי שהאמבטיה של הילדים "מחוץ לתחום" למרות שפתרתם את זה ע"י הקיר המעוגל. בין החדרים נוצר מסדרון מוארך- אולי יש איזה דרך "לפתוח" אותו קצת.(לא יודעת איך. סתם זורקת רעיונות). ועוד נקודה שחשבתי עליה שאולי אפשר לוותר על חדר הארונות ובמקומו להשאיר מקום לארון קיר גדול ואז אפשר להגדיל קצת את חדר הילדים. מצטערת שאני סתם "זורקת" רעיונות באויר אבל אין לי זמן להתעמק (צריכה לעבוד...). בכל מקרה הדירה נראית יפה וכיפית- תתחדשו ותהנו!

rlb

New member
נסיון

עיצוב פרקטי ופשוט. נקודות שכדאי לשקול בשנית: 1. להחליף בין הסלון למטבח, (הסלון קטן לטעמי, והמטבח גדול מדי) 2. לתחום את המטבח. 3. לבצע יציאה מהסלון/מהמטבח לגינה (אפשרי גם מחדר השינה). 4. הבנתי שהאמבטיה היא גם חדר הכביסה - לחשוב על פתרון אחר.

הצצנו

שלום, הנה כמה נקודות שחשבנו עליהן: 1. מבואה - נראה כי אין לכם מבואה כך שהאורחים נכנסים ישר למטבח אולי כדאי לחשוב על יצירת איזשהו חלל אינטימי יותר לקבלת אורחים - זהו הרושם הראשון שיקבלו אנשים שנכנסים הביתה 2. האח במרכז הבית מתאימה יותר במקום אחר. ליד אח יושבים או מתחממים או בוהים וכמו שהיא ממוקמת היום היא "מבוזבזת" 3. הכיריים במטבח רחוקים מדי מהכיור (רצוי בין 90-120 סמ) 4. המקרר "תקוע" לך באמצע הבית - אלא אם יש לך מקרר יפהפה כדאי לחשוב על אלטרנטיבה. 5. הקיר העגול אמנם משיג פרטיות אבל מהווה "מלכודת" לאנשים היוצאים מאזור חדרי השינה ציר התתנועה הראשי של הבית חסום על ידו. 6. כיוון פתיחת הדלת בחדר השירותים של ההורים אינו מאפשר פרטיות עדיף לפתוח אותה לכיוון השני (שיראו קודם את הכיור) הצעות: את יחידת ההורים לעשות מהשירותים של הילדים + החדר המוצע. לוותר על חדר ארונות ואת איזור שירותי ההורים לספח לחדר הילדים (להלן חדר א) ועל ידי כך להגדילו. גם את חדר הילדים שלידו להגדיל לכיוון חדר א וכך ליצור שני חדרי ילדים סבירים בגודל (ילדים גדלים וצרכיהם משתנים) את חדר האמבטיה של הילדים והאורחים לעשות בקיר שגובל עם הכניסה ולבטל את הקיר העגול. להחליף את המטבח עם הסלון ובינהם לשים חדר אוכל. ניתן להפריד את הסלון ופינת האוכל מהמטבח ע"י משטח עבודה שבצידו השני ארון אחסון לכלי אירוח וכד' הפונה אל פינת האוכל. כך יש קשר עין עם פינת האוכל אך המטבת בכל זאת מוסתר. בהצלחה בכל מה שתבנו המשפץ ההורס וההורסת המשפצת

הרבה תודה על ההתיחסות המעמיקה

אתמול דברתי עם האדרכלית ובאמת חשבנו לבטל את חדר הארונות ולבנות נישה לארון קיר גדול בחדר שלנו את השרותים הכללים לספח ליחידת ההורים וכך ניתן לבטל את הקיר המעוגל ,שהפריע גם לי. במקום השרותים שלנו וחדר הארונות לעשות שרותים לילדים ולהגדיל את החדרים שלהם. כשאתה אומר להפריד בין הסלון והמטבח ע"י משטח הכוונה היא בחלק מהשיש? ז"א שיש שימשיך למעין דלפק? או שיש רעיון אחר? כי גם אני חשבתי על הרעיון של ההפרדה אבל לא כ"כ יודעת איך. רעיונות? המטבח הוא רק כשרטוט אני בטוחה שנבנה אותו אז נשים לב יותר למידות ומרחקים בין דבר לדבר. שוב הרבה תודה על ההתייחסות מיכל

למעלה