ניסיון נוסף

Clayborn

New member
ניסיון נוסף

כתבתי כאן מעט בעבר, ולא ממש עקבתי, בסופו של דבר. אז- ניסיון שני. אני תומאס. בן 22. מתגורר לעת-עתה בגבעתיים. טרנסג'נדר FtM- יש דבר כזה "הטרו-רומנטי"? אני אדם מאוד אמוציונלי, מסתבר. אהבה/חיבה/אמפתיה היא הכוח המניע העיקרי שלי. קשרים עם בני אדם בכלל, וקשרים רומנטיים בפרט, מאוד חשובים לי ומאוד משמעותיים עבורי. ספציפית עם נשים. [בואו נתעלם מהעובדה שהרוב המוחלט של האנשים שאני מיודד איתם, הם גם-כן נשים.] אני אפילו לא בטוח שההגדרה "א-סקסואל" מתאימה לי. ואם כן, אז בצורה די מוזרה. בדרך כלל, אני לא אדם מיני. לא יפריע לי לחיות שנתיים, שלוש, ארבע וחמש בלי סקס. בכלל. אבל כן ישנם מקרים חריגים. קרה כבר כמה פעמים שכן שיתפתי פעולה, ואפילו יזמתי, וזה היה כנראה הדבר הנכון ביותר לעשות באותו רגע, ולא התחרטתי על כך לרגע. מה שכן- הגוף שלי מקולקל. אני לא מרגיש כלום, פיזית, גם אם אני מניח לפרטנרית שלי לגעת בי. ייתכן מאוד שיש לזה חלק בעניין. אבל בין כך ובין כך, התוצאה דומה.

orald

New member
ברוך הבא.

עכשיו לפחות אני לא הנציגה היחידה לקהילה הטראנסית כאן.
למה אתה מתכוון בחוסר תחושה פיזית? התעוררות מינית? אין התעוררות רגשית אפילו? אצלי חלק חשוב מכל זה קשור לרגש. אם אין רגש זה פשוט לא מרגיש נכון, לא מרגיש טוב. בכל מקרה מה שהתברר שהמשיכה העיקרית אצלי היא יותר מה שמסביב, הנגיעות הרכות, הליטופים והנשיקות, והם מאד תלויים ברגש. אין בך שום הנאה גופנית בכלל? שום ריגוש? פרפרים בבטן? צמרמורות?

Clayborn

New member
הממ.

רגשית- תלוי בסיטואציה, אני מניח. אם אני מוצא את עצמי בסיטואציה מינית, סביר להניח שזה עניין רגשי- בין אם מתוך אהבה למישהו, או מתוך צורך בחום, או מתוך מזוכיזם. לכן כן יש תגובה רגשית. אבל היא לא קשורה למין בהכרח. וגם לאו דווקא מסוג מגע ספציפי. סביר להניח שהתגובה הרגשית קרתה עוד לפני כן. אבל פיזית- כלום. לא בהקשר הזה, לפחות. התחושה דומה למדי למגע לא נעים במיוחד [או אפילו מכאיב] בכל חלק אחר של הגוף.

ברוך הבא ושאלה

סליחה על הבורות מצידי,אבל מעולם לא ממש הצלחתי להבין לגמרי מה זה טרנסג'נדר,בעצם נולדת אישה ואתה מרגיש גבר? ועוד יותר הסתבכתי -מה זה טרנסג'נדר Ftm? ולגבי התחושה שהגוף מקולקל,אני לגמרי מבינה ומתחברת לזה. גם אצלי אם נוצרת סיטואציה שיש מגע,או מגע מיני,זה יכול להיות נעים לי רגשית עם האדם,אבל פיזית זה לא עושה לי כלום. זה מתסכל,גם אותי,אבל בעיקר את הפרטנר שהאגו שלו נפגע
.

Clayborn

New member
לצערי, או לשמחתי-

אני שחקן מצויין. או לפחות, שחקן פורנו מצויין. אם האדם שאני נכנס איתו למיטה הוא מישהו שאני יכול לדבר אתו בכנות, פשוט אגיד לו מראש שאני לא מרגיש כלום, ושזה לא קשור אליו. אם לא- האדם שאיתי לעולם לא ידע. בהחלט לא אידיאלי, אבל בפועל, נראה שזאת האופציה הכי טובה שיש לי.

Clayborn

New member
משעשע שניסחתי הכל בלשון זכר.

לאור העובדה שעד כה, ב-99% מהמקרים, האנשים היחידים שהייתי איתם היו נשים. [:

orald

New member
יש לנו נטייה לנסח דברים לפי ראיית עולמנו.

ולכן אתה מנסח דברים בלשון זכר, גם פניות לאחרים באופן כללי. למרות שבשפה הנפלאה שלנו, גם גבר אחד בחבורה מחמיץ את התבשיל ומשליט את הטרור הדקדוקי שלו. עשר נשים? הן. עשר נשים+גבר אחד? הם.

שנייה,אני לא מבינה משהו

עברת ניתוח לשינוי מין מאישה לגבר? או שאתה פשוט מתלבש כמו גבר,ומסתיר את החזה והכל? ובנות הזוג שלך גם הן טרנס'גנדריות? סליחה על כל השאלות,פשוט אף פעם לא ממש הבנתי איך זה הולך.

Clayborn

New member
אנסה להסביר.

אדם טרנסג'נדר הוא לא "יותר" גבר או "פחות" גבר (או אישה, אם מדובר איה טרנסג'נדרית) אם הוא עבר ניתוח כזה או אחר, או לא עבר את אותו ניתוח, כיוון ש-"גבר" ו-"אישה" אינן הגדרות שוות ערך ל-"זכר" ו-"נקבה". אלו הגדרות חברתיות, ולכן זאת בעיקר שאלה של הגדרה עצמית. נולדתי כנקבה, אבל הזהות המגדרית שלי היא של נער/גבר, בלי קשר לשינוי חיצוני כזה או אחר. [באופן אישי, אני עדיין מנסה, בעיקר, לקבל אישורים לטיפול פיזי, והמערכת הרפואית עושה כל שביכולתה לעכב ולסרבל את זה.] בנות הזוג שלי עד עכשיו לא היו טרנסג'נדריות. אין מניעה מבחינתי שיהיו בעתיד. לא איכפת לי במיוחד.

orald

New member
אתה כותב גם בפורום טרנסג'נדרס כאן, לא?

תמיד תוכל לבקש עזרה בקשר לתהליכים. בסופו של דבר צריך להתעקש מול המערכת, להחליף רופאים אם צריך והם טרנספובים. מקווה שיהיה מוצלח יותר בהמשך.

Berethor

New member
אם כך למה צריך תניתוח?

האם אי אפשר פשוט לחיות פשוט באותו גוף ולהיות גברי או נשי באישיות? הרי במלא הרבה מהדברים הגבריים או הנשיים הם דברים מגדריים ולא דווקא פיזיולוגים. לפני הכל כולנו אנשים לא?

Clayborn

New member
יש מי שבוחרים להתנהל כך. אבל--

יש עניין של חוסר תיאום בין האופן שבו אתה תופס את עצמך, בתודעה, לבין המציאות. ובמקרה הזה, לעיתים קרובות הדיסוננס גדול מדי ומטריד. לכן אנשים רבים מעדיפים לתקן את הדיסוננס על ידי זה שהם מתאימים את הגוף לתודעה. היות ולא ניתן לעשות את ההיפך.

orald

New member
אבל ברת'ור לא קולט את זה אף פעם.

אולי הסבר מצד זכר ולא מצד נקבה נחותה יעבוד לשם שינוי...כמה שזה מצחיק, לאור הנסיבות, אתה חייב להודות.

אני אישית מאמינה שאפשר לשנות הכל

אבל השאלה היא לא מה אפשר לשנות, אלה מה רוצים לשנות. בכלל, אני מאמינה שלהכנס לפינה של 'לא ניתן לשינוי' פוגע בדיון העקרוני עצמו של כל קבוצת חריגים. כי אם באמת ניתן? נניח היום לא, אבל מחר יגלו שכן - מה אז? אז כן צריך יהיה לשנות את כל החריגים? לגבי חוסר התאום שכתבת עליו בין הגוף לתודעה, האמת שזה משהו שאני מנסה להבין עדיין. כמי שהיתה ילדת טום-בוי וחשבה שאלוהים עשה טעות שנולדתי בת ולא בן, אני תוהה מה הקו שמפריד ביני לבין טרנסים. למה אני לא הרגשתי את הצורך ללכת עד הסוף, אבל אחרים כן? אחד הדברים שהבנתי משיחה עם כמה טרנסים, זה שזה עניין הגופני הוא גם אישו ולא רק התכונות. הגוף עצמו, עוד לפני בכלל מודעים להבדלים מגדריים מבחינת תכונות, מפריע. זה משהו שממש מהותי בפנים. לפחות זה מה שהבנתי מסרטים על כאלה שעשו את התהליך ושיחה עם כמה שמרגישים ככה. ולא התכוונתי לפגוע באף אחד בהודעה הזו, אני מביעה את הדברים כמו שאני רואה אותם ועדיין לא מבינה הכל. אשמח לשמוע עוד הבהרות בנושא.

למעלה