ניסיון מחשבתי-

A L1

New member
מה אכפת לי איך הם חיים?!

למה אנחנו צריכים לספוג את הקאסמים והפיגועים שלהם, מה אנחנו אשמים שהם חיים בתנאים קשים? מה אכפת לי? גם אצלינו יש הרבה אנשים שחיים בתנאים קשים אז מה נתחיל לזרוק קאסמים על ארה"ב?

liavsayegh

New member
תעשי את ההפרדה!!

הפלשטינים לא זורקים את הקסמים... את זה עושים הטרוריסטים. הטרוריסטים הם אלה שפוגעים! אתה באמת חושב שכמעט שני מליון ערבים וכולםםםם שונאים את ישראל? וכולםםםם זורקים קאסמים? ואף אחד לא רוצה שלום?? די כבר להכליל!

A L1

New member
אתה טועה - רובם שונאים אותנו

אולי רק איזה 15 - 20 אחוז חושבים על שלום. הם רוצים את ירושליים נקדוה והם יעשו הכל בשביל להשיג אותה.

Dudidud

New member
את מניחה

את כל ההנחות האפשריות נגד עמך ואת כל אלו שאפשר בעד העם שמנגד...

A L1

New member
החמאס זה הצבא שלהם

וצה"ל זה הצבא שלנו, אני נותן דוגמא למה שהיה קורה בשתי הצדדים באותו מקרה. הם היו הופכים את המחבל שלהם לגיבור, ואנחנו היינו מכניסים את הגיבור שלנו לכלא, שזה כמו לעזור לחמאס. בקשה אחת לי ממכם אחים שלי, תישנאו את מי שרוצה לרצוח אותכם, למה אתם נוטים לאהוב אותם?

A L1

New member
אם לא החמאס אז מי?

הג'יאד האיסלאמי? גם אפשרות טובה. החמאס מגיב על כל פלסטיני שנהרג, יש לו המון נשק, רוב הפלסטינים אוהבים אותו ולא מנסים לשבש את נסיונותיו לפגוע בישראל (המדינה שנותנת להם טיפול בבתי חולים, הספקת מים, חשמל ובנוסף הם לא משלמים מיסים). לפי כל הדברים האלה החמאס הוא אכן הצבא שלהם, עם לא אז למה הצבא הטוב שלהם שמתנגד לטרור לא מנסה להשמיד את החמאס? אם הם לא מספיק חזקים בשביל זה שיבקשו מאיתו אנחנו בשמחה נעשה את זה במקומם. אבל לפי מה שאתה רואה הם חוגגים שם עם החמאס ועושים תעלוכות, זיקוקים ומה שלא תירצה.

freshlama

New member
הרשות הפלסטינית היא לא דמוקרטיה.

וזאת נקודה חשובה שאתה צריך לחשוב עליה.

A L1

New member
דמוקרטית או לא זה לא משנה

עכשיו אבו מאזן ראש הרשות הפלסטינית, וכל העולם מאמין בו וחושב שהוא יעשה סדר ברשות ויביא את השלום, והנה הוא אומר בנאום שלו בעזה שהישראלים ברחו מהאדמה שלהם בזכות השאהידים. הוא פשטו מברך אותם על זה ומעודד אותם להמשיך באותה דרך של התאבדות כדי להשיג גם את ירושליים. - למה לא שומעים תגובות על זה בעולם??? למה אף אחד לא מתייחס לזה? אבל כשאנחנו מחסלים מחבלים או בטעות הורגים אנשים, עושים כזה רעש תיקשורתי בכל העולם. ופה בארץ באותו זמן הערבים יורקים לנו בפרצוף, התיקשורת שואלת טייסים שמחסלים מחבלים: "מה אתם מרגישים כשאתם משחררים את הפצצה?" בציפיה שהם יענו "תישמע זה קשה וממש היד שלי רועדת כשאני עושה את זה" לאן הגענו לאן? מה קורה לנו? אני מקווה שאחרי ההתנתקות אם הם רק יעזו לשגר לפה קאסם אחד צריך פשוט למחוק אותם מהמפה, שישאר שם שטח אדמה ריק.

freshlama

New member
מזה משנה?

שאין צבא מסוים. יש שילטון טרור. בדיוק כמו שהיה בעירק. נראה לך שהתושבים יכלו לעשות משהו מול סדאם?לא בכל מקרה, ארגוני הטרור הם אלה ששולטים בפלסטינאים. אבל זה לא אומר שכולם רוצחים\שונאים אותנו. רובם לא.

A L1

New member
אנחנו נלחמנו בטרור במקום הפלסטינים

אז במקום להגיד תודה הם זרקו עלינו אבנים, בקבוקי תבערה, לפעמים מטעני חבלה ועוד והתלוננו לעולם שמדינת ישראל מתעללת בהם ועושה כיבוש. אבל בעירק לעומת זאת, הערבים קיבלו את החיילים האמריקאים בשמחה רבה, ממש חיבקו אותם ושמחו מאוד לנפילתו של המשטר של סדאם חוסיין. כפי שאתה רואה הערבים שלנו לא מעוניינים בשינוי משטר הם מרוצים מהחמאס והג'יאהד ככה טוב להם, בגלל זה אני חושב שצריך או להעיף אותם לאיזה מדינה ערבית (יש 22 כאלה) וניגמר הסיפור.

snea

New member
אבל כשאבו מאזן

ראש הרשות הפלשתינית, האיש שהתחייב להלחם בטרור, אומר שעזה שוחררה בדם השאהידים הגיבורים - זה כנראה אומר שהם לא ממש מפחידים את רוב הפלשתינים...

iknow

New member
אבו מאזן מכין את עצמו לבחירות

העם הפלסטיני קל מאוד לתמרון (כמו כל עם שאינו משכיל (ברובו. לא נכליל)) אני בהחלט מאמין שאבו מאזן, באם ינתן לו הכוח ע"י העם, יפעל בדרך שונה מהצהרותיו (שאגב לא קיצוניות יותר מידי).

iknow

New member
הצבא "שלהם" הוא ה"ביטחון הלאומי"

בעיקר. יש עוד כל מיני ארגוני ביטחון פלסטינים אבל הביטחון הלאומי הוא הארגון הצבאי (יש להבדיל בין ארגון משטרתי לצבאי) העיקרי שבהם.

iknow

New member
אני לא מבין מדוע התשובה:

"כל מקרה לגופו" לא הציפה את השאלה הדי סתמית הזאת (אלא אם כן השאלה נועדה לשם פרובוקציה ואז זה אכן בסדר)

iknow

New member
מקרה זהה לעולם לא יתכן

בקווים כלליים ככל שהמקרה דומה יותר כך העונשים צריכים להיות דומים יותר.

למעלה