ניסיון מחשבתי-

Vendetta

New member
לא וכן

לא, בגלל שהיום אין בכלל שיוויון במידת הסכנה ששני הצדדים מהווים. מחבלים ערבים הם פשוט איום הרבה יותר גדול למדינה ממחבלים יהודים. אם אין שיוויון במידת האיום גם לא צריך להיות שיוויון באופן הטיפול. כן, בגלל שבאופן עקרוני אני כן חושב שהמדינה צריכה להתייחס בשיוויון כלפי כל האזרחים שלה (לעומת זאת, כלפי אלו שאינם אזרחיה, כמו הפלשתינאים, אני לא חושב שהיא צריכה להעניק זכויות בכלל). אם המדינה החליטה להעניק אזרחות לאדם כלשהו, היא צריכה להתייחס אליו כאל אזרח, ללא קשר להיותו יהודי או לא-יהודי. אבל כאן בדיוק נמצאת הבעיה: למי המדינה נותנת אזרחות. אני חושב שצריך לעשות ניקיון יסודי ביותר, הן במגזר הערבי והן ביהודי, לפני שמתחילים להתנהג בשוויוניות. לאחר שזה יתבצע, רק אז אני חושב שאפשר יהיה להתייחס באותו אופן לשני המקרים. אבל לעשות את זה היום זו התממות וטיפשות.

Bassman

New member
הבהרה-

ערבי ישראלי. שניהם רוצחים ממניעים לאומניים. שניהם עם נשק חוקי. מקרה רצח זהה שההבדל היחיד הוא בנרצחים וברוצח.

סלוניק

New member
אמורה.

ההיסטוריה מוכיחה ההיפך - המדינה הייתה יותר מסתם "סלחנית" כלפי יהודים שרצחו ערבים, דעת הקהל גילתה ומגלה הבנה כלפי הטובחים ב"אוייבנו" (ע"ע אריה בירו למשל).

Continuum

New member
לא בהכרח.

במידה והישראלי בא מהבית שלו בהתנחלות שלו עם המשפחה המסיטה שלו, והערבי בא מהריסות הבית שלו שבוע אחרי שאח שלו נדרס ע"י טנק, אז לערבי יש נסיבות מקלות. מצטער, אם אתם כבר מתייחסים אליהם כבני אנוש - אז עד הסוף.

A L1

New member
לא ולא!

יהודי זה משהו אחד וערבי זה משהו אחר. ערבים הם האוייבים שלנו, שמנסים להשמיד אותנו כבר המון שנים, למה שניתן עונש למי שיהרוג אותם?! להפך, צריך להביא לו פרס כספי וליקרוא לו גיבור. חחח אני מתאר לעצמי שהחמאס היה נותן עונש מאסר לערבי שרצח חייל יהודי. תגידו למה אתם כל כך אוהבים אותם? הם רוצים להרוג אותכם ואתם מחזירים להם אהבה, הם מתפוצצים באוטובוסים והורגים תינוקות, נשים, ילדים, קשישים וסתם אנשים חפים מפשע. אנחנו רק מתנקשים בטרוריסטים ומבזבזים טיל יקר שעולה איזה חצי מיליון על ערבי אחד במקום להרוג כמה שיותר! אז למה אתם כל כך אוהבים אותם למה?

liavsayegh

New member
ערבי ישראלי הוא לא האוייב

הוא מיעוט באזרחי המדינה והוא שווה זכויות. ה"אוייבים" שאת מדברת עליהם הם הפלשטינאים. למרות שאני חושבת שהאוייבים האמיתיים היחידים הם הטרוריסטים, ולא כל הפלשטינאים.

A L1

New member
כל הפלסטינאים טרוריסטים

אם לא אז למה הם (הפלסטינאים הטובים) לא מנסים לעצור את הטרוריסטים? אנחנו הרי עוצרים כל יהודי שמנסה לרצוח ערבים למה הם לא עושים כמונו? חוץ מזה ערביי ישראל הם אויבינו ועוד איך אויבינו, לא ראית איך הם חגגו כשההתנתקות התחילה? ועוד כשערפת מת, ערביי ישראל עשו תעלוכה בנצרת עילית עם תמונות של ערפת המסכן, ובכו כשידוע שערפת רצח מלא יהודים והוא היה אוייב מספר אחת שלנו. זאת אומרת הם בכו על אדם שגרם לרצח של יהודים.

A L1

New member
גיבור ועוד איזה!

הוא הרג ערבים שמתפללים יום ולילה שעם ישראל יושמד, ושונאים אותנו רצח, ובאותו זמן אנחנו מכניסים אותם למרכז העולם של היהודים ונותנים להם להתפלל שם, במקום להשמיד את המסגד, ובמקומו לבנות בית מקדש שלישי. יש לי שאלה אליך, למה אתה מגן עליהם ונוטה להיות בעדם? תסביר את עמדתך בנושא. אבל חשוב לי לציין שנתן זאדה הוא לא גיבור אבל גם לא מחבל. הוא הרג דרוזים וכידוע דרוזים משרתים בצה"ל והם אנשים מאוד טובים שוחרי שלום. מה שהוא עשה זה באמת לא היה מעשה גרוע.

A L1

New member
*תיקון*

משפט אחרון: >זה באמת היה מעשה גרוע< - זה התיקון

Bassman

New member
אחרי תשובה כזאת, אני אפילו לא אנסה

להתווכח איתך יותר. תודה

A L1

New member
שאלה...

30.1.01 איאד סוואלחה מעורב באופן ישיר בפיגוע בגשר טייבה, בו נפצעו שני ישראלים. המחבל המתאבד היה סייען של גורמי הביטחון שגויס ע"י סוואלחה כדי לפגוע במפעיליו. 25.5.01 - פיצוץ מכונית תופת, שהיו בה שני מפגעים, בתחנה המרכזית בחדרה. בפיגוע נפצעו 45 אנשים. 20.6.01 - פיצוץ מטען בפח אשפה בחדרה בצומת הרחובות הרברט סמואל וששת הימים. 11.7.01 - ניסיון פיגוע של ג'יהאד גראר בעפולה. ג'יהאד מסר בחקירתו כי התכוון לבצע פיגוע התאבדות במקום הומה אדם וכי קיבל את המטען ממחמוד טואלבה ומעלי צפורי שאף תדרכו אותו כיצד להפעיל את המטען ונתנו לו הנחיות היכן לפוצץ עצמו. טואלבה וצפורי שלחו את ג'יהאד במונית לישראל. 16.7.01 - פיגוע התאבדות בתחנת אוטובוס מול תחנת הרכבת בבנימינה. כתוצאה מהפיצוץ נהרגו שני אזרחים ונפצעו 8, מתוכם 3 באורח קשה ו- 5 באורח קל. 22.7.01 - ניסיון של מוראד טואלבה, אחיו של מחמוד טואלבה, לבצע פיגוע התאבדות בחיפה. לאחר תפיסתו הוביל מוראד את השוטרים לחגורת הנפץ שהשאיר בבית נטוש בחיפה. בחקירתו מסר מוראד כי נשלח לבצע את הפיגוע על ידי אחיו, מחמוד, ועל ידי עלי צפורי. 2.8.01 - מפגע נתפס בעת שניסה לעלות על אוטובוס "אגד" ליד בית שאן לצורך ביצוע פיגוע התאבדות. ככל הנראה עלי צפורי הכין את המטען. 12.8.01 - שילוח המחבל המתאבד שהתפוצץ במסעדת וול-סטריט בקריית מוצקין. כתוצאה מהפיצוץ נפצעו 14 אזרחים. 16.8.01 - סמיר עא פתאח רדא טובאסי, שנעצר באום אל פאחם בדרכו לבצע פיגוע התאבדות, הודה בחקירתו כי עלי צפורי ומחמוד נורסי הם שגייסו אותו לביצוע הפיגוע. 9.9.01 - סוואלחה היה מעורב בפיגוע מכונית התופת בצומת בית ליד, 11 בני אדם נפצעו כתוצאה מהפיצוץ. 7.10.01 - מחבל מתאבד התפוצץ בכניסה לקיבוץ שלוחות. כתוצאה מהפיגוע נהרג אזרח ישראלי. 28.10.01 - פיגוע ירי לעבר עוברי אורח בשוק בחדרה. כתוצאה מהירי נהרגו 4 נשים ונפצעו 02. 27.11.01 - פיגוע ירי תוך כדי תנועה מאזור התחנה המרכזית בעפולה לכיוון השוק. כתוצאה מהפיגוע נהרגו 2 אזרחים 48-ו נפצעו. 29.11.01 - מחבל מתאבד פוצץ עצמו באוטובוס "אגד" בצומת מחנה 80 ואדי ערה. 3 אזרחים נהרגו ו-8 נפצעו. 5.12.01 - מחבל מתאבד פוצץ את עצמו בכניסה למלון "הילטון ממילא" בירושלים. 11 פצועים. 9.12.01 - מחבל מתאבד פוצץ את עצמו בתחנת האוטובוס בצומת הצ'ק פוסט לכיוון תל חנן. כתוצאה מהפיגוע נפצעו 29 אזרחים. 25.01.01 - פיגוע התאבדות כפול בשיתוף ה-"פת"ח" בהתחנה המרכזית הישנה בת"א,23 פצועים. 5.3.2002 - מחבל מתאבד פוצץ עצמו באוטובוס "אגד" 823 בתחנה המרכזית בעפולה. אזרח נהרג ו-19 אזרחים נפצעו. 20.3.02 - מחבל מתאבד פוצץ עצמו בואדי ערה בצומת מוצמוץ, באוטובוס "אגד" 823 שנסע מ-ת"א לנצרת. 5 אזרחים נהרגו ו-28 נפצעו. 10.4.02 - מחבל מתאבד פוצץ עצמו באוטובוס "אגד" בצומת יגור. 8 הרוגים 15-ו פצועים. רוצחים או גיבורים ?

ברוך גולשטיין רוצח

רוצח כמו כל רוצח...ואם הוא רצח ערבים שבאו להתפלל..אז אם הוא היה ערבי הוא היה רוצח אותנו.. הוא רצח..הוא רוצח..

liavsayegh

New member
איך את מצפה מהם לעצור את

הטרוריסטים? הם חיים בתנאים קשים, בלי תשתיות ובעוני ובהבטלה הרבה יותר גרועים משיש בארץ. הרפואה שם כמו בעולם השלישי וכדי ללכת לבית החולים הם צריכים לעמוד ימים ארוכים במחסום. הורסים להם את הבתים בלי סיבה, כי "צה"ל חושב שיש שם מחבל". איך את מצפה מאנשים כאלה לעצור את הטרוריסטים שיכולים לגמור אותם באצבע?! לא רק זה, הרשות שלהם שפוטה של הטרוריסטים ואירגוני הטרור, אז הם ממש חסרי אונים. ואל תשכחי, לערביי ישראל יש את דילמת הנאמנויות. האחים שלהם והמשפחות שלהם נמצאות במחנאות פליטים ובישובים ברצועה ושטחים, הפלסטינים חולקים איתם את הדת והתרבות, אז יש להם קשר מאוד גדול אליהם אחרי הכל, ומצד שני, מדינת ישראל היא הלאום שלהם, הם חיים פה ומקבלים פה זכויות. ובקשר לזה שאנחנו עוצרים כל יהודי ברוצח ערביי, זה נכון, המשטרה עוצרת כי זאת חובתה, אבל מה עם הימניים הקיצוניים ששוטפים ת'ראש לאנשים כדי שירצחו פה ושם?! זה בסדר? זה בסדר שרוצחים, טרוריסטים ומחבלים כמו ברוך גולדשטיין ועדן נתן זאדה ועכשיו זה שרצח 3 ערבים, זה בסדר שאנשים מהללים אותם וקוראים להם גיבורים?! כל הכבוד לנו שככה אנחנו מתנהגים לרוצחים. ממש דוגמא לכל העולם.

למעלה