ניסיון מחשבתי-

Bassman

New member
ניסיון מחשבתי-

ובאמת סתם כי מעניין אותי לשמוע מה אתם חושבים. יהודי רצח 4 ערבים ישראלים. ערבי ישראלי רצח 4 יהודים. לשפוט אותם אותו דבר? כן, לא ולמה?

liavsayegh

New member
ברור שאותו הדבר...

שניהם אזרחי ישראל ולכן הם שווי זכויות, גם אם הערבים מיעוט. רצח זה רצח ולא משנה מי רצח.

לא

ותלוי- לגבי ערבי- ערבי פלשתניאי או ערבי ישראלי? האם הוא נכנס לשטח ישראל בצורה חוקית? האם יש לו רשיון לנשק? במידה והתשובות הם כאלה: 1.פלישתנאי. 2.לא חוקי. 3.אין רשיון. -אז כמובן שיש להעניש אותו יותר בחומרה כיוון שבכל מדינה אדם ששהה באופן לא חוקי,ובנוסף לכך ביצע פשע מסויים-נענש בחומרה יותר מאדם ששה באופן חוקי-עם רשיון נשק ותעודת זהות (בישראל). לגבי יהודי- 1.כיצד הגיע לידיו הנשק (עם רשיון או בדרך אחרת). 2. האם הוא פעל לבד או שהוא משתייך לארגון כלשהו. 3. מה היו המניעים לרצח (פוליטי, לאומני וכו'.) -במידה והתשובות הם: 1.דרך לא חוקית 2. לא נראה לי שזה משנה 3.לאומני.(אפשר להוסיף פוליטי) -אז העונש יהיה בדיוק כמו מקרה של ערבי. זה לא פשוט בכלל ויש לחקור כל מקרה בפני עצמו.

liavsayegh

New member
מה זה משנה למה?

לדעתך יש סיבה מוצדקת לרצח? ההבדל בין רצח להרג זה שהרג הוא ברשלנות ורצח הוא בכוונה תחילה! שום סיבה לא יכולה להפחית את העונש. הוא רצח, וזה מה שמשנה. לא נראה לי שיבואו לגנב וישאלו אותו למה הוא גנב, והוא יענה "כי אין לי כסף" אז יורידו לו מהעונש.

לא נכון

ההבדל בין רצח להרג הוא התכנון מראש. יש שלוש אפשרויות: 1. גרימת מוות ברשלנות 2. הרג 3. רצח 1- לא התכוון להרוג וזה יצא ככה בטעות 2-התכוון להרוג אבל באותה השניה לא תכנן את זה מראש 3- התכוון להרוג מהתחלה תכנן את הרצח ורצח!

liavsayegh

New member
נסיבות מקלות.........

לפי מה שאני יודעת זה פשוט תירוצים! " היו לי חיים קשים;הוא השפיע עליי; איימו עליי;" וכאלה. יש בעיה אחת בסיפור הזה, הנסיבות המקלות תלויות בהשקפת עולמו של השופט. בכל מקרה, ברצח אין מקום לתירוצים.

לא מסכימה עם זה

לדעתי אם אישה רוצחת את בעלה המכה למשל, יש מקום לנסיבות מקלות

Bassman

New member
נורא תלוי

אם היא רוצחת אותו בזמן שהוא תוקף אותה- נקרא לזה הגנה עצמית. אם היא הורגת אותו מתוך שינה- זה רצח.

Abba Zaba

New member
למה זה גם הגנה עצמית?

הרי כשהוא ישן הוא לא מסכן אותה, אלא אם כן הוא הולך מתוך שינה או משהו... בכול מקרה יש הבדל בין רצח באקט של הגנה בזמן התקפה לבין רצח בזמן שינה, כאשר הוא ישן היא יכולה לברוח או להתקשר למשטרה, אין שום צורך ברצח בזמן שינה.

כן, וכולנו יודעים

עד כמה המשטרה עוזרת במקרים כאלה. במקרה הטוב יעצרו אותו ליומיים ואז ישחררו אותו והוא ירצח את אשתו. לברוח? תעשה לי טובה. לא טענתי שכשהיא הורגת את בעלה כשהוא ישן זה צריך להחשב להריגה ולא לרצח, רק טענתי שפה יש מקום לנסיבות מקלות, ושרצח הוא לא תמיד אותו רצח. כן, יש הבדל, ויש רציחות שהן גרועות פחות.

Abba Zaba

New member
טעית לחלוטין בהבנת ההודעה שלי

לא אמרתי שרצח שכזה הוא לא רצח בעל נסיבות מקלות, אמרתי שרצח הזה הוא לא, כמו שאת אמרת, נחשב כהגנה עצמית. רצח עם נסיבות מקלות זה לא הגנה עצמית, אלו דברים שונים.

Abba Zaba

New member
כותרת

"מבחינתי, גם להרוג אותו מתוך שינה זאת הגנה עצמית" - פה מן הסתם התייחסת לזה כהגנה עצמית. "רק טענתי שפה יש מקום לנסיבות מקלות, ושרצח הוא לא תמיד אותו רצח." - פה זה רצח עם נסיבות מקלות. זה לא אותו הדבר.

אם לא שמת לב

הגבתי לארבל כשהוא אמר שזה רצח- "רצח עם נסיבות מקלות" בכותרת. ואז בתוכן ההודעה, כשכתבתי שלדעתי זאת הגנה עצמית, בעצם פירטתי מה הן הסיבות המקלות. אבל די, באמת מיותר להכנס לזה. ראה את הדיון כסגור.

למעלה