ניסוי תרופתי לטיפול באוטיזם??

אז מתי כן לקחת תרופות?????

אני שם לב שרוב התגובות פה הן נגד טיפול תרופתי וגם אני כזה אבל נראה שאין ברירה ןההידרדרות רק ממשיכה,בשנתיים האחרונות ראו אותו שתי פסיכיאטרים שהמליצו על טיפול בריספרדל,אני לא נתתי לו כי באמת רמת התפקוד הייתה טובה,אבל נכון לחצי שנה האחרונה יש התרסקות בכל הפרמטרים,שאני אומר אי שקט אני מתכוון לכך שהוא כל הזמן בתנועה,כל הזמן טרוד במחשבות ורוב הזמן מתפרץ,כשאני אומר קשב וריכוז נמוך מאד אני מתכוון שאני צריך לחזור לפעמים על דברים שאני אומר לו בקול רם וברור,כשאני אומר טיקים אני מתכוון לטיקים מוטורים בפלג גוף עליון הכוללים עוויתות באיזור בית החזה והכתפיים וטיקים קוליים שמתבטאים בשיהוקים וכיכוחים רציפים כאלו שהוא מתבייש להיות בחברה כי הוא יודע שזה דבר לא רגיל,האם ישנם עוד סיבות שמצדיקות התחלה של טיפול תרופתי?

TikvaBonneh

New member
כדאי קודם לנסות טיפול ABA

ואם זה לא עובד רק אז לפנות לטיפול תרופתי.

schlomitsmile

Member
מנהל
לעניות דעתי אין מנוס מלקיחת תרופות באחד משני מצבים:
א)הבנאדם הגיע למצב אקוטי. חייו בסכנה ממשית.
חיוני למצוא משהו שיוציא אותו מהתהום מיד,
אחרת יתאבד/יאבד שפיותו בקרוב מאד/יגרום נזק חמור לסובבים אותו.
משהו בבחינת כיבוי שריפה, לא פתרון עמוק.
ב)הבנאדם סובל סבל גדול, נעשו נסיונות רציניים ומתמשכים לרדת לעומק העניין, להבין מה מחולל את הסבל הזה, לשנות דברים בהתנהלות סביבו, לטפל בדרכים שונות ומגוונות, ושום דבר לא הועיל.

מה שקרה אצל בנך, הוא אולי תגובה למסגרת לא מתאימה,
אולי למשהו אחר.
אני הייתי מנסה מסגרת אחרת, בשילוב טיפולים מחזקים שונים
(מפרחי באך עד טיפול בהידרותרפיה/ בתנועה/ באמנות)
לפני שהייתי חושבת על חומרים פסיכואקטיביים.

שלומות0

New member
הנקודה היא לא סוג התרופה

אלא להיכנס לתוכנית ניסיונות בתרופה לא מוכרת!
אם האב החליט לתת לבנו תרופות זו זכותו , ויש מבחר תרופות לא צריך להיכנס לניסיונות..

dina199

New member
יש כאן את שתי הנקודות.

א. עוד לא ברור בצורה מוחלטת שהמצב כל כך גרוע שמצריך תרופות.
ב. כמו שאמרת , אם אכן צריך תרופות וזו רק ההתחלה, צריך להתחיל בתרופות ידועות שההשפעה שלהן מוכרת.. זה מסוכן להתחיל בניסויים שהחוקרים עצמם לא יודעים שום דבר על ההשפעות.

schlomitsmile

Member
מנהל
אז דעתי קצת יותר מרחיקת לכת מדעתך
לדעתי, כל תרופה פסיכואקטיבית (וכל תרופה בכלל),
כולל כאלה שכבר קיבלו אישור פורמלי,
עלולה להיות מסוכנת, במיוחד לילדים.
לכן, לפני שניגשים לתרופות, רצוי לדעתי להיות בטוחים
שזה הכרח בל יגונה, שאין מנוס.

שלומות0

New member
אז למה לרוץ לטיפול של ניסיוןו בבני אדם?

למה לעשות על הבן שלך ניסיונות עדיף על הריספרדל?
האם מישהו לוחץ אליך?
מישהו שייכנע אותך? אל תתבייש לחשוף כאן את האמת!!!!!

dina199

New member
אני בעד מסגרת חינוכית מתאימה.

אם בטוחים שהמסגרת החינוכית מתאימה במאה אחוז ועדיין יש דברים שמפריעים לחיים בצורה חמורה, רק אז לחשוב על תרופות.

הנסיון שלי עם תרופות : לבת שלי יש OCD . זה הגיע למצב שבתקף חמור היא שטפה ידיים כל 5 דקות ( ואולי אפילו יותר) עד שעוד הידיים היה היה אדום וסדוק. התפתחו גם בעיות שינה . וזה הכן היה 'הפרעה למהלך החיים' אז בסוף הגענו (זה לא היה מיידי) לסרוקסט והמצב השתפר.

לבן שלי (אספי) היתה תופעת לוואי עם פרוזאק. זה השפיע לרעה על הכבד. אחרי זה הוא נסרב לקלת כל כדור שהוא אלא אם ממש אין ברירה. אבל ברגע שהוא הגיע לתיכון בו למד (תיכון פרטי לחניוך מיוחד) והרגש שם טוב, הוא לא היה צריך יותר תרופות.

לכו לדעתי ההגדה הכי חושבה כשמחליטים על תרופות זה איך כל אחד מחליט מה זה 'הפרעה למהלך התקין של החיים'. תרופות עוזרות (כשאין ברירה) אבל צריך לזכור שהן עדיין חומר כימי שמשפיע על המוח ועל הגוף כולו ויש להם תופעות לוואי.

ופסיכיאטרים זה 'עם' שאוהב טיפול תרופתי

גור42

New member
אם הבעיה היא שהוא "מתייבש", אז תן לו להחליט

האם הילד רוצה לקחת תרופה שעשוייה לעזור לטיקים שלו? או לחוסר השקט שלו? אם כן, אז סבבה, שייקח אותה.

כל הדברים שכתבת יכולים להיות סיבה לגיטימית לקחת תרופה, אם האדם עצמו מעוניין בזה. בדיוק כמו לאדם יש זכות לקחת אקמול כשכואב לו הראש, או לקחת כדור הרגעה לפני השנה. אבל בוודאי שלא מדובר כאן במצב של "אין ברירה", שמצדיק הנחתה של טיפול תרופתי על-ידי מישהו אחר. אין פה מצב של פיקוח נפש או מצב של סכנה בריאותית של ממש, ולכן אין פה שום סיבה לכפות על הילד תרופה אם הוא לא מעוניין בה.

miss owl

New member
אישית אני לא נגד טיפול תרופתי

להיפך- אם לקיחת כדור יכולה למנוע סבל ולחסוך אי נעימות או לחלופין אפילו טיפול שהוא פחות נעים או דורש אנרגיות שאין אני לגמריי תומכת.
יחד עם זאת אוטיסטים באופן בסיסי מאוד מאוד מאוד רגישים לתופעות לוואי ומגיבים בצורות מאוד לא צפויות לתרופות -גם בתרופות ישנות כאלה שנלקחו ועזרו לעשרות אלפיי אוטיסטים בעולם יכולות להיות הפתעות ואני אגב ההוכחה המושלמת לכך- הרספירדל גרמה לי למחשבות וניסיונות אובדניים. ולכן לא הייתי מעיזה לנסות על אוטיסט תרופה שאין עליה שום מידע ושום ניסיון.

גור42

New member
שלא תעז. אם כבר תרופות, יש אלטרנטיבות אחרות

עדיף להשתמש בתרופות מוכרות וידועות, מאשר להפוך את בנך לשפן ניסיונות

האמת שדיי מופעל לחץ בעיקר מצפוני עליי...

כמו שאמרתי הילד קיבל המלצה לריספרדל ע"י 2 פסיכיאטריים שבדקו אותו במשך 20 דקות,כשישבתי השבוע מול המפקחת האזורית של ת"א כדיי לקבל תשובות למה המסגרת היחידה שנמצאה היא בפ"ת עלה נושא הטיפול התרופתי והיא אמרה שחבל שלא נתתי לו כשהמליצו ויכול להיות שבכלל לא היה מגיע למצב שהוא נמצא היום והיה ממשיך בחינוך הרגיל.

TikvaBonneh

New member
אני נתתי רספרידאל, והילד שלי באמת

החזיק מעמד יותר זמן בחינוך הרגיל. כל פעם העלנו את המינון כשהתופעות חזרו. בסוף זה כבר לא עזר יותר, והיום הוא בחינוך מיוחד.
היית רק דוחה את הקץ, ובינתיים היית פוגע בבריאות של הילד (פגיעה בתפקודי כבד, השמנה...)
המפקחת האזורית סתם מדברת מהירהורי ליבה. היא לא באמת נביאה ולא יודעת מה היה קורה אילו.

schlomitsmile

Member
מנהל
מפאת כבוד הפורום אצנזר את שמות התואר שעולים בדעתי לכבוד המפקחת

אין ספק שלה חבל...
מבחינתה פשוט יותר להלעיט ילד בחומרים
שאין לדעת אילו נזקים הם יגרמו לו,
מאשר שהיא תתאמץ למצוא לו מענים מתאימים.

למעלה