ניסויי בבית ספר...

MadMaddy

New member
מממ אולי

כאשר אתה קונה את הלב.. אז צריך להרוג עוד פרה בשביל לב חדש.. שלא נדבר שזה מכניס כסף למי שהרג את הפרה...

זה ברור וידוע...

אבל זה לא מה ששאלתי. שאלתי למה בעצם שאני לא אהיה שם? הרי התרומה לתעשיית הבשר נעשית בכל מקרה...

TheFinalCut

New member
לבבות להדגמה

יש פה מספר בעיות, מצד אחד, באמת אף אחד לא הרג את הפרה במיוחד לצורך ההדגמה שהמורה שלך מתכוונת לבצע - זה "תוצר לוואי", אם אפשר לכנות את זה כך, של תעשיית הבשר אחרי הכל (איני חושב שמישהו קונה את לב הפרה כדי לאכול אותו ממילא). אין הרבה מדי הצדקה מסיבות מוסריות (שאני מכיר בכל מקרה) לעצם השימוש בלב הפרה - אם למשל היתה מורתך החרוצה נוטלת אותו מפרה חופשיה שמתה באופן טבעי. אולם כמובן לא כך הדבר, ובתרגול מעורב משהו אחר, שיש בו בעיתיות מוסרית קשה - תעשיית הבשר. קשה לומר שזהו מקור אתי לאברים מן החי להדגמה, אולם זה הרע במיעוטו אם בכל זאת משתמשים בהם. אולם לדעתי, מדובר בשימוש מיותר ובר החלפה בלב הפרה. המורה יכולה להשתמש בתוכנות מחשב שמציגות בעזרת אנימציות משוכללות את הלב הפועל בצורה שתהיה מובנת בהרבה לתלמידים, ועם הרבה יתרונות פדגוגיים נוספים. אם בכל זאת היא רוצה להמחיש בצורה מכנית את פעולת הלב, אני אישית מכיר 2 מודלים רב-פעמיים של הלב שניתן להכין בקלות ובזול, שאיתם יכולים התלמידים גם לשחק וע"י כך להבין מעשית איך הלב פועל. אני ממליץ ששוחח איתה על כך, ובמידה והיא מעוניינת לשמוע יותר על החלופות ולבחון אותם במו ידיה, אשמח לסייע בכך בעזרת כל המשאבים העומדים לרשותי (בדמות מאמרים ובעיקר מערכת השאלה של חלופות).

לא מכריחים להשתתף בניסוי הזה...

זה רק למי שרוצה, לצרכי הדגמה. וכמו שאמרתי, התרומה לתעשיית הבשר נעשית בכל מקרה, אם אני שם או לא. אז למה בעצם לא להיות שם?

m_shy

New member
../images/Emo22.gifמצטרף לדעתו המלומדת../images/Emo88.gif

של נציג InterNICHE בישראל (InterNICHE הינו ארגון העוסק בהגדרתו בחלופות לניסויים בבעלי חיים בהוראת המדעים בתיכונים ובאוניברסטאות. להלן: מתוך מאמרי הפורום - קצת על InterNICHE) מומלץ מאוד לדבר עם המורה על החלופות שאינן מן החי, שהזכיר פיינלקאט, (ואפילו אולי ליצור קשר ביניהם?) ולגבי נוכחותך שם: זה בהחלט תלוי בהרגשתך האישית, ובמקום בו אתה נמצא. חשוב: אם נוכחותך שם תביא להצטיירותך בעיני המורה כאדם "שאפשר לדבר איתו", (ולא אחד מהפסיכים הטבעונים הללו, שלא מוכנים לקבל שום שימוש בבעלי חיים) אולי זה אפילו מומלץ. בתור "מישהו שאפשר לדבר איתו", יש סיכויי הרבה יותר גדול שתוכל לעניין אותה באותן חלופות שהזכיר פיינלקאט, ולחשוף אותה לכל עניין החלופות (בהוראה, ובמחקר) שיש מעט מאוד מודעות אליו. בהצלחה! שי משולם

MooN aka asdfgh

New member
ניסויי בבית ספר...

בבית ספרי עומד להתקיים ניסוי של ניתוח לב פרה. אני, בנוסף ליציאה מן הכיתה רוצה לבוא באותו יום עם חולצה הנושאת מסר. מישהו יכול להמליץ לי על תמונה או ציור שיעזור לי להעביר את המסר? אני לא רוצה תמונה הומוריסטית.

MooN aka asdfgh

New member
בבקשה...

זה באמת למטרה נעלה! אני רוצה להביע מחאה ואני צריך את העזרה שלכם...

MooN aka asdfgh

New member
אבל מה איתי???

אני צריך תמונות.... לא מאתר אנונימוס, כי שם כבר עברתי על כת התמונות...

החולצה ../images/Emo91.gif

יש את החולצה של אנונימוס "לבעלי חיים יש זכויות" בצירוף תמונת עגל. אפשר להזמין אותה בטל 035226992. אני לא בטוחה שזה יתאים, אבל יש כמה של האגודה הישראלית נגד ניסויים בבע"ח: + "אינקווציה בשם המדע" בצירוף תמונת קוף צורח בניסויים + "הסקרנות הרגה את החתול" בצירוף תמונת חתול עם אלקטרודות בראש (יש דם) + "אל תשכחו אותנו" בצירוף תמונות של חתול, כלב ועכבר בריאים ושלמים. + "אל תעצמו עיניים" בצירוף תמונת קוף עם אלקטרודות במוח. אני מצרפת שני טפסי הזמנה שאפשר לשלוח לאגודה הישראלית נגד ניסויים בבעלי חיים. בכל מקרה עדיף להגיע ולחקת ביד, כי לוקח שבוע עד שהם שולחים. www.isav.org.il או 036359014

MooN aka asdfgh

New member
עוד מישהו??? בבקשה...

זה באמת למטרה חשובה, ואני צריך את העזרה שלכם... אגב, תודה נטע!

morality

New member
רוצה להתבלט או רוצה לשנות ../images/Emo35.gif

זאת השאלה. אם אתה רוצה לקבל באותו היום תשומת לב אישית מיוחדת, בחר לך חולצה מהמבחר הקיים באגודות או קח טי-שרט לבנה והשפרץ עליה צבע אדום כדם, או כל רעיון יצירתי אחר. אבל אם אתה רוצה באמת להשפיע על המערכת ולשכנע את בית-ספרך שהניסוי הזה הוא ארכאי, חסר תועלת ולא מוסרי, ועדיף לעבור לאלטרנטיבות יעילות יותר, צור קשר ישיר עם תמיר לוסקי, נציג ישראל בארגון העולמי לחלופות בהוראה, וקבל ממנו הדרכה: [email protected] בהצלחה בכל דרך שבתבחר!

מור ד

New member
גם לי זה קרה!

אסרו עליי לצאת מהכיתה אבל לא חייבו אותי להשתתף בניסוי ( ובגלל זה כמעט שמתי את הלבבות בתיק של המורה)

enbalush

New member
איור שצבעתי של מאיירת

אני אבדוק את השם שלה יותר מאוחר (סוזן...) זה יכול להיות טוב לחולצה ואם תרצה, אני אשלח לך במייל קובץ גדול יותר.

enbalush

New member
וזו פרה שצלמתי בקיבוץ פלמחים...

המבט אומר הכל... דרך אגב, עכשיו שאני חושבת על זה אני לא אוכל לשלוח לך למייל, אלא רק מחר בבוקר, אז אני מקווה שהאיכות כאן תהיה סבירה...

למעלה