לבבות להדגמה
יש פה מספר בעיות, מצד אחד, באמת אף אחד לא הרג את הפרה במיוחד לצורך ההדגמה שהמורה שלך מתכוונת לבצע - זה "תוצר לוואי", אם אפשר לכנות את זה כך, של תעשיית הבשר אחרי הכל (איני חושב שמישהו קונה את לב הפרה כדי לאכול אותו ממילא). אין הרבה מדי הצדקה מסיבות מוסריות (שאני מכיר בכל מקרה) לעצם השימוש בלב הפרה - אם למשל היתה מורתך החרוצה נוטלת אותו מפרה חופשיה שמתה באופן טבעי. אולם כמובן לא כך הדבר, ובתרגול מעורב משהו אחר, שיש בו בעיתיות מוסרית קשה - תעשיית הבשר. קשה לומר שזהו מקור אתי לאברים מן החי להדגמה, אולם זה הרע במיעוטו אם בכל זאת משתמשים בהם. אולם לדעתי, מדובר בשימוש מיותר ובר החלפה בלב הפרה. המורה יכולה להשתמש בתוכנות מחשב שמציגות בעזרת אנימציות משוכללות את הלב הפועל בצורה שתהיה מובנת בהרבה לתלמידים, ועם הרבה יתרונות פדגוגיים נוספים. אם בכל זאת היא רוצה להמחיש בצורה מכנית את פעולת הלב, אני אישית מכיר 2 מודלים רב-פעמיים של הלב שניתן להכין בקלות ובזול, שאיתם יכולים התלמידים גם לשחק וע"י כך להבין מעשית איך הלב פועל. אני ממליץ ששוחח איתה על כך, ובמידה והיא מעוניינת לשמוע יותר על החלופות ולבחון אותם במו ידיה, אשמח לסייע בכך בעזרת כל המשאבים העומדים לרשותי (בדמות מאמרים ובעיקר מערכת השאלה של חלופות).