ניסויים בבעלי חיים

עז

New member
ניסויים בבעלי חיים

אני לא בטוח שהפורום הזה הוא המקום הנכון לכתוב את השורות האלו, אבל החלטתי בכל זאת לכתוב (כנגד ההרגלים שלי). קראתי את השירשור הענק שטליה התחילה על ניסויים בבעלי חיים ואני חייב להגיב. ראשית אולי אציג את עצמי, אני מתנגד לכל צורה של רצח. אני מתנגד לרצח של בני אדם אני מתנגד לרצח של בעלי חיים ואני יודע שההפרדה הנ"ל היא למעשה לא קיימת, בני אדם הם בסך הכל סוג של חייה !!! אנשים לא יותר טובים מחיות אחרות. אנשים לא יותר מפותחים מחיות מאחרות. אנשים לא יותר רגישים מחיות אחרות. אפילו אעז ואומר שאנשים לא יותר אכזרים מחיות אחרות (אבל יש סיכוי שכן ...) אני צמחוני, לא מרסס להרוג ג´וקים בבית, אני מרסס עם חומרים טבעיים (תערובת שאני מכין בעצמי) על מנת לגרום לחרקים "מטרידים" לצאת מביתי. ראיתי יותר מפעם שימוש במילה נאצי וזה בהחלט לא מוצא חן בעיניי, אין צורך ואין תועלת להשוות מעשים ואנשים עם פעולות הנאצים. אני מעדיף להשתמש במילה גזענות, כי היא הרבה יותר מתאימה, אתם מוזמנים לקרוא שוב את כל ההודעות בשירשור של טליה ולהחליף את המילה "נאצי" עם המילה "גזען", זה יותר נכון, פחות פוגע ומעליב, ויותר מסביר את העיניין. גזען זה אחד ששם את עצמו ואת דעותיו מעל אחרים. אני אנרכיסט מגיל צעיר ואני עדיין מחשיב את עצמי לצעיר (בן 45), אנרכיה זה לא תוהו ובוהו (קאוס), אלא סדר מסוג אחר. סדר שמבוסס על היושר של האנשים סדר שמבוסס על החופש של האנשים סדר שלא זקוק לחוקים ושליטים כדי להתקיים סדר שנובע מהטבע של האדם ולא מהפחדת אנשים. יש כמה סוגים של אנרכיסטים, בגדול אפשר לחלק אותם לשניים: אלו שרוצים לעשות מהפכה על מנת שהחברה האנושית תגיע לשלב של אנרכיזם אלו שחושבים שאחד מהשלבים העתידיים של האנושות הוא אנרכיזם (אני נמנה ביניהם), לכל שיטה יש התחלה וסוף, למעשה לכל דבר יש התחלה וסוף, האנושות כבר עברה הרבה שלבים (פאודליזם, מונרכיה, קפיטליזם, דמוקרטיה וכו, וכו,) ועוד הרבה שלבים עוד לפנינו, אני מעריך שאנרכיה זה אחד מהם. אני לא חבר באגודה נגד ניסויים בבעלי חיים, כי הם מצדיקים בשתיקתם חלק גדול של הניסויים, לרוב הם מדברים רק על ניסויים לבדיקת חומרי ניקיון וקוסמטיקה, ואני לא מסוגל לעשות הפרדה כזו, כל הניסויים בבעלי חיים מיותרים בעיניי, וימשיכו ליהיות מיותרים בעיניי גם אם לא יענו את החיות. הם מיותרים כי אי אפשר להסיק כלום מהם. מיותרים כי התוצאות מטעות מיותרים כי הם מונעים מכסף מיותרים כי זה מזיק ליקום. דר´ באך (זה של התמציות באך) אמר על ניסויים בבעלי חיים שהוא לא כועס על המבצעים , כי לחלקם הגדול יש להם כוונות טובות, ומקווים לעזור לאנושות, אבל כוונות וסיבות טובות בלבד לא מספיקות, צריך גם לפעול עם חוכמה וידע. דיברתם על היוונים, חלקכם בהערכה וחלקכם בזילזול, עובדה לידיעתכם: היוונים ידעו שכדור הארץ כדור ולא שטוח, וגם ידעו את הגודל של הקוטר בדיוק די גבוה. מקווה שתרמתי משהו לדיון ואשמח לקרוא את תגובתכם

Cheetah

New member
אנרכיה,

זה לא נכון להכניס את המילה סדר בפירוש של המושג, למרות שאני מבין למה שאתה מתכוון. ואנרכיה הייתה כבר(לפני פאודליזם)... זה לא אומר שהיא לא תחזור או שהיא לא צריכה לחזור, אבל זה היה כבר. אלא אם כן אתה באמת מכניס את המושג "יושר" להגדה של אנרכיה, ככה זה עוד לא היה, אבל זה הרחבה לא מחייבת להגדרה של אנרכיה. כלומר אין קשר ישיר בין אנרכיה ליושר, זה לא שייך להגדרה האלמנטרית(והמקובלת) של אנרכיה, ובעצם אתה מגדיר משהו קצת שונה.

עז

New member
אנרכיה

אני שמח שאתה מבין את כוונתי, לכן היה קצת מיותר להגיד שאתה לא מסכים למשהו שאתה כן מסכים ...... לא ידוע לי שהיה תקופה של אנרכיה לפני הפאודליזם, אתה מוזמן להעיר את עיניי. בכל מקרה בזרם שאני משתייך "יושר" הוא בהחלט חלק של הגדרת אנרכיה, בלי יושר אין אנרכיה אמיתית. לצערי זה לא תקף לקפיטליזם, הוא בהחלט יכול להתקיים ומתקיים ללא יושר.

Cheetah

New member
כן,

אני לא מסכים שזה דרך נכונה להגדיר אנרכיה, אבל אני מבין מה שאמרת, לדעתי ההגדרה שלך של אנרכיה שונה, מההגדרה הישירה של המושג, העניין של סדר טבעי ויושר לא נגזר ישירות מאנרכיה.

אלון ב

New member
אין ספק שאתה שייך לפורום הלוחמים !!

אין ספק שאתה שייך לפורום דרך הלוחמים ! סיגנון הכתיבה שלכם מסגיר אתכם מיד ! את כולכם ! אתם כל כך אוהבים לכתוב הודעות ארוכות ארוכות באורך הגלות שלוקח בערך שעתיים להגיע לסופן ( אם לא נירדמים באמצע ... ) וכמו כולם בפורום הלוחמניים גם אתה אוהב לחתוך שורות ואחרי כל 5 מילים בממוצע ללחוץ ENTER ... וגם אתה כמובן אדם טוב לב שאינו מסוגל לפגוע אפילו בג´וק או חיידק ! שקוף שאתה לוחם ! אין ספק בכלל ! אז ברוך הבא לפורום החלומות הצלולים שבו כולם צלולים כיין !
אלון

חלמן

New member
בונא תיזהר!!

גם אני עושה אנטר אחרי כל חמש מילים.. ואני לא לוחם!!!!!! לא לאללאלאלאללא!!!! מה הקטע של דרך הלומים הזה בכלל? מה הקטע??????? הם משחקים אותה לוחמים בימיון?

bertcat

New member
ומאיזה פורום אני??

תגיד אתה מסווג אנשים לפי איזה פורומים הם. אתה מנהל הפורום הזה ואתה נותן לאנשים שלא נראים לך להרגיש רע עם זה שהם כתבו פה. חה חה חה. להתראות בעוד אלף שנה.

Cheetah

New member
תירגע

הוא לא מנהל הפורום הזה, ואני לא חושב שהוא התכוון למה שהוא כתב ברצינות, או כדבר שלילי בכל מקרה אתם חייבים להירגע, להפסיק לחפש מריבות

עז

New member
אין ספק שאתה טועה

אם היתה עושה שיעורי בית ובודק מי אני, הייתה מבין לבד ובזמן קצר מאוד שאני לא שייך לפורום "דרך הלוחמים" בדיוק כמו שאני לא שייך לפורום "חלומות צלולים", אם היתה בודק היתה רואה את מה שכתבתי ואיך בעייני הפורום דרך הלוחמים הוא לגמרי לא לטעמי. מצד שני אני לא שייך לאף "גוף" כפי שהבת (כמובן) מעצם היותי אנרכיסט. מצד שלישי אני שמח שלמרות האורך המדהים של ההודעה שלי קראת אותה עד סופה (תודה לך על כך). מצד רביעי לא טעני שאני "אדם טוב", אתה יכול לחשוב שאני אדם טוב או רע, זה השיפוט שלך, אני משתדל לא לשפוט.

musmus

New member
המילה הנכונה למי שמאמין שמותר לפגוע

בבע"ח היא לא "גזענות" אלא "סוגנות". כלומר מי שמתיר את דמו של יצור מסוג אחר.

עז

New member
אנשים - בעלי חיים

האנשים הם בסך הכל סוג של בעלי חיים, לכן להשתמש במילה אחת למי שמתעלל באנשים ובמילה אחרת למי שמתעלל בחיות היא לתת לגיטימציה חלקית להתעללות בבעלי חיים.ולכן השתמתשתי במילה גזענות, ואמשיך ככל הנראה להשתמש בה.

Cheetah

New member
תראה

אין כאן שום לגיטמציה לשום דבר, "האנשים הם בסך הכל סוג של בעלי חיים" כמו שאמרת, אבל גזענות זה לא מדבר על סוגים של בעלי חיים אלה נגד גזעיים מסויים של בעל חיים מסויים, מכיוון שאתה מדבר בגדול על סוגים, כלומר על זנים של בעלי חיים(כולל אדם) ולא על גזעיים מסויימים, זה יהיה יותר נכון להשתמש במונח סוגנות. וזה שאתה מגדיר את עצמך כאנריכסט לא אומר שאי אפשר לקטרג אותך, זה אולי אומר שאתה לא רוצה בזה, אבל בטוח אתה מתאים סיווגים ספציפים תרצה או לא. (ולקבוצות ספציפיות) אני לא מדבר כאן על דרך הלוחמים רק על זה שהשתמשת בזה שאתה אנרכיסט כטיעון.

שריר

New member
פשוט סגנון כתיבה שונה משל כל שאר

הפורומים נגיד יש פהאת בן טל שחר טליה ואתה עם הסגנון הזה ומיכל אם אני לא טועה פשוט סגנון שונה

עז

New member
סגנון

כיוון שאני מכיר את בן טל שחר אני יכול להגיד במאה אחוז בטחון שאין לנו את אותו סגנון כתיבה, אין לנו את אותה השקפת עולם, אין לנו את אותה הדרך ללמד, וכו´ וכו´ גם את טליה אני מכיר ויש בינינו הסכמה על מספר דברים, למרות שאני הרבה יותר קיצוני ממנה ... את מיכל אני כלל לא מכיר כך שלגביה אולי את צודקת.

עז

New member
את / אתה

בעולם הוירטואלי זה לא קיים ... שריר יכול להיות כינוי, שם פרטי, או שם משפחה, כנראה שאתה שריר, אז סליחה.

BladeRaider

New member
נכון!

אנשים הם סוג של בעל חיים וכמו שללהקת צבועים מותר להרוג תאו (וזה לא מוות נעים להקרע לגזרים בעודך בחיים) לבני אדם מותר להרוג חיות. (הבהרה: אני לא מתכוון בצורה כזו מופשטת, כדי להבין את העמדה שלי אנא קראו את ההודעות הקודמות שלי בנושא)

שריר

New member
האמת שאתה ממש מהאנשים שמתאימים

לפורום חלומות צלולים לרעה או לא זה כבר תלוי בך אבל אתה פשוט אחד מהם אין מה לעשות

עז

New member
הסבר בבקשה

למה הכוונה "אני מתאים לפורום" כזה או אחר? שואל באמת ובתמים, לא מבין את הכוונה. האם אתה חושב שאני מזיק לפורום? סך הכל נכנסתי, קראתי הודעות וראיתי לנכון להגיב.

למעלה