ניסוחים ותעתיקים

Fanja

New member
מדוע? הרי הם יחליטו על דירוג לפי

נתונים, לא? לא ברור לי ההקשר

נניח שאת מנהלת מסעדה גורמה ואני

בא לתת דירוג למסעדה שלך. אני מבקש ממך לספר לי על המתכונים, על הבחינות שאת עורכת לטבחים, מה מספר הנעליים שלך ועוד כהנה וכהנה. אני מנסח כל בקשה של פרט ב- would like. הרי ברור שאני לא נותן דם אם תתני לי או לא, כי אם לא אקבל את הנתונים אני פשוט אקטול את המסעדה.

ססילי

New member
זה לא מדוייק.

נניח שאתה מנהל מסעדת גורמה ואני באה לתת דירוג למסעדה שלך (זו חלוקת התפקידים הנכונה: אתה עובד ואני אוכלת
) אני בהחלט מבקשת פרטים כי חשוב לי לדעת מה הן שעות העומס, האם יש מנות מיוחדות לכל יום, והאם המקום מתמחה ביינות. אני מנסחת כל שאלה או בקשת פרטים שלי כבקשה, כי כך מנומס. ("נשמח לקבל פרטים, אודה לכם אם תשלחו לי את הפרטים וכו' וכו). לא ברור לי לגמרי מה לא נוח לך. האם אתה מצפה לניסוח פחות מבקש ויותר נותן הוראה? ("העבירו אלי את הפרטים בהקדם אחרת תראו חכו חכו מה יקרה לכם ולמסעדתכם"?)

אין ממש בעיה, אבל נדמה לי

שבסיטואציה הנדונה, המדרג לא ישמח לקבל נתונים, או פשוט יבקש אותם. דעתך?

Fanja

New member
כן, יבקש. אבל נהוג לבקש בצורה הזאת:

אשמח לקבל פרטים. מטבע לשון נימוסית, לא שמחה אמיתית.

Fanja

New member
אפשרץ וגם נשמח לקבל פרטים

רצוי בצירוף חיוך שאומר בדיוק את מה שכתבת : שלא מזיז להם אם יתנו או לא ...

tafustafus

New member
שמחה בהחלט במקום

זו הדרך לבטא בעברית את הלשון המנומסת, בשונה מלשון ציווי, הננקטת על ידי עורכי דין, חברות דירוג אשראי ושאר מרעין בישין כדי לרכך את דברי האיום שלהם.

נשדידאן

New member
קונסולידציה זה לא קרטל

איילות בלילות, למיטב ידיעתי קרטל כרוך בהתנהלות עבריינית, בעוד שקונסולידציה היא תהליך שאינו כרוך בהפרת החוק. במקומות רבים (האיחוד האירופי, ארה"ב) מתבצעת הקונסולידציה (דהיינו מיזוג חברות) בפיקוח רשויות הפיקוח על התחרות. קרטל זה כשכמה חברות או ספקים מתאמים, למשל, מחירים, באופן הפוגע בתחרות ובצרכנים. קונסולידציה אינה מובילה בהכרח לקרטל.

Fanja

New member
אז מדוע לא מיזוג כמו שכתבת?

לא מבינה בזה כלום, כמובן.

נשדידאן

New member
גם אני לא מבינה הרבה בזה, אבל

בטקסטים שבהם אני נתקלת משמשת המילה "מיזוג" לתרגום המילה "merger" כאשר מדובר בעסקה שבמסגרתה רוכשת חברה א' את חברה ב', והמילה "קונסולידציה" משמשת כמקבילה למילה "consolidation" כאשר הכותב רוצה לתאר תהליך המתרחש בשוק מסוים, ושבמסגרתו התבצעו כמה מיזוגים בין חברות, וכתוצאה מכך הצטמצם מספר החברות הפועלות בשוק. למשל, בשוק הקרמבו במדינה מסוימת פועלות שמונה יצרניות קרמבו, אבל הן נאלצות להוריד מחירים בגלל שיצרניות זרות נכנסות לשוק, או בגלל שמחיר חומרי הגלם עולה. כדי לבלום את ההפסדים, ואולי כדי לשרוד, הן צריכות לקצץ בעלויות, ושלוש מהן מתמזגות עם שלוש אחרות ומפטרות עובדים במסגרת ייעול הייצור. עכשיו נותרו בשוק ארבע שחקניות בלבד, והתהליך כולו מתואר כקונסולידציה. מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי. [קרמבו] (שוב נעלמו לי הסימנים)

../images/Emo26.gif practices

כמו במשפט
... our analysis of corporate governance *practices*​
זאת מילה כאובה. כבר ראיתי פרקטיקות, מנהגים, נהגים, שיטות ונהלים. הקרוב ביותר זה נהגים מן המילה נוהג, אבל זה יוצר בלבול עם האוחזים בהגה. יש עצות?

Fanja

New member
נהלים, שיטות עבודה, שיטות פעולה ?

זו באמת מלה כאובה. לא קשור למילה עליה דובר בשרשור אחר ....

למעלה