ניסוחים ותעתיקים

../images/Emo26.gif תעתיק Fitch

מדובר על סוכנות דירוג אשראי. משום מה לא מתאתי בגוגל תעתיק בעברית, וזה נראה לי מוזר. אז פיצ' או פיטצ'?

נשדידאן

New member
סוס כסוף בוקר טוב ../images/Emo13.gif

חברת הדירוג פיץ'. ואני הייתי מוסיפה בסוגריים את השם באנגלית, כי דוברי עברית נוטים לבטא עם פא דגושה. ראה הקטע הבא מידיעות: "המשק הישראלי מראה סימנים של התאוששות כלכלית. כך קובעת חברת דירוג האשראי האנגלו-אמריקנית פיץ', בחוות דעת שפירסמה בסוף השבוע. את חוות הדעת על המשק הישראלי מצרפת החברה להודעתה על השארת דירוג האשראי החיצוני של ישראל ללא שינוי, ברמה של A- (איי מינוס)". מהקישור הבא: http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2881880,00.html וראה המופעים הבאים מגיגול "חברת הדירוג פיץ'": http://www.google.co.il/search?hl=iw&q=%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%AA+%D7%94%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%92+%D7%A4%D7%99%D7%A5%27&meta= לגבי קונסולידציה, גם אני לא אוהבת את המילה הזאת אבל אין מנוס.

נשדידאן

New member
../images/Emo32.gif אלדד אתמול שאלתי בפורום

התמיכה בתפוז מדוע הפסיקה לפעול פונקציית התגובה הרגילה, והתשובה היתה שהבעיה ידועה להם והיא בטיפול. אני מתנצלת על הלינקים בצורתם הנוכחית, אבל זה לא בידי.

ניסוחים

1. האבטיפוס, האב-טיפוס או אב הטיפוס ? 2. ניסוח:
since the activities of a bank inermesh there is bound to be some overlap [of topics]​
אני כתבתי: מאחר שהפעילויות של בנק שזורות זו בזו, אי אפשר להימנע לחלוטין מחפיפה מסוימת. שיפורים?

יפתח ב

New member
1.לע"ד "האב-טיפוס".

2. אולי: "מאחר שפעילויותיהם של בנקים שזורות זו בזו, מן ההכרח שתתקיים מידה מסוימת של חפיפה".

תשובות

1. לדעתי, האב-טיפוס. אולי ע תוכל לתת תשובה מוסמכת יותר... 2. יפה! אולי אפשר להחליף "מסוימת" ב"כלשהי", אבל זה עניין של העדפה.

לפי כל המילונים: אב-טיפוס. אכן,

האב-טיפוס. אם-כי ברבים זה כבר בעייתי יותר: אב-טיפוסים או אבות-טיפוס?

Fanja

New member
לי דווקא ברור שזה אבות-טיפוס.

גי מה שמרבים זה את השטאנץ , את ה*אב*-טיפוס, את התבנית של הטפוס. לא יכול להיות שיש תבנית אחת להרבה טיפוסים שונים ...

Fanja

New member
אף פעם לא הבנתי ולא הסכמתי עם זה

אני מוכנה לקבל שינוי המילה ל"אבטיפוס" ואז שתבוא הא הידיעה לפני ה"אב" ושיתבטא הריבוי ב"אבטיפוסים". כל זמן שיש מקף בין אב לטיפוס - המשמעות שונה. אבל אני לא אובדת באקדמיה (לא typo)

יפתח ב

New member
אם מתייחסים לתוכן, "אבות-טיפוסים",

שהרי אבות שונים מולידים טיפוסים שונים. אבל אני לא חושב שבצירוף כבול מסוג זה תמיד יש הכרח להטות לפי התוכן; בדיוק לשם כך בא הקו-המחבר, שמקפיא אחת ולתמיד את הצירוף בתצורה מסוימת, ומתיר לנו להתעלם מהמבנה הפנימי שלו לצרכים דקדוקיים.

../images/Emo26.gif קונסולידציה ועוד אחד

1. קונסולידציה בשוק זה מצב שבו כמה גופים קטנים מתאחדים או בולעים כמה גופים אחרים כל שמספר השחקנים בשוק הנ"ל נעשה קטן יותר. תמיד משתמשים בקונסולידציה, אבל היה נחמד אילו מצאתי מושג עברי הולם. 2. משהו פשוט, אבל מעצבן: We would like details. מה הם היו אוהבים? כתבתי פשוט, היינו מבקשים. שיפורים?

הענין הוא שזה נשמע לא טבעי כאשר

סוכנות דירוג בינלאומית מבקשת נתונים.

למעלה