נינג'יצו????

frodo1

New member
אוקי....

זה מנהל! רואים שממש אכפת לו מהפורום שלו! כל הכבוד, דוד! אני קד לך קידה.

kagekun

New member
נינג'יצו?!?!

לא כל מי שעושה שלמד נינג'יצו הוא באמת מתאמן באמנות הלחימה של הנינג'ה. אם רונלד דאנקן למד שינובי נו גיטסו יכול להיות שהוא למד כמה טכניקות שהיו שייכות לתחום הדיסציפלינרי הזה. זה לא אומר שהשיטה שלו זה נינג'יצו. דוגמה לשיטה נוספת שיש בה טכניקות נינג'יטסו היא קטורי שינטו ריו, אבל הם מספיק מפורסמים כשיטת קוריו אותנטית ולכן הם לא צריכים להגיד שהם נינג'יצו, כי הם באמת לא! אז אל תאמינו לכל מה שאומרים לכם ותיזהרו מפירסומות, כי פירסומות מוכרות וישראלים לא רוצים להיות פריירים. למרות שנראה לי שיש פה הרבה...

rowshi2

New member
שינובי נו גיטסו???

הממ, בחיים שלי לא שמעתי על השיטה הזאת, גם לא כזרם בבוג'ין קאן. אגב, שינובי ביפנית זה מתנקש לא? (יתקנו אותי דוברי היפנית...) אתה בטוח שקיימת כזאת שיטה, או שהכל חירטוטים.... אם אני טועה, סליחה מראש...

בתי ספר ביפן

צר לי שאני נדחף... אבל, ככל הידוע לי, אומנם "בוג'ין קאן" הינו הבי"ס הגדול בעולם לנינג'יטסו (עבדכם נמנה על תלמידיו) אך ישנם כמה בתי ספר נוספים ביפן ובראשם הבי"ס של טנאמורה (שהיה תלמידו של טקאמצו ונעלב קשות כשהאצומי הוכרז כיורש) ואני בטוח שיש עוד כמה נוספים, שספק אם אוזן מערבית שמעה עליהם. ד"א אחת האדגות (ודגש על אגדות) בנושא קוגה, היא שכל בית הספר נהרג בתאונה מסתורית וכך נקטעה השושלת. אז או שזה היה בי"ס ממש קטן, או תאונה ממש גדולה...

frodo1

New member
נכון מאוד

בוג'ין-קאן הוא המפורסם ביותר מכל בתי הספר לנין-ג'יטסו, אבל זה לא אומר שהוא היחיד. יש גם בית-ספר אחד בשם גנבוקאן, אם אני לא טועה.

kagekun

New member
קוגה ריו

גנבוקאן (טנמורה סנסיי) וג'ינן קאן (מנקה סנסיי) שניהם הגיעו מהטוגקורה ריו ששייכת להצומי סנסיי. לגבי האגדה לגבי קוגה, זה לא אגדה פשוט מי שהיה ראש השיטה האחרון ששושלת של קוגה נהרג בתאונת דרכים איפשהו בשנות השישים כמדומני וכך נכחדה השושלת, כמו שקרה עם בתי ספר רבים ביפן שאינם קיימים עוד. אין עדות ודאית למישהו שמלמד היום שקשור לקוגה ריו. יש אפילו המפקפקים באמינות של בוג'ין קאן עצמו.

תיקון קטן

טנמורה ומנקה למדו עם האצומי אצל טקאמצו. טנמורה עזב לאחר שהאצומי ירש את הכס ומנקה לעומתו, נשאר והמשך כתלמידו של האצומי. בקישור יש קצת חומר רקע ותמונות (שימו לב לתמונה המשותפת של טקמאצו והשיהאנים)

rowshi2

New member
אצבעות...

יש בעמוד 3 תמונות של טקמאצו והאצומי, עושים משהו עם האצבעות... מישהו יודע מה זה???

זה סודי. ../images/Emo26.gif

אני יכול לספר לך. אבל אז אני אאלץ לכרות לך את כל האצבעות. (וגם את הברכיים כבונוס)

frodo1

New member
אני יודע מה זה

הם עושים תרגילי אצבעות לצורכי מדיטציה. ברצינות. מוזר, לא?

סימני אצבעות

קיימים בכמה אונויות לחימה סימני ידיים המשמשים בעיקר לצרכי ריכוז ומדיטציה. יש סימנים לכח, חשיבה ואפילו להעלמות (דורון...) חלק מהמסורת הגיעה לתעשית הסרטים (זה מצטלם טוב) כך שניתן לראות ניג'ות בכל צבעי הקשת מחברים ידיים ונעלמים בענן עשן לבן... ד"א אני מכיר חלק מהסימנים, אבל אין לי מושג מה הסימן שבתמונה. אולי סתם תרגיל חימום לאצבעות...

600RR

New member
למה הם לא באים להתחרות באוסישקין ?

נוספרטו

New member
תחרויות

מכיוון שנינג'יצו נחשבת לאומנות לחימה קטלנית, לא קיימות תחרויות בנינג'יצו... חוץ מזה שזוהי אינה אומנות לחימה תחרותית (כמו ג'ודו או קראטה) ואין לה חוקים ולכן אין תחרויות...

ועדיין... לפעמים...../images/Emo26.gif

אנשי נינג'יצו מוכנים בכל זאת לקחת על עצמם כמה חוקים - ולהתחרות מול אמנויות-לחימה אחרות... (ואפילו להצליח לא רע...
)

למעלה