נימה אישית

רוויטלה

New member
מענק איזון

סכום המועבר ממשרד הפנים שמטרתו להשלים פערים בין הכנסות הרשות המקומית לבין הוצאותיה, כפי שמחושב על-פי נוסחת ההקצאה שקבע משרד הפנים ("הוצאות נורמטיביות"). מטרת מענק האיזון היא לאפשר לכל הרשויות להעניק לתושביהן שירותים בסיסיים, שאת חלקם הן מחויבות לספק על-פי חוק. כיום, רק 15 מתוך כ-266 רשויות בארץ אינן זקוקות למענק כדי לספק לתושביהן רמת שירותים בסיסית. בספטמבר 2001 אומצו המלצותיה של ועדת גדיש לגבי אופן קביעת ההוצאה המינימלית לרשות. הוועדה המליצה על קיום "רזרבת ניהול" במשרד הפנים לשם פתרון בעיות נקודתיות שנוסחת ההקצאה אינה נותנת להן מענה, וכן על מימוש הדרגתי של ההמלצות (הכוללות גם קיצוץ כללי שנע בין 5-2 אחוזים בגובה המענקים) לאורך שש שנים.

AMITBN890

New member
כמשתמע מדברייך המלומדים

"מימוש הדרגתי של ההמלצות (הכוללות גם קיצוץ כללי שנע בין 5-2 אחוזים בגובה המענקים) לאורך שש שנים. " מוגדר מתווה של קיצוץ הדרגתי במענקים. ברור שזה חייב להיות מלווה בקיצוץ התקורות של המועצה במקביל. הלא כן?

רוויטלה

New member
בהחלט כן

קיצוץ התקורה + מציאת דרכים להכנסות שאינן תלויות מס על התושבים

AMITBN890

New member
קיצוץ

יכול להיעשות בין היתר ע"י העברת מטלות (כולל ניהוליות) למיקור חוץ. תבקי עלויות כולל עקיפות ואז תביני במה מדובר. כלשתנועות הנוער אין כסף, אין הצדקה להחזיק בעלי שכר שמרוויחים 500000 ++ ש"ח/שנה.....

תותח9

New member
האם פנית בנושא לראש המועצה?

לגזבר? לחברי המועצה (לא רק לשביט, היחיד שמגיב כאן) זה בוודאי אפשרי אך האם יש חסמים חוקיים/מנהליים לכך מצד משרד הפנים רנציבות שירות המדינה?

רוויטלה

New member
מהבדיקה שלי

אכן היה גרעון בקופת המועצה בעת כהונתו של יוסף מלכה, המועצה המשותפת קיבלה מענקי איזון כדי לכסות גרעונות הן של צורן והן של קדימה ועדין שבאים לבחון את הנושא בצורה מקצועית מגלים שארנונה לבד לא הייתה מסוגלת לקיים את המועצה המקומית צורן לאורך זמן . אגב הנתונים גלויים לעין כול דורש במועצה וברשומות במשרד הפנים

shonilon4

New member
תפסיקי לנפנף במקצועיות שלך

האנשים בפורום הם (לרוב) לא טיפשים. חוץ מזה אני מניח שיש הרבה מועצות מקומיות שנמצאות בגרעונות ואני מניח שהמדינה מכסה את זה. האיחוד נועד לצמצם עלויות ולצמצם תפקידים. אני בדרך כלל בעד יעול וצמצום אבל בשורה התחתונה האיחוד עשה את צורן פח זבל. את רוב התושבים בצורן שאין להם אספירציות פוליטיות (כמו שלך יש "רויטלה") לא מעניין מי ינהל את המועצה ובאיזה הרכב מצידם שינהלו את המועצה חייזרים העיקר שהישוב יהיה מתוקתק.

shonilon4

New member
אגב את לא אמורה להיות עכשיו בגינה

מאחורי המרכז המסחרי עם הילדים הוירטואלים שלך?

רוויטלה

New member
עלוב פשוט עלוב

שאין מה לומר תוקפים אישית, הלוואי עליך ילדים כמו שלי אתמול הינו בטכס לצערי לא יכולתי להישאר עד הסוף בגין הקטנצ'יק שבכה אב מה שראיתי היה מדהים למעט הנאום מלא הפתוס של ראש המועצה מיותר לחלוטין בטקס הזה

תותח9

New member
קצת התייחסות חיובית לא תזיק

המדינה לא סובלנית היום כלפי גרעונות תקציביים ברשויות, ולא תעודד ניהול עצמי על ידי מי שלא יכול לממן את עצמו, לפחות חלקית. אני רואה במה שכתבה רויטל (לא מכיר אותה אישית) דברים ראויים, ולא בהכרח בעלי אספירציות פוליטיות

AMITBN890

New member
לא מדויק

בפועל בוטלו איחודי רשויות גם במקומות שנגדו את האינטרס הכלכלי. האיחוד בין קדימה לצורן, במיוחד בהתאם לגעות שמובעות בפורום, הוא מהלך מיותר שגורם נזק. ניתן לחבר את צורן לרמת אמיר ולייצר יישוב קטן עם מסה קריטית. בנוסף אם הוא יהיה מחובר ללב השרון הוא יהנה מהכנסות של איזור התעשייה שצמוד לקדימה ממזרח. התושבים בשני הישובים מעוניינים בביטול האיחוד. לא ברור מדוע צריך ללכת נגד רצון התושבים.

AMITBN890

New member
ומה המסקנה מדברייך המלומדים אך הידועים

להגדיל את המיסוי או לקצץ בתקורות של המועצה

shavitmass

New member
התשובה היא בטח שהיה גרעון!

המועצה המקומית צורן הצליחה מיום הקמתה ועד ליום צירופה לקדימה לצבור גרעון של למעלה מחמישה מיליון ש"ח! (הגרעון של קדימה היתה בת כ- 71 ביום האיחוד היה כ- 14 מיליון ש"ח ( קדימה מבחינת גודל אוכלוסיה היא היתה כ- 11 אלף נפש מול צורן שמנתה כ- 7 אלף נפש) מבחינת גודל השטח קדימה גדולה הרבה יותר מצורן. לגבי הגביה. בעיות בגביה יש בכל הישוב לצערי הרב בחתך של כל השכונות!! בברכה שביט

ERIANA101

New member
צר לי, ממש לא מסכימה איתך ,הסבר...........

ראשית "פרוייקט תכלת " לא יקום גם לא ב-2017 וגם לא ב-2027 ואני מכירה את הפרטים של הקרקע מצויין שנית חיבור ללב השרון בהחלט אפשרי לא יודעת עם מי דיברת , אבל רצון התושבים יקבע בסופו של דבר לצורן יש בהחלט זכות קיומית כמועצה עצמאית יישוב לא חיי רק מארנונה קדימה לא נותנת תקציבית כלום לצורן תושבי צורן צריכים להחליט מה טוב להם וללכת בנחישות לכיוון הנכון

rmargoli

New member
לב השרון

איני בטוח כי מועצה אזורית לב השרון תרצה לקבל מכונת גירעונות בחזרה

רוויטלה

New member
אנחנו לא חייבים להסכים על הכול

אבל אני שמחה שאנו בניגוד לכמה פה שומרות על שפה והתנהגות מכובדת . לעניין שלשמו התכנסנו אין סיכוי לחזור למועצה אזורית לב השרון , אין למועצה הזו שום אינטרס לקבל אותנו חזרה יתרה מכך כדי לעשות זאת צריכים להוכיח שנגרם נזק אמיתי לקופת המדינה מההתנהלות כלומר קודם כול להביא לפה שוב ועדה קרואה וראש מועצה חיצוני ממונה עלידי משרד הפנים לקדימה יש שטחי מסחר ותעשיה שאין לצורן ולרמת אמיר, כאשר מתייחסים לזכות קיומית לוקחים בחשבון טווח של 15 שנה בנוגע לגדילה טבעית של שירותים בישוב והיכולת של המועצה המקומית לתת אותם תלי גביית מיסים, האם את מעונינת שהמסים פה יהיו גבוהים יותר ממה שהינם דהיום ? אני נוטה לחשוב שלא

למעלה