בתחילת 2026 אני אמור לקבל את תקבול מכירת סאפיינס, שזו חברת תוכנה אותה אני מחזיק שנים רבות (מ... 1998 ! ). אקזיט נחמד. יופי של חברה, צומחת לאורך השנים ואפילו מחלקת דיבידנד. אצטרך למצוא תחליף, כשאני מחפש חברת תוכנה ותיקה רווחית ולא סטארט אפ. כפי שאתה רואה ממשך האחזקה אני פחות מוטרד מרבעון ואפילו שנה עם פחות רווחיות, אם בתמורה לכך הפירמה תשיג צמיחה לטווח ארוך.בעיני עדיף להגדיל החזקה בחברות שמפתיעות לטובה. חברה טכנולוגית איננה מועמדת טובה להשקעת ערך, שכן כשהיא צולעת היא מבצעת מחיקות של השקעות טכנולוגיות לא מוצלחות.
אני חייב לציין שהנימוקים שאתה מעלה לכדאיות השקעה נשגבים מבינתי. מה ההבדל למוסדיים אם חברה נמחקת תמורת מזומנים או אם סתם קיבלו יצירות במכשירים המנוהלים שלהם? בשני המקרים הם מחפשים מה לעשות בכסף. תאמין לי שהם ישנים טוב בלילה גם בלי למצוא מה לעשות בכסף של סאפיינס (מן הסתם חוזים על מדדי טכנולוגיה). מה בדיוק היתרון של חברה וותיקה? היא מתיישנת ומשביחה עם השנים כמו יין? בסופו של דבר מדובר כאן בסוג של פילטר השקעות שמסנן החוצה חברות צומחות ומצליחות ומגדיל את חלקם של פגרים בורסאיים. מה נייס תרוויח בעתיד נראה כשתחזיותיה יתגשמו. אין לי שום מניעה לקנות את נייס בעוד שנה במחיר כפול ובלבד שלא אתקע עם גרוטאה.בתחילת 2026 אני אמור לקבל את תקבול מכירת סאפיינס, שזו חברת תוכנה אותה אני מחזיק שנים רבות (מ... 1998 ! ). אקזיט נחמד. יופי של חברה, צומחת לאורך השנים ואפילו מחלקת דיבידנד. אצטרך למצוא תחליף, כשאני מחפש חברת תוכנה ותיקה רווחית ולא סטארט אפ. כפי שאתה רואה ממשך האחזקה אני פחות מוטרד מרבעון ואפילו שנה עם פחות רווחיות, אם בתמורה לכך הפירמה תשיג צמיחה לטווח ארוך.
הקנדידטים מבחינתי היו נייס, פריון, מג'יק ואודיוקודס. בנייס ופריון כבר השקעתי קצת, ושוקל כאמור אם להגדיל בהמשך. בינתיים בנייס מופסד, פריון מורווח. את מג'יק פסלתי כי מדובר בתוכנה לכתיבת קוד וה ai נראה לי סיכון יותר מדי גדול לביזנס. בינתיים הם מתמזגים עם מטריקס. אין לי דעה עדיין לגבי אודיוקודס.
כמו סאפיינס, הן נייס והן פריון פונות לשוק גדול מאד, כך שיש פוטנציאל צמיחה. נייס שחקן גדול בסקטור שלה, פריון שחקן קטן.
אמנם אני משקיע פרטי קטן ולא חשוב במיוחד אולם מעריך שגם מוסדיים ישראלים יתחבטו כמוני בשאלה מה לעשות עם הכסף שנקבל מסאפיינס.
מדובר פה בכמה מיליארדים בריאים.
לגבי חשש מ ai ראיתי השבוע ש booking ו expedia חטפו בגלל שגוגל נכנסת לתחום שלהן עם flight deals, ועדיין נסחרות לפי מכפיל 20+, שזה כפול ממה שנייס מקבלת, ומכאן ההערכה שהקשיים כבר מגולמים בנייר.
כלי ה-AI החדש של גוגל מבטיח לחסוך זמן כסף על הזמנת טיסות
זוית נוספת לאטרקטיביות של נייס בעיני - שים לב ש NICE ו... TSEM נסחרות סביב ה 100$.
נייס, עם כל הבכי והנהי, הולכת לעשות 12$ למניה. וטאואר... 2-3$.![]()
קשור.השאלה העיקרית לדעתי היא מעבר לשימוש ב ai. איך זה קשור ל 2024?
מוכרת את אקטימייז פי 6 ממחיר הקניה.הופה הופה
נייס מחפשת רוכש לאקטימייז בסכום של 2-1.5 מיליארד דולר | כלכליסט
בתמחור בקנטים של נייס היום מדובר בשליש-רבע חברה.
מנחש שהנייר יטפס היום.
דרמטית לא כי בנקודת המוצא הרווחים מאקטימייז הם בשיעור נמוך יחסית לכלל הרווחים.גם הרווחים יקטנו דרמטית.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.