נייס מפרסמת דוח Q3

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

משקיע88

Well-known member
בעיני נייס איננה מעניינת. חובת ההוכחה עליה להראות שילוב אמיתי של AI, בינתיים אחכה.

dw

Well-known member
מנהל
נייס יורדת היום 15% מכיוון שבמצגת אתמול הם הורידו את תחזית הרווח של 2026. ווליום גבוה מאד של מעל 100 מלש"ח.
הם מתכוונים להשקיע יותר בצמיחה העתידית וזה יפגע במידת מה ברווחיות.
זה מביא להורדת מחיר יעד אנליסטיים אמריקאים. לא נעים אבל זה מה יש.
המשקיעים התאכזבו: למה מניית נייס צונחת בכ-15% בת"א? - גלובס

בנוסף, אורי טל טנא הסב את תשומת ליבנו לפני כמה ימים כי ברבעון 3 אמנם דווח על צמיחה אבל זה לא ממש מדויק.
אמנם כן היתה צמיחה יחסית לרבעון המקביל אולם ביחס לצפי השנתי עליו דיווחו ב Q2 חלה נסיגה. בין לבין הם קנו את cognigy וזה העלה את השורה העליונה אולם המשמעות היא שבפעילות המקורית חלה נסיגה ביחס לצפי.

אממה? ב 110$ הנייר כבר נסחר לפי מכפיל 9, שזה מכפיל ערך בלי צמיחה בכלל, ונייס לפחות כן מתיימרים לייצר איזושהי צמיחה בטווח הארוך, לכן נראה שהמניה אחרי הירידה המשמעותית מגלמת את הביצועים הלא מלבבים.
אממה 2? זה גם מה שחשבנו לפני כמה חודשים ב 150$ וגילינו, לצערנו, שמתחת לכל רצפה יש מרתף |חבול|

קניתי עכשיו עוד מנה בנייר, בגלל התמחור הזול, אבל זה בפירוש נייר לא מוצלח בתיק, ודופק לי את התשואה של התיק השנה. :-/ ממש ממש לא נייס.

משקיע88

Well-known member
בעיני עדיף להגדיל החזקה בחברות שמפתיעות לטובה. חברה טכנולוגית איננה מועמדת טובה להשקעת ערך, שכן כשהיא צולעת היא מבצעת מחיקות של השקעות טכנולוגיות לא מוצלחות.

dw

Well-known member
מנהל
בעיני עדיף להגדיל החזקה בחברות שמפתיעות לטובה. חברה טכנולוגית איננה מועמדת טובה להשקעת ערך, שכן כשהיא צולעת היא מבצעת מחיקות של השקעות טכנולוגיות לא מוצלחות.
בתחילת 2026 אני אמור לקבל את תקבול מכירת סאפיינס, שזו חברת תוכנה אותה אני מחזיק שנים רבות (מ... 1998 ! ). אקזיט נחמד. יופי של חברה, צומחת לאורך השנים ואפילו מחלקת דיבידנד. אצטרך למצוא תחליף, כשאני מחפש חברת תוכנה ותיקה רווחית ולא סטארט אפ. כפי שאתה רואה ממשך האחזקה אני פחות מוטרד מרבעון ואפילו שנה עם פחות רווחיות, אם בתמורה לכך הפירמה תשיג צמיחה לטווח ארוך.
הקנדידטים מבחינתי היו נייס, פריון, מג'יק ואודיוקודס. בנייס ופריון כבר השקעתי קצת, ושוקל כאמור אם להגדיל בהמשך. בינתיים בנייס מופסד, פריון מורווח. את מג'יק פסלתי כי מדובר בתוכנה לכתיבת קוד וה ai נראה לי סיכון יותר מדי גדול לביזנס. בינתיים הם מתמזגים עם מטריקס. אין לי דעה עדיין לגבי אודיוקודס.
כמו סאפיינס, הן נייס והן פריון פונות לשוק גדול מאד, כך שיש פוטנציאל צמיחה. נייס שחקן גדול בסקטור שלה, פריון שחקן קטן.

אמנם אני משקיע פרטי קטן ולא חשוב במיוחד אולם מעריך שגם מוסדיים ישראלים יתחבטו כמוני בשאלה מה לעשות עם הכסף שנקבל מסאפיינס.
מדובר פה בכמה מיליארדים בריאים.

לגבי חשש מ ai ראיתי השבוע ש booking ו expedia חטפו בגלל שגוגל נכנסת לתחום שלהן עם flight deals, ועדיין נסחרות לפי מכפיל 20+, שזה כפול ממה שנייס מקבלת, ומכאן ההערכה שהקשיים כבר מגולמים בנייר.
כלי ה-AI החדש של גוגל מבטיח לחסוך זמן כסף על הזמנת טיסות

זוית נוספת לאטרקטיביות של נייס בעיני - שים לב ש NICE ו... TSEM נסחרות סביב ה 100$.
נייס, עם כל הבכי והנהי, הולכת לעשות 12$ למניה. וטאואר... 2-3$. :p

משקיע88

Well-known member
בתחילת 2026 אני אמור לקבל את תקבול מכירת סאפיינס, שזו חברת תוכנה אותה אני מחזיק שנים רבות (מ... 1998 ! ). אקזיט נחמד. יופי של חברה, צומחת לאורך השנים ואפילו מחלקת דיבידנד. אצטרך למצוא תחליף, כשאני מחפש חברת תוכנה ותיקה רווחית ולא סטארט אפ. כפי שאתה רואה ממשך האחזקה אני פחות מוטרד מרבעון ואפילו שנה עם פחות רווחיות, אם בתמורה לכך הפירמה תשיג צמיחה לטווח ארוך.
הקנדידטים מבחינתי היו נייס, פריון, מג'יק ואודיוקודס. בנייס ופריון כבר השקעתי קצת, ושוקל כאמור אם להגדיל בהמשך. בינתיים בנייס מופסד, פריון מורווח. את מג'יק פסלתי כי מדובר בתוכנה לכתיבת קוד וה ai נראה לי סיכון יותר מדי גדול לביזנס. בינתיים הם מתמזגים עם מטריקס. אין לי דעה עדיין לגבי אודיוקודס.
כמו סאפיינס, הן נייס והן פריון פונות לשוק גדול מאד, כך שיש פוטנציאל צמיחה. נייס שחקן גדול בסקטור שלה, פריון שחקן קטן.

אמנם אני משקיע פרטי קטן ולא חשוב במיוחד אולם מעריך שגם מוסדיים ישראלים יתחבטו כמוני בשאלה מה לעשות עם הכסף שנקבל מסאפיינס.
מדובר פה בכמה מיליארדים בריאים.

לגבי חשש מ ai ראיתי השבוע ש booking ו expedia חטפו בגלל שגוגל נכנסת לתחום שלהן עם flight deals, ועדיין נסחרות לפי מכפיל 20+, שזה כפול ממה שנייס מקבלת, ומכאן ההערכה שהקשיים כבר מגולמים בנייר.
כלי ה-AI החדש של גוגל מבטיח לחסוך זמן כסף על הזמנת טיסות

זוית נוספת לאטרקטיביות של נייס בעיני - שים לב ש NICE ו... TSEM נסחרות סביב ה 100$.
נייס, עם כל הבכי והנהי, הולכת לעשות 12$ למניה. וטאואר... 2-3$. :p
אני חייב לציין שהנימוקים שאתה מעלה לכדאיות השקעה נשגבים מבינתי. מה ההבדל למוסדיים אם חברה נמחקת תמורת מזומנים או אם סתם קיבלו יצירות במכשירים המנוהלים שלהם? בשני המקרים הם מחפשים מה לעשות בכסף. תאמין לי שהם ישנים טוב בלילה גם בלי למצוא מה לעשות בכסף של סאפיינס (מן הסתם חוזים על מדדי טכנולוגיה). מה בדיוק היתרון של חברה וותיקה? היא מתיישנת ומשביחה עם השנים כמו יין? בסופו של דבר מדובר כאן בסוג של פילטר השקעות שמסנן החוצה חברות צומחות ומצליחות ומגדיל את חלקם של פגרים בורסאיים. מה נייס תרוויח בעתיד נראה כשתחזיותיה יתגשמו. אין לי שום מניעה לקנות את נייס בעוד שנה במחיר כפול ובלבד שלא אתקע עם גרוטאה.

yel5

Well-known member
אני שוקל כניסה לנייס ויש לי כמה מילים לומר:
אני משווה שנה שלמה עד 30.9.25 למול שנת 2024.
ההכנסות ירדו ב 21%, אך הרווח הנקי עלה ב 4% ל 462M$.
רווח נקי להכנסות - 21%.
הון עצמי למאזן - 75%.
חובות נמוכים סביב 0.
מכפיל רווח נכון לאתמול - 7.1
מכפילי הון ומכירות גבוהים ולא אטרקטיביים.
נסחרת בשפל של 5 שנים.
השאלה שנותרה לברר היא האם הירידה הדרמטית תוביל להמשך ירידה או לעליה?

yel5

Well-known member
השאלה העיקרית לדעתי היא מעבר לשימוש ב ai. איך זה קשור ל 2024?
קשור.
הרווח עלה קלות ביחס ל 2024.
החברה במצב כלכלי טוב ביחס למניה.
אם רק תמשיך להרוויח כך או אף להגדיל את הרווח, מחיר המניה יהיה חייב לתקן.

משקיע88

Well-known member
אם חל שינוי טכנולוגי עמוק אז 2024 רלבנטית כמו 1948. תחשבו על חברה שב 1960 מייצרת טלוויזיות שחור לבן ורווחית מאוד. ואז נכנסת לייצור חברה אחרת באותו שוק עם טלוויזיה צבעונית. בשלב ראשון 99% מהמכירות הן בטכנולוגית שחור לבן. האם המשקיעים בחברה יכולים לישון בשקט ולהגיד שהמכפיל ב 1960 נמוך? אם החברה לא תזדרז לפתח טלוויזיה צבעונית בעלת ייתרון טכנולוגי, היא פשוט תחדל להתקיים.

נערך לאחרונה ב:

משקיע88

Well-known member
אקטימייז אחראית לכ 35% מהרווח בנייס ול 50% מהצמיחה. סוג של נזיד עדשים.

נערך לאחרונה ב:

yel5

Well-known member
אם יקבלו את הסכום הממוצע המבוקש - 1.75B$, והם יממנו את רכישת קוגניג'י ב 0.955B - ישאר עודף של 0.8B$.
בקופה 0.677B והיא תגדל דרמטית ל 1.4B$.

yel5

Well-known member
גם הרווחים יקטנו דרמטית.
דרמטית לא כי בנקודת המוצא הרווחים מאקטימייז הם בשיעור נמוך יחסית לכלל הרווחים.
נסכים שכנגד אובדן ההרווחים מאקטימייז יתווספו הרווחים מקוגניג'י, כך שלא ברור האם בנטו נקבל עליה או ירידה.

למעלה