ניידים של IBM

9ball master

New member
אתה טועה...

אם אתה אומר שמיקרוסופט רק מוכרת רישיון לשימוש אז זה אומר שתוכנת מערכת ההפעלה היא חינמית.... ושנינו יודעים שזה לא נכון, אנחנו קונים את התוכנה ואת הרישיון, למשל חברה שיש לה הרבה מחשבים קונים תוכנה אחת (דיסק אחד) והרבה רישיונות ואז אפשר להתקין את אותה תוכנה על מספר מחשבים. אז אם אני משלם על תוכנה אז אני רוצה אותה... גם לי יש את כל גירסאות ה windows השונות אבל להבדיל ממך, אני כן עשיתי בהם שימוש כמו התקנה מחדש לאחר פירמוט או הוספת דריברים שונים. לגבי נושא הצריבה, עם כל הכבוד לצורבים המתקדמים של היום ולמדיות המשופרות, איכות הצריבה הביתית היא לא ברמה של דיסק מקורי, כבר ניתקלתי בעבר בדיסקים שצרבתי שפתאום יום אחד הפסיקו לעבוד ואז מה עושים??? רצים לחפש את IBM.... תראו בסך הכל העלתי את הנושא הזה כי זה היה נראה תמוהה בעיניי ורציתי לוודא שלא מנסים לעבוד עלי, הבנתי שזה מה שעושים היום, תודה! לא התכוונתי לפתוח פה איזה דיון סוער. זכותי המלאה עדיין לא להסכים עם הדרך הזאת וכאיש עקרונות אני לא ארכוש מוצר בדרך שכזאת. תודה לכל על התשובות והעזרה ושיהיה לכם יום נפלא

יאיר B

New member
אתה צודק.

MS לא מוכרת תוכנות - היא מוכרת רשיונות לתוכנות. התוכנה היא לא שלך (גם אם קנית את ה-CD). אתה משלם על הזכות להשתמש בתוכנה = על רשיון השימוש בה. התוכנה עצמה שייכת ל-MS. ככה זה עם כל התוכנות בקוד סגור. הן לא שייכות למי שקנה אותן, הן שייכות לחברה שמוכרת את הרשיון (=הזכות) להשתמש בתוכנה. עכשיו אני אגלה לך סוד קטן: יש לך כרטיס אשראי? אם כן, תהפוך אותו (הצד עם הפס המגנטי) ותקרא את כל, אבל כל האותיות הקטנות שרשומות שם (שאף אחד לא קורא). זה אותו דבר בדיוק כמו עם רשיון התוכנה.

יאיר B

New member
כמה הערות:

1. גרסת החלונות שאתה מקבל עם הנייד נקראת OEM. היא זולה הרבה יותר מזו שאתה קונה בחנות (BOX) - כ-250 ש"ח +- לגרסא הביתית, 500 ש"ח לגרסא הרגילה מהחנות. לכן הרשיון שלה אומר שמותר להשתמש בה רק למחשב שאיתו היא נמכרה. 2. MS היא חברה שמטרתה להרוויח כסף. אין לה שום מתרה אחרת (כמו לכל החברות האחרות). חלונות זה מוצר שלה וככזה (ובעל קוד סגור דרך אגב) היא יכולה להטיל כל מגבל השהיא רוצה (כל עוד זה לא בניגוד לחוק, וגם זה לא תמיד - ראה מקרה אירופה). אתה יכול לעשות אחד משניים: א. לקנות את המוצר שלהם ולעשות איתו מה שהם קובעים לך. ב. לא לקנות את המוצר שלהם (ולהקין משהו אחר - לינוקס למשל שבו תוכל לעשות מה שאתה רוצה). לגבי IBM - אתה לא חייב לקנות את המוצר שלהם אם נושא הפרטישן הנסתר מפריע לך. יש עוד חברות שמוכרות מחשבים ישראל והן טובות מאוד. אתה גם יכול למחוק את המחיצה, להוריד את הדרייברים מאתר IBM ולקנות מערכת הפעלה בגרסא רגילה. לפני שנתיים, כשקניתי את ה-DELL שלי, קיבלתי איתו דיסק של חלונות מלא )אבל בגרסת OEM). לפני חודשיים קניתי מחשב של ASUS - קיבלתי שני דיסקים ריקאוורי+דיסק דרייברים. אי אפשר להוציא את חלונות מהדיסקים הללו והם מתאימים רק למחשב שקניתי. אין בו מחיצות נסתרות. אני כועס על החברות שהן לא מוכנות (או עושות בעיות) למכור נייד בלי חלונות. IBM למשל לא מוכנה למכור נייד בלי חלונות. אז למה שאני אשלם על חלונות בלי שאני אעשה איתה שום שימוש (במידה ואני משתמש בלינוקס?). לדעתי זה יותר חמור, שכופים עלי לשלם על מוצר שאני לא צריך!

9ball master

New member
עוד יותר חמור ש...

מפרסמים windows ונותנים מוצר שהוא oem..... למרות שאין הבדל זאת בכל זאת הטעיית צרכן!!! דרך אגב הגירסה שמקבלים היא home ואם רוצים לשדרג ל pro אז ההבדל במחיר הוא כמו בין התוכנות הסטנדרטיות. נכון להיום, בעיקר בשוק הישראלי אין שום מתחרה רציני ל windows ולא רק מבחינה תמיכה טובה יותר בעיברית אלא בעיקר בגלל שזוהי מערכת ההפעלה הנפוצה ביותר מה שעושה את החיים הרבה יותר קלים למשתמש, והם פשוט מנצלים את זה עד תום... אם היינו בארה"ב לא הייתי חושב פעמיים והולך על mac....

למעלה