ניידים של IBM

9ball master

New member
ניידים של IBM

שלום, רציתי לדעת מדוע IBM מוכרים ניידים עם windows ולא מספקים hard copy של התוכנה? מה קורה אם המחשב זקוק לפירמוט? זה לא נשמע לי כל כך חוקי או הגיוני כל הסיפור הזה.....

יאיר B

New member
ל-IBM יש פטנט יחודי וחוקי מאוד:

ל-IBM יש פטנט אחר ויחודי למקרה שיש צורך בפרמוט: על הדיסקישח יש מחיצה נסתרת שבה יש אימג' של מערכת ההפעלה והדרייברים הנדרשים. במידה ויש צורך לפרמט, לוחצים על הלחצן הכחול (Access IBM) ושם בוחרים באפשרות שחזור המערכת. המחשב יפרמט את עצמו ויתקין את כל מערכת ההפעלה מחדש באופן עצמאי. כך שאתה מקבל מערכת הפעלה חוקית יחד עם המחשב והכל חוקי בזה. החסירון היחיד שאני מוצא בסיפור הזה הוא שהמחיצה הזאת תופסת כמה גיגה בייתים על הדיסקישח (אבל לדעתי היא נוחה יותר כי לאנשים יש נטייה לאבד/להרוס את ה-CD שמגיעים עם הנייד, וכך אפשר לפרמט בכל מקום שהוא שנמצאים בו, בלי תלות במדיות).

YossXP

New member
ניתן גם לצרוב...

ניתנת אפשרות לצריבה של מערכת ההפעלה על CD/DVD בתפריט ThinkVantage (או Access IBM) ישנה אפשרות שנקראת "Create Recovery Media" כלי זה יאפשר לצרוב את כל תוכן המחיצה הנסתרת על מדיה חיצונית הדיסק הראשון - כדאי שיהיה CD-R ולא DVD-R כי הוא תופס רק כ-400MB את השאר אפשר לצרוב על DVD או על כ- 6-8 מדיות של CD-R בהצלחה

uridat

New member
ואז?

ואז אפשר למחוק את תוכן המחיצה הזו ולפנות קצת מקום בדיסקשיח?

YossXP

New member
בעיקרון כן

אבל תצטרך לעשות זאת עם כלי המאפשר מחיקת מחיצה והרחבת המחיצה הקיימת, כגון Partition Magic או ש.... 'תתקע' עם שתי מחיצות - אחת גדולה ואחת קטנה. עוד דבר, תאבד את כלי הגיבוי/שחזור וכלי הדיאגנוסטיקה שמגיעים עם המחשב - ותצטרך להוריד ולהתקין שוב (אם זה חיוני לך כמובן).

9ball master

New member
תסלחו לי אבל.....

ה"פטנט היחודי" הזה מריח כמו קמצנות לשמה..... כשאני קונה מחשב עם דיסק בגודל XGB אז אני רוצה לקבל X ולא X מינוס מחיצה נסתרת... מה גם שאם אני קונה תוכנה (ואני משלם על ה windows) אז אני רוצה עותק מקורי שלה כמו עם כל תוכנה אחרת. מה קורה עם איזה וירוס עתידני ישמיד לי את המחיצה הזאת או יהרוס קבצים חיוניים???? מצטער אבל לא מקובל!! עם מיקוסופט משתפים פעולה עם תופעה שכזאת אז שלא יתפלאו למה אנשים מעתיקים את התוכנות שלה במקום לשלם!

YossXP

New member
מיקרוסופט הם הסיבה לתופעה..

בניגוד לרכישת מוצר, במקרה של חלונות אתה רוכש רישיון לשימוש בתוכנה. כך שלא 'מגיע' לך לקבל עותק מקורי של התקנת חלונות - ההסכם, או יותר נכון, הכפיה של מיקרוסופט על יצרני המחשבים היא לספק אימאג' של המערכת המותקנת. חלק מהחברות מספקות אותו בערכה של דיסקים, IBM בחרה לספק אותו בצורה של מחיצה נפרדת ולאפשר גם למשתמשים שלא מבינים להשתמש ביכולת ההתאוששות. מה יותר קל למשתמש הפשוט (ואני מתכון לאלו שלא יודעים מה F12 עושה) ? לעשות BOOT מCD או ללחוץ על כפתור כחול ? מה יותר זמין למשתמש שנמצא הרחק מהדיסקים ומערכת ההפעלה לא עולה מאשר מחיצה נסתרת ? ישנם יתרונות וחסרונות לכל אחת מהאפשרויות - דיסקים מול מחיצה אבל יש הבדל אחד - מחיצה תמיד איתך, דיסקים כנראה שלא. כמו שכבר כתבתי, ישנה אפשרות לצרוב עותק של המחיצה לצורך גיבוי חיצוני - אגב, אם תנסה לעשות זאת פעם נוספת, תקבל הודעה אשר מסבירה שבגלל המגבלות של מיקרוסופט לא ניתן לייצר יותר מעותק אחד של המחיצה. מה לעשות ? ככה זה כשעובדים עם תוכנה קניינית, אתה משלם כסף על מנת להשתמש בחלונות, אבל העותק לא שלך ואתה רשאי להשתמש בו בתנאים מסויימים בלבד. אם תרצה להעביר אותו למחשב אחר, לא תוכל - אסור לך.

9ball master

New member
אין לי בעיה עם....

המחיצה הנוספת או עם קלות התפעול, אבל מה הבעיה לתת עותק של התוכנה? כמה עולה דיסק? מוציאים $2000 על מחשב והם מתקמצנים על דיסק???? הרישיון בתוכנה הוא עבור מחשב אחד א ב ל מה קורה עם נגיד המחשב נופל מקומה שישית והוא total loss ? עדיין יש לי רישיון עבור מחשב אחד ולא אמורה להיות בעיה חוקית להתקין את התוכנה על מחשב אחר (חדש) במקום לשלם עליה שוב.... אם מיקוסופט כל כך לא רוצים שתהיה לי את התוכנה אולי באמת כדאי להתחיל לחשוב על נייד של מק.... ואני דווקא חסיד של windows

9ball master

New member
דרך אגב....

בדקתי את הנושא כרגע עם מישהו שמתעסק עם זה בארה"ב ולטענתו זה לא יחודי ל IBM כולם עובדים כך בארה"ב.... זה עדיין לא עושה את זה בסדר.... כנראה שאני קצת מישן בדעותי אבל עם אני משלם על מוצר (וגם שירות או רישיון שימוש הוא מוצר..) אז אני רוצה אותו ביד ולא בצורה וירטואלית, אני שילמתי בכסף אמיתי ולא בכסף וירטואלי.... אולי בקנייה הבאה אני אשאל את ביל גייטס אם הוא מקבל כסף של מונופול...

YossXP

New member
במקרה של טוטאל לוסט

במקרה של טוטאל לוסט ישנן שתי אפשרויות - האחת לרכוש מחשב ותהיה חייב לרכוש אותו עם רשיון חדש של מערכת הפעלה - אין לך זכות להעביר את הרשיון למחשב אחר ואתה מוזמן לבדוק מול מיקרוסופט. האפשרות השניה היא לתקן - אפשרות זו למעשה משמרת את ההגדרה של אותו מחשב, ועל כן השימוש ברשיון שהרכש עם המחשב מותר. לגבי העותק, אין שום בעיה לתת, אבל חשוב לזכור שIBM (בעיקר בשאר מדינות העולם) לא מוכרת לצרכן הביתי, היא מוכרת לעסקים וארגונים אשר ברוב המקרים מברכים על החסכון באחסון אלפי דיסקים ללא שימוש, ועל השמירה על איכות הסביבה בכך שלא מייצרים סתם פלסטיקים נוספים עם כל מחשב ויש הרבה מחשבים. נותנים למשתמש אפשרות לבחור, מחיצה או דיסקים - על הדיסקים שלך יהיה כתוב בטוש.. זה כל ההבדל.

YossXP

New member
הינה..

משהו שקיבל כותרת בYnet לפני כחודשיים, גם אם רק החלפת לוח אם במחשב, מבחינת מיקרוסופט זהו מחשב חדש המחייב רכישת רשיון חדש... ראה קישור...

9ball master

New member
הולכים עם הראש בקיר.....

לדעתי ההתנהגות הזאת של מיקרוסופט רק תגרום לאנשים לנתוש אותה או ללכת בדרכים לא חוקיות..... דרך אגב, חבר שלי מארה"ב גם סיפר לי שמי שהתחיל עם זה היו hp/compac והם אפילו לא תרחו לייצר את המחיצה הנוספת ואם היה צריך recovery אז היה צריך להתקשר אליהם ולקנות דיסק recovery בעוד 30 - 40 דולר... עד כמה שהוא יודע dell היא היחידה (שהוא מכיר בכל מקרה) שעדיין נותנים hard copy של דיסקי ה recovery. דרך אגב, זה ממש לא נכון שבחו"ל IBM מוכרים רק לחברות.... השוק הביתי בארה"ב גדול מידי ש IBM או כל חברה אחרת תוותר עליו

YossXP

New member
יבמ ויתרה

על השוק הביתי, לא בכל מקום בעולם ניתן להכנס לחנות מחשבים ולרכוש מחשב של יבמ. לנובו תשנה את זה עם הזמן, אבל נכון לעכשיו, ההגדרה היא שוק עסקי בלבד.

danielgll

New member
עותק דיסק..

גם אני קניתי מחשב נייד חדש של IBM וגם אני בהתחלה כעסתי למה לא הביאו לי עם זה דיסק קניתי את המחשב ב- 7600 ש"ח אז היתקשרתי לIBM ושאלתי אותם והם הסבירו לי על זה והם אמרו שהם לא מביאים דיסקים כי זהו שיטה מיושנת וגם כי יכולים ליגנוב לך את הדיסק ואת הרישיון ואז אתה מיסתבך אז הם עשו את הכפתור access IBM שמאפשר לך לפרמט את המחשב כמה שאתה רוצה וזה הרישיון שלך.. וזה פנימי בתוך המחשב שאף אחד לא יכול ליגנוב!!.. הסכמתי איתם וחשבתי על זה גם שהם צודקים ב- 100% וזה יותר טוב לי ככה...

Y. Welis

New member
אתה מקבל דיסק - מנייר...

ועליו כתובים פרטי השיטה החדשה. בכל זאת יש לבקר אותם על כך שהם לא ממליצים להכין מיד עם קבלת המחשב דיסק חילוץ: לעיתים כיבוי מהיר פתאומי של המחשב יכול לגרום לכתיבה אקראית על הדיסק ולהשחתת מחיצות.

YossXP

New member
יש את ההודעות הקופצות

ישנו כלי המקפיץ הודעות מדי פעם ומיידע אותך על פיצ'רים וקישורים מסויימים, בין היתר, מודיע לך על האפשרות לצרוב.

9ball master

New member
שימו לב.....

כל מה שאתם אומרים פה יכול להיות טוב ויפה אבל עדיין בתור צרכן זה לא מריח טוב.... אני מבין שכמות המשתמשים ה"טיפשים" הולכת וגדלה והצורך בפתרונות קלים הולך וגדל, אבל תנו לי בתור הצרכן את האופציה לבחור, לא רוצה שיבזבזו לי מקום על הדיסק, לא רוצה לעשות את העבודה בשביל הקמצנים ולצרוב לבד!!!! אנחנו כבר כל כך רגילים שהחברות הנ"ל "דופקים" אותנו שאנחנו לא רק שמקבלים את מה שהם עושים, זה אפילו נראה לנו נכון וטוב..... אם IBM מוכרים מיליון ניידים בשנה ועלות הדפסת דיסק עולה חצי דולר אז הם חוסכים חצי מיליון דולר על גב המשתמש, מה איכפת להם שהם מבזבזים לנו מקום בדיסק..... זה פשוט מגוכך שיש כאלו שמצדיקים את השיטה הזו..... כבר אמרו שפראיירים לא מתים.... בואו ניקח אותכם לכיוון אחר.. אתם יכולים להכנס לחנות דיסקים ולקנות דיסק של זמר כלשהו במחיר מלא או שאתם יכולים להוריד את הדיסק (בצורה חוקית) ולשלם פחות, כי אתם לא מקבלים את הפלסטיק או העטיפה וכו' לדוגמא את הדיסק האחרון של ברי סחרוף יכולתם להוריד תמורת 25 ש"ח לעומת ה 80 ש"ח (???) שעולה דיסק בחנות. ובסך הכל קיבלתי רישיון להקשיב למוסיקה של ברי סחרוף, עדיין אסור לי לשכפל את זה וכו' וכו' וכו' למה אני עדיין משלם מחיר מלא על ה windows אבל לא מקבל את המוצר במלואו. תחשבו על זה.....

pearlon

New member
אני מסכים איתך ...אבל....

תרחיב רגע את החשיבה ותבין ש-CD זה לא מה שמיקרוסופט מוכרת אלא הם מוכרים לך רישיון לשימוש. יחד עם המחשב שלך אתה מקבל מספר רישיון של מערכת ההפעלה. גם אני קניתי עכשיו נייד של IBM והתפלאתי שאני לא מקבל CD אבל גם אמרתי לעצמי....מה אני אעשה איתו? קיבלתי את המחשב מוכן עם כל התוכנות מותקנות עליו יש לי את האפשרות לייצר CD בעצמי. השירות הכי טוב שאפשר לקבל. וחוץ מזה אם יש לך בעיה אתה שם את המחשב אצלהם ואתה מקבל הכל בחזרה מסודר. יש לי בבית את כל גירסאות ה-WINDOWS ואופיס משנת 98 ומעלה מקוריים על CD וחוץ מלתפוס לי מקום עוד לא עשיתי איתם כלום מעבר להתקנה הראשונית.

למעלה