ניווט אופניים - עזרים

ניווט אופניים - עזרים

מחפש המלצות על עזרים לניווט עם אופניים בשטח

הכוונה הן למכשירי עזר כמו ה-TwoNav או Mio Cruiser או אייפון
ויכולתם להתמודד עם תוכנות מיפוי, הכנסה (קבלה) של מסלולים מהאינטרנט, נוחות שימוש, בעיות וכו'

והן לעדכניות המפות של:
שבילנט, עמוד ענן ....

כל תגובה - תבורך.

Amnon Hayman

New member
TwoNav Sportiva

משתמש כשנתיים במכשיר הזה + תכנת CompeGPS Land לתכנון מסלולים על המחשב הביתי.
התכנה והמכשיר נותנים יחד חבילה שנותנת מענה מלא לתכנון ולניווט בשטח.
החיסרון היחידי בעיניי הוא זמן התגובה האיטי להחריד של הספורטיבה. כל עוד לא לוחצים על שום מקש/ מסך זה לא מורגש. גם עדכוני הגרסה לא שיפרו את הזמן ואולי אפילו האטו את המכשיר עוד יותר.
למרות זאת- לא מחליף אותו בשום מכשיר אחר שקיים היום בשוק (אבל גם לא מכיר את כולם :). בעבר השתמשתי בגרמין מסדרת etrex הישנה. נותן מענה טוב לניווט על מסלול מוגדר מראש, אבל לא גמיש לשינויים בשטח.

תודה על התגובה - אשמח לדעת מה עם האוונטורה

אמנון שלום,

באמת תודה. אני לא יודע אם החומרה של האוונטורה יותר חזקה מזו של הספורטיבה ולכן זו נקודה חשובה (אני שוקל לרכוש את האוונטורה)..
מצד שני האם המסלולים שאתה מתכנן ארוכים במיוחד, כבדים?

מתגובתך אני מבין שאתה מתמצא בתוכנה - האם היא ידידותית וקלה לשימוש? כמה זמן לוקח לך לתכנן טיול? (ברור שהתשובה תלוייה במיליון גורמים, בכל זאת אשמח לדעת כיצד אתה, לאחר שנתיים, עובד עם התוכנה - נניח מוריד מסלולים מוכנים ומשנה אותם קצת, מכניס מסלולים משלך? כמה זמן זה גוזל ממך?).

razgoren

New member
ה Compegps/Twonav מאד נוחה

לדעתי התוכנה הנוחה ביותר לתכנון
אין בעיה אמיתית של גודל מסלול מבחינת נקודות
ראה מסלולים שלי ב :
https://sites.google.com/site/mountainbikeridesinisrael
כל מסלולי השנתיים האחרונות תוכננו והוקלטו בעזרת GPS ספורטיבה ותוכנת CompeGPS
תכנון לפעמים לוקח 2-5 דקות לא יותר זמן מאשר לצייר על מפה 1:50000

האוונטורה שיש לחלק מחבריי בעל חומרה חזקה יותר ומסך גדול יותר ולכן משפר את מרחב הראייה לניווט ובעל יכולות חומרה משופרות
כמעט לא נתקלתי בבעיות אמיתיות שהחומרה שהספורטיבה הפריע
בספורטיבה המגבלה היחידה היא רוחב המסך (יחסית לאוונטורה)

כנווט וותיק שהשתמש במפות עד לפני שנתיים גם כשהיה לי GPS , שיניתי את שיטת הניווט שלי וגם תכנון המסלוליםפ מאז שהתחלתי להשתמש ב Compegps/Twonav
עד אז התכנון התבסס על מפה בעיקר וקצת במחשב בתוכנת Naviguide לדוגמא
הניווט היה תמיד עם המפה וה GPS שימש בשביל הקלטה ובשביל למצוא נ"צ מאד ספציפי כשהיה צורך

היום אני משתמש כמעט רק בתוכנה לניווט ולתכנון
המפה משמשת לראיית המרחב , שמחשב או GPS לא נותנים וכמובן לגיבוי שעד היום לא הייתי צריך

המפות של CompeGPS בארץ הן מפות 1:50000 הוותיקות אליהן אני רגיל עשרות שנים ואם תרצה תוכל לקנות גם מפת סימון שבילים זהה לאלה שאתה קונה בחנות

לפי דברי גיא שמייבא את ה CompeGPS/TwoNAV בקרוב מאד יהיו מפות שבילנט עבור המכשירים והמחשב

רז
היום אני ממשתמש בעיקר בתוכנה

Amnon Hayman

New member
תשובות

הספורטיבה יותר קטן וקל מהאוונטורה, אבל זה לא קריטי לדעתי. לא יודע אם באוונטורה התגובות מהירות יותר.

התכנה קלה לשימוש וידידותית. לאחרונה מופצים עדכונים מדי כמה חודשים/שבועות והיא תמיד משתפרת. תכנון מסלולים הוא קל מאוד. לרוב אני מוריד הקלטות מהרשת, עורך אותם או משתמש כמו שהן. לפעמים גם משלב בין מקטעים מכמה הקלטות ליצירת מסלול חדש. הכל פשוט וקל.
אם אתה יודע את המסלול שאתה הולך לתכנן- זה לוקח דקות. לעתים צריך ללמוד את המסלול תוך כדי תכנון (לבדוק שיפועים, האם רכיב, הצלבה ממפות אונליין וכו') ואז זה כמובן יותר ארוך. אפשרות שלאחרונה אני מרבה להשתמש בה היא יצירת "סיפור דרך". ניתן להגדיר שהמכשיר יקפיץ לך הודעות בהגיעך למיקום מסוים, כגון "ימינה בהצטלבות" וכו'. זו אפשרות מעולה שחוסכת התלבטויות בשטח, אבל כמובן דורשת הכנה יותר מדוקדקת.
בסה"כ אפשר להגיד שהתכנה ככלי עבודה היא לא פחות ממעולה.
אני משתמש במפות 1:50000 לבנות וגם במפות אונליין OpenStreetMaps Cycle שמפרטות סינגלים עד לרמת השמות בעיקר באזורי הרכיבה הפופולריים.

רק השבוע חשבתי לעצמי איזה שדרוג עצום זה לרכיבה. רכבתי סולו על מסלול מהר חרמון-נווה אטיב-מג'דלשמס- מסעדה- שניר-גושרים בהתבסס על מסלול מהרשת שעבר עריכה עם סיפור דרך. אין סיכוי שהייתי מעז לרכב לבד באזור הזה אם היה לי ספק ביכולת הניווט. הניווט הפך למשהו מובן מאליו. ברכיבות סולו באזורים לא מוכרים לי אני נושא סוללה ספייר ודואג שהמסלול יהיה גם על הסמארטפון (עם תכנת OruxMaps) לצורך גיבוי.

prigal

New member
מאחר וכולם כבר ענו....

רק אוסיף שגם אני מהמעריצים של התוכנה והמכשיר (ספורטיבה), אכן המכשיר מעט איטי אבל לרוב לא נוצרת בעיה.

עוד יתרון (לפחות מבחינתי) הוא היבואן המשקיען!
גיא עושה עבודה נהדרת גם במפות, גם במפות הסינגלים, גם בהדרכות חינמיות ותמיד פתוח לשאלות ועזרה!

דני
BCR

Amnon Hayman

New member
אכן מגיע קרדיט ענק לגיא גרינוולד

למזלנו גם גיא רוכב
ועל הדרך אנחנו מרוויחים מסלולים שהוא רוקח

erezspeiser

New member
דעה קצת שונה

יש לי כשנה את הספורטיבה. עד אז השתמשתי בגרמין מהדגמים הפשוטים. התכונה אכן מעולה. בעיקר compegps על הpc.
התמיכה של מפות לארץ טובה מאד ולמיטב ידעתי אין אף אלטנרטיבה אחרת סבירה מבחינה זו. ומסיבה זו לשימוש בארץ אין ספק שזאת האפשרות המומלצת.
אבל המכשיר עצמו מאד מאכזב. מה שמכונה build quality נמוך מאד בהשוואה לגרמין. הכפתורים, המארז וכול' לא מושקעים. יש תחושה של מכשיר "זול". מבחינת חומרה המכשיר מדי פעם נתקע. גם האביזרים הנלווים כגון החיבור לאופניים הם ממש צעצוע. אני בניתי בעצמי מתקן חיבור לאופניים כי זה שסופק עם המכשיר ממש לא נראה סביר כדי להחזיק מכשיר של 2000 ש"ח. ואת זה אני אומר בהשוואה לקים בגרמין. גם אם תקראו ביקורות באתרים בחו"ל, תראו שבהשוואה לגרמין ואחרים הספורטיבה מקבל ציונים בינוניים.
אבל למרות זאת, בשורה התחתונה המכשיר עושה את העבודה ואני נהנה ממנו. בהעדר תחרות ראויה מבחינת תמיכת מפות בהחלט מומלץ.

razgoren

New member
לגבי המתקן לאופניים

עוד לא ראיתי מכשיר GPS שהמתקן שלו לאופניים בנוי בצורה רצינית ולא נשבר
אכן המתקן לספורטיבה לא רציני , אבל כנ"ל במכשירי Magellan ו Garmin שהיו לי בעבר
בכולם הייתי הייתי צריך לבנות מתקן משלי מבוסס על החלק שתופש את ה GPS מהמתקן המקורי (אחרי שהוא נשבר)

רז

erezspeiser

New member
בקשר למיתקן

בגדול אתה צודק וגם המיתקן של גרמין נשבר אצלי. אבל כאן זה נראה הרבה יותר גרוע. מה גם שהמכשיר עלה פי כמה ובמחיר הזה אני מצפה לאיכות בהתאם.

idopel

New member
אם לא מפריע לך המחיר והגודל

האוונטורה מכשיר הרבה יותר טוב, מהיר יותר, זמן פעולה ארוך יותר וגם נח יותר לשימוש.

למעלה