ניהול דלק

הדלק מהמיכלים למיכל המרכזי מגיע בגרוויטציה

הפרש הגובה כ-30 סנטימטר בצינור 3/8" שגם זה מדד חשוב כשלעצמו. רק בהמשך , אחרי צנרת ופילטר עם גזקולאטור מגיעים למשאבת הבוסטר שגם אחריה יש עדיין כ-30-40 ס"מ צנרת עד יחידת הדלק אוויר.
זה נכון ששני המיכלים (כשיש נשם אחד) מתרוקנים לא שווה, יכול להציג לך זאת בצסנה שלי כשמיכל הנשם (שמאל) מתרוקן יותר מהימני ב-COZY התקנתי 3 נשמים, אחד לכל מיכל ואחד למיכל הראש. .
בכל מקרה, בצסנה שלי יש 64 גלון דלק שזה מספיק ל-6 שעות טיסה והכי הרבה שאני טס בקו ישר, זה 3:45 עד רודוס.
ואז נשאר עדיין לפחות 25-30 גלון.

רמי בר1

New member
אני דווקא חושב שנשם אחד לכל המיכלים

יתן לחץ אויר שווה על פני הדלק בכולם, ויעזור להם להתרוקן שווה.
זה כנראה לא משמעותי,ולכן היצרנים "מנשמים" כל מיכל לחוד.

רמי בר1

New member
מה זה פילטר עם גזקולאטור?

אני מבין שאלה הפרשי גובה בקוזי?
לגבי הססנה, לפי התאור שלך אתה סוחב סתם הרבה דלק, אתה יכול למלא פחות 28 גלון, תמריא יותר קל, תשרוף פחות דלק, ואו שתגיע לרודוס ותנחת, או שתיפול לים טיפה קודם...
זה יגרום למתח לקראת סוף הטיסה, והיא לא תהיה סתם שיגרתית....

גזקולאטור

כאן
לגבי הפרשי הגובה, אל תשכח שהתחלנו לדבר על כנף תחתית. בצסנה יש הפרש גובה של מטר וחצי בערך.
יש לי פטנטים אחרים בכדי להכניס עניין ומתח לטיסה וכרגע לא עשיתי חישובי דלק, אם אני עמוס זה משהו אחר, אם רק שניים זה משהו אחר כרגע בכלל לא טס לרודוס הסיכון ההכי גבוה זה מהרקטות לפני הנחיתה באילת ואו בפיק

טל ר

New member
אני לא מבין שום דבר בהזרקה

אבל אני חושב שמה שאתה מתאר סותר את דרישות ה-certification של המטוס. עיין ברשותך ב-FAR 23:
(e) Multiple fuel tanks. For reciprocating engines that are supplied with fuel from more than one tank, if engine power loss becomes apparent due to fuel depletion from the tank selected, it must be possible after switching to any full tank, in level flight, to obtain 75 percent maximum continuous power on that engine in not more than—

(1) 10 seconds for naturally aspirated single-engine airplanes;

(2) 20 seconds for turbocharged single-engine airplanes, provided that 75 percent maximum continuous naturally aspirated power is regained within 10 seconds; or

(3) 20 seconds for multiengine airplanes.

איך הסיפור עם ההזרקה מתיישב עם הכתוב לעיל?

לא הבנתי שמדובר כאן על מנוע הזרקה

אולי קראתי ברפרוף או לא הבנתי.
בכל אופן, טוס עם מכשיר "הולטר" אקג מחובר עליך, כבה מנוע ל-20 שניות, באיזה גובה שתבחר (לא 800 רגל כמו שטסים לאורך החוף של תל אביב עש אשקלון, וספר או הראה לנו מה הראה הגרף של האקג. (AKG)
אני אישית, אם המנוע יכבה אצלי ל-20 שניות, מאמין שכבר אהיה בסוף תהליך נחיתת האונס אם לא אחריו.

טל ר

New member
מדובר על כל מנוע למטוסים certified

ולא משנה האם הוא injected או לא.
כמו שאתה מתאר לעצמך, את התרגיל הנ"ל לא אעשה....

ברור שלא תנסה, אבל ברור לך כמה זה

20 שניות בחירום, זה כמעט 10 דקות במונחים של פחד.

טל ר

New member
10 שניות, לא 20

וזה אכן נצח נצחים. כפי שאתה והפוספטידיל סרין זוכרים, יצא לי לטוס על מטוס שמנועו שבק ואינני רוצה להתנסות בחוויה הלימודית הזו שוב.

אבל אתה כתבת שמנוע הזרקה שאזל הדלק שלו לא יוכל להיות מותנע באויר כלל, כפי שאתה רואה יש תנאי כזה והיה סמוך ובטוח שהמנוע עבר את הבדיקות האלו כחלק מתהליך ההסמכה שלו. מה מצבו שנים רבות אחר כך אינני יודע, אולם המנוע בהכרח תוכנן להתנעה מחדש לאחר גמר דלק (בלי התערבות מכונאי).

רמי בר1

New member
אם הדלק מתרוקן לגמרי,ונכנס אויר למערכת,צריך

למלא אותה מחדש עד המזרקים כדי שהמנוע יניע .קצב המילוי תלוי בלחץ הדלק שהמשאבה מיצרת, ובזמן שלוקח לאויר להתנקז מחרירי הדיזות שבצילינדרים. המערכת אינה מאווררת והאויר יכול לצאת רק דרך דיזות ההזרקה שבכניסה לצילינדרים.
כמה שהמצערת תהיה פתוחה יותר, גם ברז /וסת הדלק יעביר יותר דלק, ואין שום סיבה שהמנוע לא יתפוס תוך כמה שניות. זה לוקח יותר זמן מאשר מערכת קרבורטור,
בגלל שבקרבורטור חלל המצוף מאד מאוורר, והדלק מהמשאבה יכול לזרום במהירות בגלל ניקוז האויר בצורה טובה מחלל המצוף.
גם אני לא מבין כלום במערכות הזרקה, אבל לא צריכה להיות בעיה להניע.

טל ר

New member
אני אומר מעבר לזה

שמעבר לטענות "אפשר או אי אפשר" ישנה דרישת הסמכה למנוע - המנוע עבר את המבחן הזה, אחרת השימוש בו במטוסים type certified יהיה אסור.

אתה קצת טועה

אולי המנוע עומד בכך, אבל אני לא מדבר על המנוע כעומד בפני עצמו.
אני מדבר על מצב, שמיכל הדלק התרוקן לגמרי, ותוואי צנרת הדלק מברז הדלק (שם למעשה ממתין הדלק מהמיכל השני) עד לפתח המנוע ריק לחלוטין והדלק צריך לזרום עד ליחידת הדלק, ורק אז תוכל למדוד את אותן 10 או 20 שניות.
מברז הדלק, צריך לעבור מטר או שניים (תלוי בהתקנה של המטוס הספציפי עם כנף תחתית, אל תשכח) כולל גאזקולאטור , משאבה חשמלית .

טל ר

New member
אז זהו

הדרישה ב-FAR 23 היא מהמטוס - עם ההתקנה, עם הצינור ממיכל הדלק, וכו' - לא מהמנוע כיחידה נפרדת מהמטוס.
למנוע לא מוגדש במטוס חד-מנועי הדרישה היא 10 שניות. 20 שניות זה למנוע מוגדש או למטוס רב מנועי.

או קיי, לא הבנתי שכך, אבל גם 10 שניות

זה זמן לא מבוטל בגבהי הטיסה הנהוגים בישראל.

10 שניות זה אובדן של בערך 100 רגל

בפיינל זה יכול להגמר באסון. בנתיב זה פחות משמעותי.

דוד.

סליחה? למה צריך לאבד גוובה בכלל ב-10

שניות הראשונות או אפילו ב-20 שניות הראשונות?
מה רע בלשמר גובה על חשבון מהירות כמו שלמדנו?

למעלה