ניהול דלק

רמי בר1

New member
טוב,אינג'קטור. לפי מה שאני מבין שהוא מרסס דלק

כל הזמן לפי לחץ העבודה שבתוך הצינור שמגיע אליו ,ואין קשר למצב הבוכנה במנוע.
גם כן אינג'קטור....

ZeevRozenek

New member
רמי, במנוע דיזל עם הזרקה

אם נגמר הדלק ומנסים להתניע בסטרטר ארוך, או בכמה סטרטרים, הבטריה עלולה להגמר מהר מאוד . קרה לי לפני שנים . אח"כ למדתי שיש תרסיס (SPRAY ) שמרסס ETHER , שעולה פרוטות, מרססים את פילטר האויר 2 שניות (לא יותר)
ומתניעים .
כיון שהטֶלֶמטר שלי לא אמין, אני עוקב עחר הקילומטראז' שעשיתי לאחר התדלוק האחרון , אבל כבר מזמן שכחתי את החדו"א שלמדתי בתיכון ולכן אני מחזיק תרסיס כזה במכונית .

עירא10

New member
כמעט ואין

שום דבר שמזיק למנוע כמו השימיש באתר.
האתר גורם לפיצוץ (DETONATION) בלתי מבוקר ויכול במקרים מסוימים לגרום עד לסדק בצילינדר. זה הרעיון המרכזי באינדקס האוקטני לא כך?

טל ר

New member
האינדקס האוקטני מכוון למנועי מחזור אוטו

בהם הדלק מוצת ע"י ניצוץ. זאב מכוון למנועי מחזור דיזל, האם דטונציה אינה לחם חוקם של מנועים אלו?

ZeevRozenek

New member
עירא, BUENOS DIAS

אל תתרגש , לא נורא אם עושים טעות קטנה .
תזכור מה אמר בּוּש האב לבוש הבן :
sunny, in Irak you made the same mistake that I made with your mother - you didn't get out in time !

יישאר כאן לדראון עולם

אני לא מבין בנגמשים, זה לא נועד לג'ובניקים

שכמוני. בצבא שלי, כשהטמפרטורה של המזגן עלתה מעל 25 מעלות, שלחו הביתה עד למחרת בבוקר ואם לא יספיקו לתקן יודיעו לנו לפני שנצא מהבית לכיוון הבסיס.
אך בעניין מנוע הזרקה תעופתי, אני מתכוון למצב שהדלק במיכל נגמר, ונכנס אוויר למערכת ורק אז מנסים להתניע מחדש.
אתה מוזמן לערוך ניסוי מצולם, יכול להיות גם על הקרקע, תראה לנו כמה סטרטר ומשאבת בוסטר, עד שהמנוע יתניע מחדש אם בוודאות נכנס אוויר למערכת.
המצב הכי קיצוני שהגעתי אליו, שהמנוע התחיל לגמגם (בחציית NAT ב-1993) הפעלתי בוסטר באופן מידי ומיתגתי מיכל חדש ז"א, לא נכנס אוויר למערכת.
בהתנעת מנוע חדש, פותחים את צנרת הדלק בכניסה ליחידת דלק אוויר, ואו אף במסנן הדלק של היחידה, מפעילים בוסטר למילוי הצנרת ורק אז מנסים להתניע וגם זה לוקח כמה שניות יותר מהתנעה רגילה.

mike300L

New member
הדוגמא עם המנוע החדש על הקרקע נכונה, אתה יכול

בקלות לשרוף סטארטר אם יש חסם אויר, אבל באויר עם מנוע מסתובב אין בעיה,
המנוע יתניע תוך שניות.
אין לי סרט מצולם של כיבוי מנוע ממצב בו יש אויר במזרקים, אבל כמו שציינתי בכל טיסת xc בה אוזל לי הדלק במיכלי הכנפיים אני מעביר למיכל אחר ותוך שניות מתניע.

לגבי התנעה על ידי סבובי מנוע ללא סטארטר יש לי סרטון שצילמתי לפני כמה שנים, זה אמנם לא מדמה מצב של אויר במזרקים אבל מוכיח שניתן לסובב מנוע שעצר לגמרי רק על ידי זרימת אויר על הפרופ...

http://youtu.be/CJjjAfjfAY4

זה לא ככה, לדעתי, אתה מסביר לא נכון

כאשר אוזל לך הדלק במיכל, המנוע לא כבה, הוא מתחיל לגמגם.,
בפעם הבאה, נסה למדוד את הזמן, ברגע שאתה שומע את הגימגום, גם הלב מתחיל לגמגם (אלא אם התחשלת מהנגמש) ובאותו חלקיק שניה, ועד, שאתה בוחר מיכל שני ומפעיל משאבת דלק (או בסדר הפוך) מבטיח לך שזה בין חצי שניה לשניה וחצי (בערך כמובן) וצנרת הזנת הדלק לא התרוקנה.
בדוגמה שעל הקרקע, אתה לא שורף שום סטרטר, אתה נותן לדלק להגיע עד למערכת ההזרקה בגרוויטציה ואולי בכוח משאבת ההזרקה אם לא מוזרם בלעדיה.
אחר כך, אתה מזריק דלק למנוע, עם מצערת ותערובת במקסימום ורואה על המכוון זרימת הדלק, ומבין שאכן הייתה זרימה וכנראה הגיע כבר דלק למנוע ורק אז מתניע סטרטר.

mike300L

New member
כשהדלק במיכלים אוזל המערכת שואבת אויר, וזה

מגיע למזרקים, לפעמים המנוע מגמגם ולעיתים פשוט מת, תלוי בכמה זמן לוקח לגשת לבורר ולהעבירו למיכל המלא, אבל סבוב הפרופ ממשיך, תוך שניות מהמעבר למיכל המלא המנוע חוזר לעבוד.

רמי בר1

New member
אני חושב שדווקא אם תטוס עם שני מיכלים תחתיים

שמחוברים למנוע,יש סיכוי יותר גדול שתקבל אויר למערכת הדלק.
אם שני המיכלים חולקים נשם משותף,הסיכוי לכך קטן.
בדר'כ ממה שאני מכיר ,יש נשם נפרד לכל מיכל.

זה יכול לקרות רק ממש על סף תום הדלק

גם עם שני נשמים. ואז באמת לא משנה אם יש אוויר או אין אם אין את מיכל ראש.
ואנסה להסביר לך, שבמערכת כזו יש גם מיכל ראש Header Tank שגם לו יש נשם נפרד, ואם בו אין דלק, הלך עליך.
במטוס שבניתי מיכל זה היה כ-1 גלון, שמאפשר מעל 6 דקות עבודה עד שמתרוקן לגמרי.

רמי בר1

New member
אם במטוס שבנית יש מיכל מרכזי(ראש) ושרק ממנו

המנוע מקבל דלק, אני מניח שהדלק עובר לשם עם משאבה/ות מהמיכלים,או שאולי הם גבוהים מספיק לגרוויטציה, ואז לא אמורה להיות בעיה.
יש מטוסים,ואני מכיר מתחום האז'מ, שהם כנף תחתית ושני מיכלי דלק, אחד לכנף. הוראת היצרן לא לטוס עם שני המיכלים מחוברים במצב פתוח אלא תמיד רק עם אחד.
לדעתי הרעיון מאחורי ההוראה, שאף פעם שני המיכלים לא יתרוקנו שווה, ובטח אם לכל מיכל יש נשם משלו כך שהלחץ האטמוספרי על פני הדלק שונה במקצת. כשהמנוע יונק דלק ממקום נמוך, תמיד יהיה יותר קל לינוק מהמיכל היותר מלא(הפרש גובה דלק),אבל מאחר והמיכלים שטוחים ועם שטח פנים גדול, עלול להיות מצב שמיכל אחד יתרוקן מהר יותר, ואז כשהוא יגמר יהיה קל יותר למשאבה לינוק עמוד אויר מאשר עמוד נוזל.
גם בכנף עילית, הדלק לא מתרוקן בצורה שווה, אבל בגלל שהמיכל גבוה כמעט במטר מהקרבורטורים, גם אם הלחץ האטמוספרי על פני הדלק יהיה שונה במעט, לא יכול להיות מצב שמיכל שיתרוקן קודם יכניס אויר למערכת כי עמוד נוזל לעולם יגבר על עמוד אויר בגרויטציה.
הנה לך יתרון לססנה.

למעלה