ניהול דלק

mayafit

New member
ניהול דלק

תאונות כתוצאה מניהול דלק לקוי לא מתרחשות רק אצלנו. ולמרות זאת, גם אנחנו "זכינו" לקרוא דוחות החוקר הראשי על אירועי דלק בארצנו הקטנה.
מצורף קישור לתרגום מאמר AOPA שהועבר לאגודה ע"י רון בנטון מרת"א, תורגם על ידי והוצב באתר אגודת התעופה.
לטעמי, מאמר מקיף וממצה, מאמר שחשוב לקוראו ולהפנימו.

טיסות בטוחות.

על ההשקעה בתרגום

מאמר חשוב ומקיף.

דוד.

mayafit

New member
נכון

לכן כדאי לנעוץ אותו למעלה ליום-יומיים, שלא ילך לאיבוד.

בהחלט מאמר נהדר וחשוב

והשאלה איך אפשר לשים אותו קבוע באתר של התעופה הספורטיבית.

רמי בר1

New member
הכל נכון,אבל אין כאן שום דבר מחדש.

אולי כדאי שתפתח את ההסבר למה במטוס כנף תחתית חד מנועי טסים תמיד על מיכל אחד בלבד .
ידוע לנו כבר מהימים שאמרנו " אמא, הנה מטוס" שכל אחד הולך לישון במיטה שהוא מציע לעצמו, וכלום לא השתנה מאז.
כל הכבוד על ההשקעה בתרגום, אולי זה יעזור למישהו. (אני מאד ספקן)

טסים על מיכל אחד? לא בהכרח

לרוב זה נובע מהתפיסה של מתכנן המטוס.
למשל ברט רוטאן דוגל בשיטה הזו, אבל אני למשל, לא. ובכלל, זה אסור אם המנוע הוא מנוע הזרקה (כי אם ייוצר מצב של שאיבת אוויר, חבל"ז, את המנוע כבר לא יוכלו להתניע באוויר)
אחת האמירות בנידון, שבשיטה הזו, רוצים שמיכל אחד יהווה רזרבה למיכל השני. ואז הגיע המקרה של הזמר גון דנבר, נגמר לו הדלק במיכל אחד, וניסה להעביר מיכל, אבל עקב קורוזיה בין אלומיניום לנחושת, הברז נתקע והזמר התרסק אל מותו.
בין הייתר, מדברים גם על מקרה של נזילה ממיכל אחד, שאם יש דבר כזה, ועובדים על מצב "שניהם" מאבדים את הדלק משני המיכלים יחד ולכן, המתכנן, על פי תפיסתו, מתקין ברז עם ימין, סגור, שמאל בלי אפשרות של שני המיכלים..
אני למשל, מקפיד לטוס על שני המיכלים יחד ולו רק מהסיבה שיכול לשכוח להחליף מיכלים.
כנ"ל, במטוס דו מנועי מסויים, יש לכל מנוע (בהתעלם מאפשרות ההצלבה שכמובן גם קיימת) שני מיכלים בכל כנף, ויש משטר שימוש בדלק מהמיכל שקרוב לגוף והמיכל הרחוק ממנו.

עירא10

New member
אני למשל,

טס תמיד רק על מיכל אחד!!!
פשוט, יש לי רק אחד...ואין לי בעיות של טווח, יש לי דלק מספיק בקושי לשעתיים. לאחר שעה בין כה וכה כואבים לי התחת והגב ואני חייב לנחות. מד הדלק המקורי היה צינור זכוכית שבלט מתחת לכנף העליונה. אבל זה כבר עבר כל גבול והחלפתי אותו במד דלק עם מצוף, טכנולוגיה אולטרא מתקדמת.
מה לעשות, ככה זה כשאתה טס במטוס דו כנפי שתוכנן ב-1928...

אולי תלך לפרוקטולוג, יפתור לך לפחות אחת משתי

הבעיות.
אני יכול לטוס גם 7 שעות פלוס.
אפשר תמונה עכשווית של מד הדלק הזה?
תמונה שתצלם במיוחד ולא מהארכיון..

עירא10

New member
לצערי אין לי.

החלפתי אותו לאחר שהוא נשבר, ומעולם לא עלה בדעתי לשמר צלום. בעקרון זה כמעט במדוייק אותו מד הדלק שנמצא ב-PA-18, אפילו אותו כדור אדום כמצוף. כהגנה היה לו שרוול ברונזה מחורץ משני צדדיו. מקור לצרות תמידיות. נדמה לי שאין היום אף GREAT-LAKES שעדיין טס עם המודד המקורי.
אגב...יש לך המלצה על פרוקטולוגית טובה? (שלא תטעה,זה רק בגלל עובי האצבעות).

לגבי הפרוקטולוגית

תצטרך לבחור אחת שחיה בצ'ילה או להגיע לכאן (אם אתה יכול) ולהתקשר *2700 אם יש לך כללית מושלם.
את יכול להביא צילום של איך מודד את הדלק כיום?
גם רצוי צילום טרי.

ZeevRozenek

New member
יאיר, מד דלק מן התחת של הכנף

תכנס ל-יוּ-טיוּבּ בנושא הסטירמנים: טיסות, כנסים, וכו, , ותראה כמה כאלה

עירא10

New member
תלוי במז"א

אם יהיה יפה אלך לטוס ואצלם את מד הדלק העכשוי. יש לי צלום אבל דווקא מד הדלק מוסתר בפינה השמאלית למעלה...
אני מניח שהשאלה מה בדיוק מענין אותך במד דלק לגמרי קונבנציונלי או מדוע החלפתי ולא השארתי את המטוס כמות שהוא?
ובכן הוצא AD שחייב את פרוק מיכל הדלק, (CENTER SECTION בכנף העילית) אז ניצלתי את ההזדמנות להחליף ולחסל מקור לצרות...

עירא10

New member
שבת...מז"א על הפנים

לא יצאתי מהבית. נקווה שיהיה חיובי יותר ביום שבת הקרוב.

mike300L

New member
האמירה המתייחסת לשאיבת אויר במנוע הזרקה לא

מדויקת.
אני מכיר את הבעיה שאתה מתאר בנגמשים שהיו עם הזרקה של דיזל, כשנגמר הדלק ונכנס אויר למזרקים היה צורך אחרי תדלוק לפתוח את המזרקים ולהציף אותם , יצא לי לראות מכונאי ברמת הגולן עושה את זה בשטח, אחרי שנגמר לנו הדלק ולא יכולנו יותר להתניע. אותה תופעה היתה נפוצה גם ברכבים עם מנועי הזרקה.
אבל במטוס כל עוד שהפרופלור ממשיך להסתובב בגלל זרימת האויר, פעולת השאיבה של המנוע תשאב את הדלק אל המנוע דרך המזרקים והמנוע יחזור לעבוד תוך שניות. באקסטרא באופן קבוע כשמיכלי הכנפיים מתרוקנים ב xc אויר נכנס והמנוע כבוי, עם העברת הבורר למיכל האוירובטי המנוע חוזר לעבוד תוך פחות משלוש שניות...ספר המטוס ממליץ להפעיל את המשאבה החשמלית בעת המעבר, אבל מנסיון גם ללא משאבה המנוע תמיד חוזר לפעול.
אם הפרופלור נעצר, ניתן על ידי הורדת אף והגברת המהירות לאלץ את הפרופ להסתובב ועל ידי כך לחדש את פעולת היניקה...יכולת השאיבה של המנוע בפעולה עולה בהרבה על זו של משאבת דלק חשמלית.

רמי בר1

New member
המזרקים אצלך במטוס לא דומים למה שיש בדיזל,

וגם לא למה שיש ברכב.
ברכבי הדיזל החדשים אין בעיה של כניסת אויר למערכת,אם נכנס,הוא מתנקז לבד בסטרטר קצת יותר ארוך.

mike300L

New member
דומים או לא, מה שחשוב בדיון שניתן להתניע

באויר גם אחרי כניסת אויר למערכת ההזרקה. כל עוד יש דלק ממיכל אחר, ויש סבובי מנוע בגלל סבוב הפרופ, התנעה אפשרית ובשניות בודדות.

רמי בר1

New member
אין על זה ויכוח.אם מערכת ההזרקה אצלך היא כמו

שתיארו כאן בעבר,וסת דלק ועכביש,אפילו מזרקים אין לך.

מה זאת אומרת, אין מזרקים?

ביציאה מהעכביש יש צינוריות נירוסטה נימיות עד לאינג'קטורים בראש הצילינדרים.
כמובן שה לא מזרק כמו בדיזל.

רמי בר1

New member
צינורות הנירוסטה מגיעים לניפל שמוברג לכניסת

האויר לצילינדר.
לפי מה שהבנתי בעבר כשזה עלה כאן, אין מזרק, ולמעשה הדלק מגיע לווסת/ברז דלק ,עובר לעכביש ומשם מתפזר לצילינדרים ללא אפשרות שליטה אמתית על כמות הדלק שמקבל כל צילינדר.
זה פרימטיבי, אבל כנראה עובד.

לא ניפל, אינג'קטור שבמנוי משני חלקים

בראש כל צילינדר, יש אינג'קטור שרוול ובתוכו תותב עם חריר בקוטר מדוייק, כשמנקים אותו, מנקים בחומר ממיס פיח. סטייה מהקוטר הזה, סתימה חו"ח כמובן, או הרחבה של החריר, שמצריכה השלכתו לים, לא לפני שאתה עוטף אותו בשטר של 100 ש"ח(בכדי שיהיה שווה משהו) .

למעלה