ניגריה

פיט10

New member
מעבר ללאגוס ניגריה

שלום לכולם, ככל הנראה אני מתעתד להגיע בקרוב ללאגוס שבניגריה לשהות של מספר שנים עם אשתי וילדיי. קראתי חומר רב באמצעות הפורום הזה ולינקים נוספים על המקום ולמרות זאת אני מרגיש שחסר לי. אשמח לקבל מידע חי מאנשים שחיים שם כעת. בייחוד ביחס לבטחון האישי עבור משפחה בחיי היום יום (מדובר בעבודה מסודרת על כל המשתמע מכך), עד כמה קיימת תחושת כלוב של זהב? כמה מצומצמות אפשרויות הניידות ? עד כמה הקהילה הישראלית מפותחת ורחבה (הבנתי שנכון לעכשיו יש כ-100 אנשים + כ- 60 ילדים...האם נכון? האם יש אפשרויות לילדים לשחק מחוץ לבית בפארק כזה או אחר או שאין מצב? עד כמה שוררת תחושת חוסר בטחון או שלא?! מהיכן הכי מומלץ לטוס? אשמח אם מישהו יוכל לענות עד כמה שניתן. תודה מראש.

פיט10

New member
מידע על לאגוס ניגריה../images/Emo131.gif

שלום לכולם, אז עד ש- arcdsgn ישוב עם מידע, מישהו יכול לחלוק קצת במידע לגבי לאגוס? הבנתי שהוצאות כלכלה למשפחה בת 5 נפשות נעה בין 1500 ל-2000$ בחודש. מוגזם
/ לא מוגזם
?
עד כמה ניתן להתנייד בבטחון לסופר? מרכז קניות? האם כל צורכי הקהילה נמצאים במעין מתחם סגור או מאובטח? לא ברור.
האם יש חדר כושר או שזה הגזמה? יש מצב גם לטייל כשיש זמן - עם ילדים כמובן?
שהרי אפריקה צריכה להיות מדהימה, היכן?
מהן עלויות של התחברות לאינטרנט ברמה הטובה ביותר? תודה מראש, פיט10

arcdsgn

New member
היי פיט10

אני מגיע לשם ביום רביעי בלילה בפעם הראשונה, על כל השאלות שאתה שואל אוכל לענות תוך זמן קצר ביותר כיוון שגם אשתי מחכה לתשובות
. אשלח לך מסר לכשאגיע. בהצלחה.

לילית462

New member
איפה שגרירי ניגריה כשצריך אותם ?

מקווה שיענו לך, אני אשלח מסר לחבר'ה האחרים מניגריה.

חברה שלי חיה בניגריה חמש שנים

כרגע היא גרה כאן עם משפחתה (בטנזניה). אני שומעת ממנה כל היום סיפורים על ניגריה. יכולה לומר בוודאות שהסיפורים הם טובים. לפי מה שהיא אומרת זו היתה תקופה נפלאה. בניגריה העניין של ביטחון אישי מאוד חשוב- אני יודעת שחייבים לדוגמה לנסוע עם נהג. גם גברים וגם נשים. זה פשוט חובה. ישנם כמה כללים שצריך לשמור עליהם ואז הסיכון קטן באופן משמעותי (כמו לא לנהוג בלילה ברכב אחד. תמיד שיהיו שני רכבים בשיירה, ועוד). היא מספרת שיש שם מרכז קניות נחמד עם סופרים נוחים וטובים. חדרי כושר יש בהחלט! אני יודעת שהיא גרה שם בבית דירות נחמד שכולו הכיל משפחות ישראליות. הבנתי שיש שם קהילה לא קטנה של ישראלים שזה בהחלט דבר חשוב! היא גם סיפרה על גנים ובתי ספר בן לאומיים טובים. אני יכולה לבקש ממנה להכנס לכאן ולכתוב ביתר הרחבה. מקווה שזה יהיה עוד מחר.

פיט10

New member
תודות לשרון אפריקה ../images/Emo6.gif

הי שרון, תודה על המידע וההתייחסות. מעודד! אמתין בציפייה גם למידע מחברתך. 5 שנים זה חתיכת תקופה... אני מבין שאפריקה עושה טוב לאנשים
מקווה שטנזניה עושה לכם טוב. שיהיה ערב מצוין בינתיים, פיט

מיכל19821

New member
פיט - בבקשה התשובות

הוצאות כלכלה בניגריה יקרות למדי - אני לא בטוחה לגבי מה נכלל בהוצאות אלו, אבל הוצאות הקניות שם יקרות למדי בהתאם לרמת הפינוק. כלומר, מי שהולך למסעדות רבות, וצורך יותר מוצרים מיובאים - באופן טבעי ההוצאות שלו רבות יותר. הפער משמעותי מאד. לדוגמא, נייר טואלט מפנק (זה עם הכלבלבים) עולה 1200 נאיירה (כמעט 10$), לעומת הפשוט שעולה 80 נאיירה (פחות מדולר). סה"כ נשמע לי אכן סביר למדי הוצאה של 1500-2000$ לחודש למשפחה בת 5 נפשות (לא כולל שכירות וביה"ס כמובן). אין שום בעיה בהתניידות לסופר בביטחון, יש הרבה סופרים ברחבי העיר והנסיעה בשעות הבוקר עם נהג (כי הנהיגה שם מטורפת) המתבצעת בדלתות סגורות בטוחה ורגועה. יש מעט מרכזי קניות, אבל יש כמעט הכל. למה הכוונה בצרכי הקהילה? - הקהילה פזורה ברחבי העיר, והרוב גרים בקומפאונדים (שכונה סגורה מוקפת בגדר ומאובטחת), ההתניידות בשעות היום אינה בעייתית כך שכל הצרכים נגישים. יש כמה וכמה חדרי כושר, וזה בכלל לא הגזמה, יותר מזה, חלק מתאמנים עם מאמנים פרטיים בבית, יש גם לא מעט בריכות. התחברות לאינטרנט קיימת במספר דרגות - המהיר ביותר ששמעתי עליו (רואים דרכו TV מהארץ) עולה משהו כמו 2000$ לשנה (אבל אפשר להתארגן כמה משפחות יחד אם יש שכנים ואינטרנט אלחוטי). טיולים - למרבה ההפתעה זו דווקא בעיה. יש מעט מאד מקומות "לטייל" בהם באזור לאגוס. לעומת איזור אבוגה בו יש מקומות יפיפיים, אבל נדרשת לא מעט לוגיסטיקה. בלאגוס עצמה,אין מקומות טיול ממש. בשביל לראות אפריקה צריך להתרחק מניגירה. הדרכים עלולות להיות מסוכנות כשמתרחקים מהמרכז או מסתובבים בשעות הלילה. אשמח לענות לכל שאלה נוספת :)

arcdsgn

New member
Lagos

Hi Pit and all, It took me few days to organize here at my temporary apartment and i don't have Hebrew on this computer, but i guess next week i`ll arrange it. Lagos, hits you strait away when coming out of the airport, the polluted air and everything around make you immediately ask yourself "WHY?????" I still have this on my mind since. the next few days i met the people at the company and had the chance to drive around the city, Ooh Man!!! at first it looks you`re in HELL but little by little you getting use the the shit and gutters, the poverty,slums,trash and traffic, yes, traffic, smooth 15 min. drive can take you up to 2h bumper to bumper drive.. this is my firs impression of Lagos, at firs its shocking then you become numb ! all the rest Michal wrote... write to you soon.

פיט10

New member
אהלן arcdsgn

טוב לשמוע ממך. נשמע טראומתי משהו... אבל להתחלות יש אופי משלהן וזה לגיטימי. אתה שם להישאר כעת או שזה ביקור בדיקות? קח את הדברים בסבבה ככל שניתן. לפחות מצבור החוויות מתמלא. אמתין לפיסות מידע נוספות ממך. בהצלחה! פיט

פיט10

New member
../images/Emo8.gifתודה

אהלן. אחלה! שתיהיה נסיעה טובה. הרבה הצלחה!!! אמתין בציפייה.

momo403

New member
היי פיט

אני גר באבוגה בקומפאונד של חברה גדולה המגורים והחיים במתחם לא נופל ממלון 5 כוכבים בארץ הכל ממסודר טיפ טופ ונקי מה שכן אין מצב לצאת לבד לטייל ואם כן רק עם נהג צמוד למה אתה תראה איך הניגרים נהגים אתה לא תרצה לעלות על ההגה הנהג מכיר אני הברדק בכבישים אז שככה תהייה רגוע מהנהג אם יהייה לך ללכת לעיר למולים ולהילטון ושרתון הייה נחמד גם בשווקים יהייה לך נחמד אין איום או סכנות אבל עדיף שהנהג הייה צמוד אלייך ועוד משהו רצוי מאוד שלא תנהג כי אם חס וחלילה תעשה שם תאונה הניגרים ישרפו אותך בתוך האוטו אם תפגע במישהו ! מה שכן הרחובות בזמן הבוקר שנוסעים לעבודה ושחוזרים יש ערמות של כלי רכב וניגרים ערמות על ערמות לאגוס חשבת לעזה לעומת אבוגה בסה'כ אפשר להסתדר ולהתרגל והפחד יעבור עם הזמן לך כמובן יעבור יותר מהר כי את עובד לשאר המשפחה יהייה קשר כי קשה לגור במקום סגור ומגודר וכו' אין חופש לאישה ללכת לקניונים מתי שבא לה או להסתובב במדרחוב כמו בארץ הקושי הממשי יהייה לבני משפחתך כי הם למעשה היו כלואים רוב הזמן בקומפאונד מה שכן צריך להיות חזקים בשביל להצליח וכמובן אל תשכח למה באת לניגריה ! בשביל הרווח הכלכלי הזה צריך להקריב והרבה אם יש שאלות אתה מוזמן לשאול

momo403

New member
היי פיט

אני נמצא מדצמבר גם לי היה מלא שאלות וכו' כל הפורום הזה יש רק אחת או שתיים שעונות על השאלות וכל מיני אבל הן נמצאות במקומות אללה יוסטור לגור שם ניגריה זה מקום מאוד מפותח ביחס לשאר אפריקה במיוחד באבוג'ה אני רוצה לעדכן אותך שלפני כמה ימים קבלתי ת'רישיון לנהוג הרכב מה שאתה צריך עם הקשרים הנכונים בחברה שלך זה כולה 2 תמונות פספורט וזהו ואתה יכול לעלות על טריילר 50 טון אפילו עד כדיי כך האפסורד אז לקחתי את הרכב שלי עם עוד חבר מהעבודה שנמצא פה כבר הרבה זמן ונסענו לעיר לקזינו למלון הילטון שרתון לכל מיני מועדונים האומנם יש ערמות של שחורים ומלא זונות וכוי בכל פינה אבל אין פחד וואלה קבלתי אומץ ויצאנו ברגל לאותם המקומות שאמרתי וגיליתי שיש שם סינים יפנים גרמנים הולנדים דרום אפריקאים לבנים וישראלים שמסתובבים חופשי! קזינו הופעות פאבים בירות אוכל וכוי חופשי חופשי ומה עוד בלילה ככה אחרי השעה 22:00 כמעט אין תנועה בכבישים אז אין סכנות אם תרצה ללכת לבלות הניגרים לא מאימים ולא דוחפים ולא כלום גם אני התפאלתי כי גם הפחידו אותי בחברה לא ללכת לבד וכו' כנראה מדאגה ושמירה עלייך הם צריכים אותך חי ועובד ! קיצ קצ באבוג'ה זה ככה לא יודע מה קורה כלכך בלאגוס אבל יש לנו עובדי חברה שעובדים שם באתרים שונים שאומרים שלאגוס מסריחה וממש כמו עזה אז אל תצפה ליותר מידי מלאגוס אז פיט אם יש עוד שאלות עינינים אז תרגיש חופשי אם תרצה איך שהוא את המייל שלי נראה איך להעביר לך אותו ! מה שכן אני כותב בפשטות המילים כמו שאתה רואה לא פרופסור ולא כלום ול מיני מילים יפות ומתחכמות! אז תרגיש חופשי ביי

לילית462

New member
נשמח אם תוסיף לנו אינפורמציה

כך שכשיש שאלות, יותר מאחת או שתים שעונים על שאלות... חוצמזה בא לך לספר מה אתה עושה בניגריה. עם משפחה, לבד ? איפה אתה גר, כתבת שאתה שם מדצמבר, איך המקום מוצא חן בעיניך ואיך אתה מתרשם - ספר לנו

מועדונים ברים זונות

מומו אחי מה אתה יכול להוסיף על חיי הלילה באבודגה יבש או סוער מסוכן או בטוח הרחב

למעלה