ניגודים

שששלום

New member
ניגודים

החיים מלאי ניגודים. טוב ורע, אמת שקר, יפה מכוער, ערני עייף, רעב שבע. גם התנועות מלאות ניגודים לדוגמה פלדנקרייז תנועה מאריכה שפותחת מודעות לעומת תנועה קצרה שמגבילה מודעות. נשימה שמעוררת חיים לעומת נשימה מגבילה. יש שיגידו גם אנרגיה גולמית מול אנרגיה שיתופית. ובכן, איך ניתן להבין ניגודים אלה ? מתי הניגוד מפסיק להיות מנוגד ? האם ניתן להתקדם רק ע"י התחברות לכל מאפייני האנרגיה הגולמית או הואיל והכל קיים עלינו לחוות הכל ולצמוח מהכל, מהסמביוזה של הטוב ורע ?

שששלום

New member
המשך

כתוצאה מראיית ניגודים אלה, ונניח שנקבל את התשובה שרק פעולות במסגרת ה"אנרגיה הגולמית" יעזרו לנו לצעוד קדימה, האם בכלל אנו מסוגלים להתחבר לדבר שאינו מובן כלל ? לבצע תרגילים שיעזרו לנו ע"י הארכת הגוף גם לתת המשכיות למחשבה, בלי שתהיה מקוטעת, רק בתאוריה, יעבוד ? מה קורה כאן ? האומנם דבר והיפוכו ? האומנם ניגודים בחיים ?

drall

New member
התבלבלת בין המושגים

אתה לא יכול לפעול במסגרת האנרגיה הגולמית , מכיוון שבמסגרת האנרגיה הגולמית קיימת רק האנרגיה הגולמית. מן הסתם אתה יכול להתחבר להרבה שאתה לא מבין בכלל , כמו נניח לאינטרנט או לים או לאטמוספירה. אתה לא חייב להיות מומחה כדי להיות שם. אני לא מבין למה אתה מתכוון כשאתה מדבר על הארכת המחשבה או הגוף , אבל מי שמעוניין בגולמיות פשוט צריך להיות גולמי בעצמו דרול

אפרופו אנרגיה גולמית...

זה מזכיר לי משהו, שמצריך הקדמה קצרה. אם אין לך זמן לקרוא את זה, אפשר פשוט לדלג לשורה האחרונה. סיפורנו מתחיל פחות או יותר בנסיך שיו-סינג-פא - דמות ידועה שפעלה במאה הלפני אחרונה של המילניום שחלף במערב סין. הוא היה אציל סיני שנמלט להרים השמיימיים לאחר שהקיסר באותה תקופה הוציא עליו פסק דין מוות, עקב ניצולו של הנסיך את מעמדו לשם ביצוע מעשי ניאופים, חתרנות פוליטית ושליחת ידו לאוצר הקיסרי. הפרשה עוררה גלים רבים, מאחר והנסיך היה גם בן דוד מדרגה שלישית של הקיסר, והארמון היה כמרקחה. לאחר תלאות רבות הצליח כאמור הנסיך, אשר שמו המלא אגב היה שיו-סינג-פא-לינג-ייה (בתרגום חופשי ממנדרין: "סיתווני זהוב"), להגיע למחוז סצ'ואן, ושם השתקע באיזור הכפר טרינג-יין, 150 ק"מ דרום-מערבית לבירה. הוא חי שם במסווה של סוחר בדים, אך אהבתו לנשים ולטיפה המרה חשפה עד מהרה את דמותו האמיתית, והוא נאלץ להימלט שוב מידו הארוכה של הקיסר מינג החמישי לצפון הארץ. שם הוא התיישב ועד מהרה הצליח מאד בסחר פרחים ובשיווק אבקות קוסמטיות שמקורן באשכי פרים. סיפורן של שלושים השנים הבאות הוא סיפור תלאות, נדודים והרפתקאות. הנסיך נע ונד בצפון סין, כשהוא מהתל בשליחיו של הקיסר שחיפשו אחריו בחשאי, ואף הגדיל לעשות כאשר הצליח להכניס למיטתו את אשתו של מפקד חיל הפרשים, סינג-סייאנג-סון, אשר נשבע לאחר מכן לרדוף אותו אישית עד אחרון ימיו. אלא שהנסיך היה חכם ממנו, וחמק גם פעם במסווה של עגלון. מפקד חיל הפרשים, אגב, מצא את מותו בעת ציד ארנבות במחוז גווילין, והועלה לאחר מכן לדרגת מושל המחוז. אשתו של המפקד האומלל הנציחה בתיאורים מפורטים מאד את השבועיים אותם בילתה בחיקו של הנסיך, ואלה פורסמו במה שהפך מאוחר יותר לגרסה הסינית של הקאמה סוטרה. סופו של הנסיך היה גם הוא מר ונמהר. בגיל 85 הוא יצא לאחד מתחביביו, איסוף פטריות לבנות, כאשר לפתע נפל ושבר את עצם הזנב. את חודשיו האחרונים הוא בילה במיטה בבית חולים לחולי נפש, מאחר ואיש לא האמין לסיפורי הגבורות אותם שיחזר משנות חייו הארוכות. עם זאת היחס אליו היה אדיב ועדין, ובנו של הקיסר, שמת בינתיים בשיבה טובה, אף הגיע אליו ומחל לו רשמית בשם הכסא הקיסרי. את המעמד הנציח באחד מציוריו המפורסמים הצייר הלאומי של סין, שן-סיו-לינג. ציור זה נמכר לפני מספר שבועות במכירה פומבית של "סות'בי" בניו-יורק, בסכום של למעלה מעשרים וחמש אלף דולר. בנו הלא חוקי של שיו-סינג-פא, מאשת המפקד/המושל שהוזכר לעיל, היה איש רוח מובהק וקנה ידיעות מפליגות בתחום ידיעת הנסתר. הוא הקים שושלת מפוארת של מורי דרך מיסטיים, קוראים בקפה, קוראי מחשבות, וסוכני שיווק של משאיות אשפה (לא כולם היו בשטאנץ אחד, כמו שאומרים). אחד מצאצאיו חי עד היום בעיר רישיקש שבהודו ומעביר סדנאות של ריקוד מדיטטיבי, הנועד לנער בעזרת ויברציות אסטרליות את ההתניות המנטליות ובכך לעורר את הילד הפנימי לריקוד הנצחי עם האמת המהותית. צאצא אחר הגיע באחד ממסעותיו לויאטנם, שם הגיע להארה במנזר קטן של מורה זן נטול שיער אך שופע חוכמה. מאוחר יותר הוא הסביר, שאחת מנקודות הציון החשובות במסעו היתה חוויית האנרגיה הגולמית. אז בקיצור, אני מסכים עם דרול: מי שמעוניין בגולמיות, צריך להיות גולמי בעצמו. כל טוב.

יהללוך מלאכים...

ומי ייתן ויעזרו לך לחזור אל חיק השפיות היחסית במהרה בימנו.

yaga1

New member
ממ...וואלה מה קורה פה

הפורם הזה נהיה מיסתורי מיום ליום

רגע רגע !

מי אני בכלל? ? ? אני לא צוחק, פתאום זה הכה בי שוב. מי אני? ומה פתאום אני כל כך מכור כל הזמן? למה? ומי זה שמכור? ומי אני?

yaga1

New member
ממ...מסכים עם דרול

בשביל לחוות אנרגיה גולמית צריך להיות גולם

שששלום

New member
טוב בחיבור נכשלתי

אבל הרעיון ברור איך להתחבר לאנרגיה הגולמית. בנוגע לשאר בהזדמנות אחרת.

בארס

New member
ניגודים.

ובכן ידידי היקר הצגת כאן שאלות רבות , חשובות וטובות. וכשקראתי את השאלות שלך בפעם השלישית והרגשתי את הניגודים , ואת השאלות... פתאום הרגשתי שמשהו חסר לי! משהו שם נעלם. ימין שמאל....למעלה למטה, החוצה פנימה.... הוא היא...תקח תביא... קל קשה...עבד נשיא........................ איפה לעזאזל כאן אני? !!!

שששלום

New member
איפה אתה ?

במחשבות איתי.
וברצינות. בין כל הניגודים מה קורה לאני ? נראה לי שרק ע"י התחברות לניגודים אפשר להגיע לאני. ההבנה כי בלעדי האחד השני חסר זכות קיום. אז נעלם האני כי האני לא טוב ולא רע. יש לאני קיום כחלק מהעולם. העולם בעל קיום כחלק מהאני.

בארס

New member
שאולי

עם כל הרצון הטוב... אתה לא יכול לענות על השאלה שלי!!!!! היא ...שלי שלי שלי שלי !!!!!! נו. אני שואל ...איפה אני בתוך כל ה"ניגודים" האלו בחיים שלי ואם אתה רוצה לעזור לי בכך..... אתה צריך להקשיב , האם השאלה הזאת מהדהדת לך בחיים שלך. לא איפה אני. איפה א ת ה ? העיניין הוא יותר ממחריד, אני מבטיח לך. זוכר (זוכרים כולם?) איך אני יודע לתאר את המציאות המתנשאת הזאת... איך הדרמה בסיפורים שלי עולה ועולה ורעד מסתורי עובר לאורך הגב כשאני מניח... ....ממממ... ...מתאר איזו תופעה מזעזעת שחיה בקרבנו? כזו ששואבת את כל חיינו לריק? אז סמוך עלי...ידידי הסוגיה הזאת שמתדפקת על דלתות ליבנו (הלואי) היא אם כל השערוריות. לא סאדם ולא קסאם ! א ם כ ל ה ש ע ר ו ר י ו ת ! האם שמת לב אי מתי ש.....א ת ה .... נעדר מהארועים בחייך? האם אתם שמתם לב לכך?

שששלום

New member
להבין את הניגודים זה ....

מצד שני איך באמת עושים זאת ? אין לי תשובות רק תהיות... מצד שני הבנה השאלה היא ראשית הפתרון עד שיגיע השקט מ
ונוכל לקנח ב
די לישון

drall

New member
הנה אתה ../images/Emo24.gif

בארס הנפלא מדשדש במחשכי הלילה הוירטואלי כשרק צללים אלקטרוניים לך למחסה. שכן אנו קיימים במידה שהיקרים לנו חושבים עלינו ומזכירים אותנו בתפילותיהם. וזה גם נכון באופן טכני ולא רק בתור השתפכות סנטימנטלית , אבל בשביל מה להרוס בוקר כזה מסטול?

בארס

New member
ובכן דרול

בשקט בשקט..ומבלי "לפקס" את המסטוליות של הבוקר הזה... אני אשאל חרישית.... האם אתה רומז שאחרי הכל יש כזה דבר...שושלת רוחנית?????

chataka

New member
בארס ודרול

אני קוראת בשקיקה את ההודעות שלכם (גם את של כל השאר כמובן- פורום מצוין יש פה- אבל אצלכם יש איזה.. שאר רוח? הממ) ומנסה להתחקות אחר השפה הפנימית. אולי להשתתף בדיון. מה זה שושלת רוחנית? מה זה אנרגיה גולמית? שלום לכולם, אני צ'אטאקה, אשמח להצטרף למעונכם.

למעלה