ניבון עברי -

Fanja

New member
ניבון עברי -

אני מצרפת כאן הודעה של בנו של מנהל התיכון שבו למדתי (מזמן!) שלום רב, הנני מזמין אותך לגלוש לאתר WWW.NIVON.NET באתר נמצא מבחר ניבים עבריים - פירושיהם ודוגמות לצידם. האתר הוקם לזכר אחי - יחידי יצחק אופיר ז"ל 1940 - 1967 ולזכר אבי-מורי שלמה אופיר שטרסברג ז"ל שהורה בירושלים, בגבעת עדה ובעקרון לפני קום המדינה. מ1948 ואילך הורה ביהל"ם רמת גן, גימנסיה עברית הרצליה, תיכון אחד העם, תיכון עירוני ערב ובהשתלמויות עובדי הוראה.יהי זכרם ברוך. כל הערה והארה שלך תתקבל בברכה. עוד לא תמה המלאכה. אם הגלישה תסב לך הנאה, אשמח שחוג המכרים שלך ידע על דבר קיומו של האתר. בברכת הלשון העברית נעמן אופיר, פתח תקווה

vivoosh

New member
ותוספת תודה: בשם חברי הכיתה שלי

(תרגום אנגלית- עברית) בבית ברל

ST

New member
תודה!

ראיתי את זה הבוקר ב"שאלה קטנה", והוספתי למועדפים. נראה מבטיח.

ביקורת:

יישר כח לנעמן אופיר על הרצון והיכולת. יחד עם זאת, שתי ביקורות לי על האתר: האחת, דלות החומר. הייתי מצפה מאתר שעניינו היחיד הוא ניבים עבריים (וארמיים...) להיות יותר עשיר. ישנה ספרות לא קטנה בנושא, וכל שעליו לעשות הוא לשבת ולכתוב, להעתיק ולהעלות לאתר. השניה - העדר קישור מתוך האתר לכותבו. רציתי לשלוח את דברי החיזוק כמו גם הביקורת לנעמן עצמו, אך האתר אינו מאפשר שום דרך להתקשר עימו או לשלוח אליו איזה מסר שהוא. חבל.

Fanja

New member
מסכימה איתך לגמרי, אם כי

א) נראה לי שהוא העלה את האתר בחיתוליו מתוך כוונה להעלות אותו בתאריך מסוים (לזכר...) וגם מתוך כוונה להרחיבו עם הזמן, כולל שיתוף הגולשים בהרחבתו. כיון שאיני מכירה אותו אישית כלל(הכרתי את אביו) איני יכולה לומר יותר מזה. 2) הודעתו כללה כתובת אימייל שלו והיא נשמטה בטעות, הנה: [email protected] ואני בטוחה שהוא ישמח למשוב.

tafustafus

New member
אבל הוא לא ישמח לקבל ספאם

גם אני שותף לדעה. אבל לכתוב כתובת אימייל במקום נגיש לרובוטים שמלקטים כתובות כדי לשלוח אליהן ספאם היא דבר שלא ראוי לעשותו למי שאין רוצים ברעתו.

Fanja

New member
אַי! איך תחשוד בי בחסר רגישות כזו!

הוא עצמו כתב את האימייל בפורום אחר של Ynet. הוא פרסם את ההודעה בפורום, כולל האימייל, שמו המלא והאמיתי ואף עיר מגוריו .וכתב שישמח למשוב והודה לי על הפרסום כאן. לעולם לא הייתי מעלה כתובת אימייל או אחרת של מישהו אחר לרשת מבלי שהוא ירצה בכך.

למעלה