ניבולי פה באתר

תשובות.

1. אני מסכים שהשתמשתי במונח בעייתי ביותר "שפוי" (כנ"ל "בלתי שפוי"), כאשר כל אחד מגדיר כמובן את עצמו כ"שפוי" ואת יריביו כ"בלתי שפויים", שזו בעצם הקצנה של "צודק" ו"לא צודק". אני מסכים שהשתמשתי כאן בביטוי זה מבלי לנמק אותו בהרחבה, אלא כהצהרת עמדה בלבד (כמו שאוהבים לעשות נציגי הימין). 2. דווקא אינני מעריך שכל המתנחלים קיצונים, ואני יודע שישנם מתנחלים לא מעטים שהיו שמחים לחזור ארצה לוּ היתה להם האפשרות. כאשר כתבתי "המתנחלים הקיצוניים" התכוונתי ל"גרעין הקשה" של המתנחלים "האידאולוגיים", לא לכל המתנחלים, אלא רק "למתנחלים הקיצוניים". 3. לא החלטתי שכל ימני הוא חסר תרבות והיגיון, אלא רבים מהימנים משתתפי הפורום. ומטרליך הוא הדוגמה הבולטת ביותר. תקראי בבקשה את הודעתו ממש בשרשור זה. האם את מעריכה אותה כדברים של בן תרבות? אם כך, אז מן הסתם אנו חלוקים בדעותנו בהגדרה האינטואיטיבית של "תרבות". ובאשר ל"היגיון" שלו, כבר כתבתי בפורום הזה תגובות רבות המצביעות ישירות על העדר ההיגיון בהודעותיו, על הסתירות הלוגיות שלו. 4. ההתנשאות נכפתה עלי בגלל סגנונו השחצני והלא חכם של אותו מטרניך. הייתי שמח לעבור לסגנון ענייני יותר (ר' הודעתי למטה בשרשור זה). 5. אינני מייצג את מרצ (ואפילו לא מצביע שלה) אלא את עצמי בלבד.

../images/Emo35.gif נחזור לנושא ניבולי הפה באתר ../images/Emo35.gif

1. אני מודה שבתגובתי הראשונה למר מטרניך הייתי הראשון להשתמש בפנייה החריגה "מלחך פנכה" (ובאותה הזדמנות גם התחלפו לי הח' והכ' בשתי המילים). 2. כאורח בפורום, אני מצטרף להצעה לכל משתתפי הפורום להימנע מכל פניות מסוג זה בעתיד. אנשים בני תרבות אמורים לדעת לנסח את טיעוניהם גם ללא העלבת היריב. 3. ומכיוון שתמיד עולות, בראשו של כל אחד, השוואות שונות, הרי שאין טעם לאסור לגמרי השוואות. גם עם הנאצים ועם התעמולה הגבלסית. ובמקרה שאחד המתווכחים אכן רואה הקבלה כזאת אצל יריביו, אני מציע שהוא ינמק אותה. כלומר: לומר "אתה נאצי" או "אתה תועמלן גבלסי" - לא מקובל, אבל אפשר לומר: "המטרה של בוש דומה למטרה של היטלר בכך ש..." או "כמו בתעמולה של גבלס, גם בדבריך..., למשל...". ואז, גם אם היריב חולק על הנימוקים, אין הוא רואה בהם תקיפה אישית, והוא יכול פשוט לנסות להפריך אותם. 4. אם ההצעה למניעת ניבול פה (על כל סוגיו!) תתקבל ותקויים ע"י כל המשתתפים, אני מוכן להתנצל על מס. 1.

מטרניך

New member
אתה צריך להתנצל על הרבה יותר

ואין לך בכלל זכות להציב איזשהם תנאים לכך. לא רק הח' והכ' התחלפו לך, אלא גם עקרונות יסוד של הדיון הציבורי. החלפת את הדיון המקובל בחברה דמוקרטית בהשמצות הלקוחות מהלקסיקון של ה'פראוודה'. שכחת כניראה שאנחנו לא נמצאים כאן במשפטי מוסקווה ואתה לא ווישינסקי שישמיץ את מתנגדי המשטר כ'מלחכי פינכה של האימפריאליזם'. קראת לנשיא בוש 'נאצי'. קרובתך (ביתך?) ורדה הגעילה את כל קוראיה באיחולי המוות שאיחלה לחיילים האמריקניים הלוחמים בסדאם. זה שאתה קומוניסט לא פוסל אותך כשלעצמו מלהשתתף בכל דיון ציבורי, ואני הראשון שיגן גם על זכותם של קומוניסטים ופשיסטים ליהנות מחופש הדיבור כל עוד הם לא מסיתים למעשים פליליים. אני אולי בר-פלוגתא קשה, אך אינני נוהג להשמיץ אישית את יריבי ולעשות אותם לצחוק בעיני הכל. אבל מרגע שישגבול החל בכך (אם כי לא בגסות האופיינית לך) ואתה נכנסת לדיון כאן בגידופים וקללות, אין לך להלין אלא על עצמך. אעפ"כ, במקום שבעלי תשובה עומדים וגו', אם התנצלותך כנה (ואנחנו עדיין לא שמענו אותה), ואם תתחייב לנהוג כמקובל בחברת בני תרבות, אין לי בעייה מצידי לנהוג כלפיך ע"פ אותן אמות המידה המנחות אותי ביחס לכולם.

התחלתָ לא טוב.

כי המשכתָ בסגנון גס ומתנשא, בהשוואות ל"פרבדה" ו"וישינסקי" שמתאימות לדעתי דווקא לך; בדבקותך בעקרון אי-הסימטריות, בקביעה חסרת השחר של "יתרון" שלך עלי. כמו שכתבתי בהודעתי הקודמת, אינני מתנגד שתשווה אותי לווישינסקי או לכל מישהו אחר, אבל תנסה לנמק, ואז נראה מי מאתנו בר פלוגתא יותר רציני. ולסיום: הַצעתי (שהָיָה נדמה לי שאינה אלא הבעת תמיכה בהצעתך) בעינה עומדת. קרא אותה שוב בעיון (מתגובתך משתמע שלא ממש הבנתָ הכל), וחווה דעתך. הערה: במקום לנחש עד כמה הצעתי "כנה", בוא נראה את ישומה ע"י כל הצדדים. הרי מדובר בהצעה "טכנית בלבד".

מטרניך

New member
לית מן דפליג שאתה פתחתך את הופעתך

בפורום בקללות וגידופים שלדעתי לקוחים מהלקסיקון של ה'פראוודה'. שאם לא כן, מדוע אתה רוצה להתנצל? אז במקום להתפלפל ולנסות שוב לחפש את הקיסם בעיני זולתך, טול את הקורה מבין עיניך ותתנצל - לא בפני, אני אינני זקוק לכך, אלא בפני שאר המשתתפים בפורום ותתחייב לא לחזור על כך. אם אכן תעשה זאת, אין מניעה שיתקיים מה שאמרתי בתגובתי דלעיל.

הבנתי מתשובתך, שאתה חוזר בך

מהצעתך להפסיק את ניבולי הפה באתר. הרי גם לי לא כל כך קשה, כפי שבוודאי נוכחתָ, להמשיך ולגדף אותך. והנה אני נמנע מלעשות זאת, ואילו אתה מתעקש להמשיך. אני מוכן להתנצל על שפתחתי ראשון ב"קללה" "מלחך פנכה", ואני מציע לכל משתתפי הפורום להימנע בעתיד מכל סוגי "הקללות". אני מקווה שכל מי שיש לו מה לומר בלי "קללות" יצטרף להצעה.

מטרניך

New member
ניבצר מבינתי איך הבנת זאת מדברי

בשעה שמה שכתבתי היה בדיוק להיפך. היצעתי לך לממש את הצעתך ולהתנצל בפני משתתפי הפורום על כך שפתחת את מסכת הגידופים ולהתחייב שלא תעשה זאת עוד. מצידי אמרתי לך שאין לי כל עניין בגידופים ושזו איננה דרכי. הרי אפילו אתה אינך טוען שאני פתחתי בזה. אז מדוע אתה ממשיך להתפלפל במקום לעשות את המעשה הפשוט והמתבקש ע"פ הצעתך שלך?

טוב שסגנון דבריך משתפר. הסבר קטן:

דיברתי על התחייבות הדדית. ונדמה לי שכבר התנצלתי דיי, ולא אכפת לי להתנצל שוב. בזאת הנני מתחייב לא להתחיל בגידופים, ומקווה שגם האחרים יתחייבו לכך. הבהרה: הכוונה כמובן לא רק לגידופים ישירים, אלא גם לגידופים המשתמעים מנימה מזלזלת, מתנשאת ומשפילה כלפי אחרות, כולל השוואות בלתי מנומקות.

למעלה