ניבולי פה באתר

מטרניך

New member
ניבולי פה באתר

עד עתה היו לנו בד"כ גזענים אנטי-ערבים ושוביניסטים שונאי נשים שניבלו את פיהם באתר הזה ורוקנו כאן את מכליהם בסברם שכאן המזבלה העירונית למטען הפסולת הרעיונית שהם נושאים איתם. מפעם לפעם היה כאן גם איזה שמאלני מטורלל ששנאתו ל'ימין' העבירה אותו על דעתו וגם הוא, ולפעמים גם היא, הטיל רפש ובוץ לכיוון אלה שאותם לא אהב. נידמה לי שביומיים האחרונים אנחנו עדים ל'עליית מדרגה' מסיבית מצד שמאלנים דפוקים בשכל שההתפתחויות המדיניות והצבאיות באזור הכניסו אותם לכזה לחץ שהם איבדו את השליטה על שלפוחיותיהם והחלו לעשות כאן את צרכיהם הפסיכו-פוליטיים בפומבי ('כלב', 'מלחך פנכה', 'נאצי' וכד'). אני חושב שזאת 'התפתחות' מצערת מאוד ואני קורא לכל המשתתפים האחרים באתר למצוא את הכלים המתאימים לחיטוי המקום מהרפש המושלך בו כדי שאפשר יהיה להמשיך ולקיים כאן דיון תרבותי גם בין ברי-פלוגתא החולקים זה על זה מפה ועד השבוע הבא.

תראה דוגמה אישית.

ומכיוון ששני שליש מדוגמאותיך מתייחסות אלי (ואני מודה לך על תיקון שגיאות הכתיב), אציין שגם את "מלחך הפנכה" וגם את "הנאצי" אני יכול להסביר בפרוטרוט. אמת, "מלחך הפנכה" אולי באמת לא מתאים לפורום הנכבד (כמו ביטויים רבים אחרים) בפנייה למשתתף אחר, אבל למה נעלבתָ כל כך בשביל בוש? עד כדי כך אתה אוהב אותו? בסדר, אני מוכן להצטרף להצעתך להימנע מביטויים חריפים מדי גם ביחס לאישים כלשהם, ומוכן עם זאת להסביר בפרוטרוט את ההקבלה (למי שעוד לא הבין. זה לא כל כך מסובך: היטלר ובוש, בפשטות, חתרו לאותה מטרה: שלטון עולמי ללא מיצרים).

yeshgvul

New member
לחיי תרבות הדיון

וגם אתה, מטרניך, תוכל לתרום. ביטויים כמו "תועמלן גבלסי" עשויים לצרום למתי מעט (אם כי אני קנאי לחופש הביטוי שלך)

אוי אוי יש גבול.. אתה קנאי לחופש הב

אוי אוי יש גבול.. אתה קנאי לחופש הביטוי של מטרניך?! אתה שדרשתלמחוק או אוחלי אך לחסום אותו בגלל השימוש בכינוי "תועמלן גבלסי" אתה פתאום מגן על זכותו... לומר זאת......

yeshgvul

New member
מתי דרשתי למחוק את מטרניך?

ביקשתי פעם אחת למחוק את איפכא שקרא לי גבלס. ורק את הכותרת, לא את ההודעה עצמה.

"תפסו את הגנב!"

מה שקורה פה זה מה שקורה למפלגת מרצ

לא מצאתי מקום מתאים ב100% לשרשור ההודעה הזאת אבל היא תשאר כאן כי לא רציתי לפתוח שרשור חדש: מה שמדהים בפורום הזה שהוא משקף במדוייק את הבעיתיות של מרצ שבעטיה צנחה מרצ בבחירות. אם נסתכל בפורום מולדת נמצא אנשים שדעותיהם פחות או יותר מולדת, בפורום הליכוד ליכודניקים, בפורום העבודה מערכניקים, בפורום שינוי תומכי שינוי (וטרולים לרוב) ואילו בפורום מרצ מי שנותנים את הטון (לפחות בתקופה האחרונה) הם דווקא אלו שדעותיהם קיצוניות הרבה יותר מאלו של מרצ בנושאים מהותיים רבים. yeshgvul ומשפחת סילבר לדורותיה (מה עם דיוויד?) קובעים את הטון של הפורום הרבה יותר מתומכי מרצ קלאסיים כמו smile2life. כמעט כל שאר תומכי מרצ בפורום הזה נמוגו להם. זוהי בין השאר אחת הסיבות שאני כבר כמעט לא כותב פה (יש לי עניין בדיון עקרוני עם אנשי מרצ, לא עם אנשי דרך הניצוץ ושות'). ושימו לב שזה בדיוק מה שקרה למרצ. למרצ דבק (בצדק או שלא בצדק) דימוי הרבה יותר קיצוני ממה שהיא באמת בזכות מיעוט קולני במפלגה או שמתעלק על המפלגה. וגם בבחירות כמו בפורום - הרבה תומכי מרצ קלאסיים נטשו.

yeshgvul

New member
../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif צר לי, מכובדי

אבל אני מזדהה עם מצע מרצ. וגם בסרבנות תומכים רבים וטובים וטובות במרצ.

אשרת

New member
בזמן מלחמה , הסולידירות בחברה עולה

הסרבנים, די חורגים מאותה סולידריות , ומי שמזדהה עימם, אוכל אותה.

זו "מלחמה" מיותרת,

ו"הסולידריות" כאן פירושה הרצון להמשיך בה, או הטפשות להאמין בכך שהיא בלתי נמנעת. "אי-הסולידריות" היא השאיפה לשים קץ למלחמה מיותרת זו.

אשרת

New member
לא התייחסתי למלחמה בעירק, אלא

במצב שבו אנו נמצאים בשטחים. ותעשה טובה, אל תנסה לשנות מושגים בסוציולוגיה.

גם אני התייחסתי לכיבוש ולתוצאותיו.

בדיוק כדבריך (ציטוט ישיר מהודעתך): "...אלא במצב שבו אנו נמצאים בשטחים". הוא אשר אני אומר: מה יש לנו לחפש בשטחים (חוץ משאיפות קולוניאליות)? אינני מתיימר להיות מומחה בסוציולוגיה, ולא התכוונתי להגדיר מונחים בתחום זה. אולי התכוונת למילה "סולידריות" והתכוונת בה ל"קונצנזוס מוחלט", העדר דעות והערכות-מצב שונות?

אבל עמדתה הרשמית של מרצ היא כנגד

סרבני הגיוס, וכנגד סרבני השירות בשטחים, אז איך זה מסתדר?

מטרניך

New member
יש מן הצדק בדבריך שעוררו בי מחדש

את הצורך להתמודד עם מחשבות המנקרות במוחי כבר זמן מה. ה'דיון' המתקיים פה בפורום מביא אמנם להרבה מאוד אש וניצוצות, אך למעט מאוד חום, אם בכלל. גם אני, כמוך, אינני רואה טעם רב בהמשך ההתגוששות עם אנשים כמו 'ישגבול' שדעתנו עליו דומה. משפ' סילבר לדורותיה היא מיקרה עוד יותר קיצוני ודוחה, כי מדובר בקומוניסטים מוצהרים ומעוותים מהסוג ה'קשוח' ובעלי מנטליות סטאליניסטית-פשיסטית, שמופיעים כאן ב'שליחות' מפלגתם הגוססת כדי לחתור תחת מה שנישאר ממרצ ולרתמה למק"י. ממש לא נעים להיתקל באנשים כאלה במאה ה-21, לקרוא אותם זה כמו לחזור לסרט אימים על תקופת סטאלין וברייה או לפגוש איזה פרנקנשטיין. אך למען האמת גם אלה שמגדירים את עצמם כתומכי מרצ ושנשארו בפורום אינם מעוררים בי התלהבות יתירה. לרוב התגובות קשה בכלל להתייחס כאל תרומות לדיון. הרבה מהן סתם קנטרניות וריקות מכל תוכן שאיננו סתם העלאת גירה של סיסמאות שמאלניות נבובות שאבד עליהן הכלח. רק מעט ניחנות באיזושהי מחשבה עצמאית ומצטיינות ביושר אינטלקטואי כלשהו. התרומות המעניינות ביותר לדעתי הן דווקא של אנשים מהמרכז והימין המתון שכותבים פה ושכינוייהם ידועים. גם אני התחלתי לכתוב בפורום מתוך תקווה לתרום לדיון המתקיים במרצ וסביבותיה. כאדם הרואה עצמו כליברל וכאיש המרכז וכתומך מוצהר בכלכלת השוק החופשית (קפיטליזם בלע"ז) יש לי כמובן מחלוקת עקרונית עם תפיסותיה הסוציאל-דמוקרטיות השמאליות של מרצ בענייני כלכלה וחברה כמו גם עם עמדותיה בסכסוך הערבי-ישראלי. מצד שני אני רואה גם את הדברים שיש בהם קירבה בינינו, כמו חיזוק שלטון החוק במדינה, המאבק בכפייה הדתית ובכלל יצירת אווירה של סובלנות וליברליות במדינה שיהיה יותר טוב לחיות בה. היה לי לפיכך עניין בכך שמרצ תחזור בה מהדרך שהלכה בה בתקופה האחרונה ושהפכה אותה לשפוטה של ערפאת ולבת-לווייה של חד"ש והלאומנים הערביים, ותחזור לתפוס את מקומה בתוך הקונסנזוס הישראלי הפטריוטי. אני חייב להודות שהתקופה שעברה מאז הבחירות איננה מבשרת את ההתפתחות שקיוויתי לה. לפעמים אני חושב שמיודענו 'רוביקון' צדק באומרו שמרצ היא מקרה אבוד ושאין תקווה שיקומו בה אנשים דוגמת יערי וחזן שיחזירוה מדרך השמאלנות לתוך הקונסנזוס הציוני. רוביקון גם הסיק את המסקנות מניתוחו ועל כך מגיעים לו שבחים. אנחנו אכן רואים מפלגה מבולבלת ומסוכסכת ללא תקנה בין כל מיני דיאדוכים הדואגים בעיקר לעצמם ולמחנם ללא קו וללא מטרה והממשיכה בדרך ההזדנבות אחרי השמאל הקיצוני והלאומנים הערביים. ה'התנערות' של יוסי שריד מערפאת היתה התפרצות רגשית חד-פעמית שלא היה לה המשך, ודי היה במבט זועף אחד של ביילין כדי להחזיר אותו - ואת מרצ - לתלם. ובאה מלחמת עיראק וחשפה את כל הברדק בעמדותיה של מרצ והיגררותה אחרי אלה המסייעים לאויבי המדינה דוגמת הקומוניסטים, גוש שלום, יש גבול וכד'. הסוס של מרצ הולך כניראה להיגמר ללא תקווה.

yeshgvul

New member
../images/Emo7.gif מר"צ - 1991 - 2003 תנצב"ה ??

כוח ועיזוז לאדונים הנבונים והפטריוטים לעילא שרון, נתניהו ולפיד אשר יצעידו אותנו אל עתיד ורוד.

גועל-הנפש הדדי כמובן.

שלא לדבר על "הרמה האינטלקטואלית" של המטרניכים: הדבקת תוויות מוכנות למי שכלל אינם מכירים, דימויים דמיוניים שאין להם כל אחיזה במציאות, סתם גידופים (לא מקוריים). מי חושב את עצמו לפטריוט האמתי? למי יש מונופול על הפטריוטיות ועל הצדק העולמי? מי רוצה "לרתום" את מרצ? להלן שתי ציטטות ללא פרשנות מפי הליברל הדגול מיטרניך: 1. "מדובר בקומוניסטים מוצהרים ומעוותים מהסוג ה'קשוח' ובעלי מנטליות סטאליניסטית-פשיסטית, שמופיעים כאן ב'שליחות' מפלגתם הגוססת כדי לחתור תחת מה שנישאר ממרצ ולרתמה למק"י". 2. "היה לי לפיכך עניין בכך שמרצ תחזור בה מהדרך שהלכה בה בתקופה האחרונה ושהפכה אותה לשפוטה של ערפאת ולבת-לווייה של חד"ש והלאומנים הערביים, ותחזור לתפוס את מקומה בתוך הקונסנזוס הישראלי הפטריוטי".

מסכים לדבריו של איפכא מסתברא

אני מודה שאני אישית אינני תומך של מרצ, אלא אורח בלבד בפורום ומייצג את עצמי בלבד. גם אני הייתי מעדיף לשוחח עם אנשי מרצ התרבותיים, להתווכח אתם, על המפריד ועל המשותף, מאשר להתנצח עם אנשי ימין מתלהמים, חסרי תרבות וחסרי היגיון מסוג מטרליך, המארגנים מתקפה מסיבית על הפורומים "השמאלניים" ומנסים להשתלט עליהם. אני מסכים, שקשה לתפוס עמדה "באמצע", להיות טוב גם לאלה וגם לאלה, גם למתנחלים הקיצוניים וגם לשוחרי השלום הברורים, ובסופו של דבר מרצ מוצאת את עצמה מותקפת משני הצדדים, בעיקר בקלפי... בגדול, אם היום לליכוד כבר קוראים "מרכז"(!), כל הכחות השפויים מוצאים את עצמם בעל כרחם נדחפים ל"שוליים השמאליים", כלומר נאלצים לומר דברים ברורים, לכאן או לכאן, בעד המשכת הכיבוש או נגד. אין דרך שלישית. ובל תשלה אותנו הכחניות האמריקנית: לקולוניאליזם שלנו אין עתיד. זו עצם גדולה מדי בשבילנו.

אשרת

New member
למה החלטת שכל הכוחות השפויים

נדחקים "לשוליים השמאליים", מי אמר למשל , שאלה שתומכים ב"יש גבול" אכן אנשים שפויים בשכלם? למה החלטת שכל המתנחלים הינם קיצונים? למה החלטת שכל מי שהוא ימני הוא חסר תרבות וחסרי הגיון. מטרניך, הוא אחד מאלה בפורום הזה, שהוא דווקא עם הגיון בריא, למרות שאיני מסכימה עימו על כל דבר ודבר? יש לי הצעה: תפסיק להיות מתנשא, זה אחד החטאים של אנשי מרצ , ההתנשאות שלהם , כאלו הם יודעים הכי טוב מכולם.!

למעלה