נחש עין החתול- מידע

s h m u l

New member
נחש עין החתול- מידע

היכן אוכל למצוא מידע על נחש זה ? גידולו, מזון וכו. תודה שמוליק

alon8888

New member
עחן חתול חברבר

תוכל למצוא חומר בעברית באינציקלופדיה החי והצומח של ארץ ישראל בכרך זוחלים. כמו כן תנסה לפי השם : Telescopus fallax

naja

New member
לגבי גידולו.

הנחש הזה בוא בע"ח מוגן שאסור לגדלו ובשנים האחרונות יש לדעתי ירידה דרסטית במספרו ולכן אני ממליץ לך לבחור נחש אחר לגידול(לא משהו מזוחלי ארצנו אלא זוחל מיובא).

alon8888

New member
מוגן אך נפוץ

מסכים איתך שהנחש מוגן וככזה אסור לגדלו אך בתור אחד שמאוד מחבב את הסוג , מוצא וראה אותו לעיתים כלל לא נדירות ולכן איני יודע מהיכן הנחתך שהולך ופוחת הדור. אשמח אם תשתף אותי במידע זה ונוכל להצליב מידע. עין חתול חברבר להערכתי הוא אחד הנחשים שהסתגל לא רע לסביבת בני האדם והתרבות השממיות באזורי הבתים מאפשרת לו מזון זמין.

naja

New member
נפוץ??????

אני לא יודע כמה נחשים ישראלים יוצא לך לראות בשנה, אבל לי יוצא לראות כמה מאות ורק מעטים מהם הם חברברים, כשמשנה לשנה המספרים הולכים ופוחתים. לא יודע מהיכן שאבת את המידע הזה(ואני בהחלט אשמח לשמוע), אבל עקב היותו קטן ואיטי, הוא ממש לא מצליח לשרוד בסביבה עירונית.

alon8888

New member
אזורי תפוצה

אכן באזורים עירוניים יש קושי לחברבר אך באזורים על גבולות הכפר( מושבים ,קיבוצים , עיירות , מצפים וכו') יש לו מקומות מחסה ומזון. לא ספרתי את כמות הנחשים שאני צופה ורואה או מתבקש לסלק מאזורי ישוב( לא ,אני לא לוכד נחשים לפרנסתי) אך הם רבים , ומסיוני אינני רואה שינוי בכמות החברברים(כמובן שלא עשיתי מחקר מדוייק) .אני יכול להניח על סמך עדותך שיתכן שיישנם מקומות בהם הם נעלמו לצערי מהנוף אך יישנם מקומות בהם אוכלוסייתם יציבה.

alon8888

New member
השאלה היא לא כמה ראית ב15 השנים

האחרונות , אלה האם ישנו שינוי בין מספר הפרטים שנצפו בעבר לתצפיות הנוכחיות, דבר שיכול להצביע על בעיה או שמירה על האיזון.

כשאתה נתקל באחד אחת לכמה שנים

קשה לעשות סטטיסטיקה טובה. אני גם לא ממש יודע מה היה לפני 15 שנה כשהפיתוח של האזור היה איטי יותר. אבל אני בטוח שטוב זה לא עשה לנחשים האלו.

naja

New member
אתה רוצה מספרים????

אז הלכתי ובדקתי.... לאחר שבדקתי נתונים שאספתי בשנים האחרונות מ1372 לכידות, חלקן שלי וחלקן של לוכדים אחרים, כולן בתחום תפוצתו של החברבר, גיליתי שנילכדו סה"כ 15!! פרטים שזה יוצא 1.09% מסך הלכידות. תקן אותי אם אני טועה, אבל זה דיי רחוק מההגדרה של נחש נפוץ מאוד. ועוד משהו-מתחילת השירשור הזה, אתה כל הזמן מנסה ליצור את הרושם שהנחש הזה מאוד נפוץ ואתה גם לא מצאת לנכון לציין שהווא מוגן ואסור לגידול וזה חבל מאוד כי אתה עשוי להכניס פה לראש של חלק מהאספנים הקטנים שזה לא נורא אם יהיה להם באוסף איזה חברבר קטן. אני מקווה מאוד שאין מניעים נסתרים מאחורי ההודעות שלך!!

razyho

New member
אני ורן גידלנו והרבנו בעבר חברברים

זה נחש מצוי למדי שצריך לדעת מתי לחפש אותו ניתן למצוא אותו במספר מועט של ימים בשנה היות שרוב הזמן הוא שוהה במחילות בקרקע. את רוב הפרטים שמצאתי (עשרות פרטים-לפעמים יותר מ 20 בעונה) מצאתי בתחילת האביב באזורים מוגדרים ובדרך כלל מצומצמים מאד. (לפעמים 4-8 פרטים במספר דקות חיפוש בשטח של 10 מטר רבוע) לגבי המקומות שתפשתי לא אמסור מידע מחשש שהנחשים יעלמו משם רק אוסיף שהאתרים שבהם מצאתי כמויות זמינים מאד לכל הציבור ושוב צריך לבוא בעונה ובזמן המתאים. בסך הכל נחש מדהים שלא מסרב לאכול כשהוא על הידיים איטי מאד וממעט לנשוך אם בכלל. היו לי מספר רב של ביצים מנחש זה והפרטים הבוקעים שוחררו לטבע

רן333

New member
הייתי מוסיף את הדבר הבא:

מדובר בדברים שקרו בעבר הרחוק, ולא יקרו יותר.

naja

New member
יופי רזי....

רק חבל ששכחת לצרף דפי טיפול לתגובך...... אתה מדבר על דברים שקרו מזמן ואני לא בטוח שקרו באזורים מיושבים. אני מזמין אותך לצאת לשטח באביב הקרוב ולהביא לנו תמונות מהשטח על כמויות החברברים המטורפות שתמצא שם. הימור שלי-אנחנו לא נזכה לראות את התמונות......

razyho

New member
אם..

מישהו כמוך למשל גילה כבר את המקום המיושב והשיטה אז לא נשארו שם, אם לא אז ייתכן שכן הייתי מוצא את אותן כמויות. אני מטייל שם מידי פעם אבל לא למטרות של חיפוש זוחלים ולא באותם 4-5 ימים מיוחדים. וצדקת, אתה לא תזכה לראות תמונות שלהם אני לא מכיר אותך אישית ושמח שזה ישאר כך. לא נתתי לך אי פעם סיבה לתקוף אותי באופן אישי ובכל זאת זו לא פעם ראשונה שאתה עושה זאת. אולי תתבגר קצת?

naja

New member
בחייך.....

אם אתה טוען פה שאני לוקח זוחלים מהטבע, אז אתה באמת יורד לזנות.... אם יש פה מישהו שדואג להזכיר כל פעם מחדש את נושא שמירת הטבע ושהנושא הזה באמת חשוב לו,זה אני, ואתה הוא פחות או יותר הבנאדם האחרון שיש לו איזשהו קשר לשמירת הטבע, כך לפחות עולה מההודעות שלך.... ובקשר לזה שאני תוקף אותך באופן אישי-זה בגלל ההתנהגות המכוערת שלך בפורום, רק שאני פחות או יותר היחיד שמתרעם על כך......

razyho

New member
לא ארד יותר לרמתך

כאשר אין לי מה להוסיף אז אני סותם כדאי שגם אתה

gaichuk

New member
אם אין לך מה להוסיף - תסתום...

אבל אם שואלים אותך שאלה ישירה,ברורה ומפורשת, תענה. ההתעלמות שלך מפניות ישירות כבר גובלת בכרוניות ולא מצטיירת טוב. כשם ששתיקה שווה כהודעה,השתיקה שלך מערערת את האמון של האנשים.

אתה אומר שהנחש מצוי למדי ובקושי

שמים לב שאתה גם מציין את העובדה שאתה מדברים על אזורים מוגדרים ומצוצמים מאוד ולכן ההגדרה נפוץ כאן היא מאוד בעייתית. ואני מסכים עם Naja שמה שציינת בסוף לא תורם לנחש הזה ורק יכול להזיק לו. ומניסיון העבר יש לך נטיה ברורה להימנע מלתת תשובות על שאלות שאתה נשאל עליהן ואינך חש שאתה יכול להרוויח מתשובתיך. זו דעתי האישית.

למעלה