נחשפה הונאה בסופר

יש שלטים של הנחת מחיר עד תאריך מסוים.

נגיד היה עד 4/9

אם התאריך עבר ולא הורידו את השלט לפי הקופאית בסופר חייבים לתת את ההנחה!

קניתי ב 16 לספטמבר וקיבלתי אחרי שהבאתי השלט.

עד היום כל הקופאיות,סדרנים,קופאיות ראשיות אמרו לי שלא שמתי לב שעבר התאריך אני לא מקבל.

אז זו בעצם הייתה הונאה מקובלת - להשאיר שלטים וחלק מהאנשים סופגים את ההפרש בקופה.

אם זה נכון לא צריך להסתכל יותר על התאריך של השלט!!!

Harrington

Well-known member
מנהל

נגיד היה עד 4/9

עד היום כל הקופאיות,סדרנים,קופאיות ראשיות אמרו לי שלא שמתי לב שעבר התאריך אני לא מקבל.

אז זו בעצם הייתה הונאה מקובלת - להשאיר שלטים וחלק מהאנשים סופגים את ההפרש בקופה.

אין כאן שום "הונאה" מיוחדת. אם תאריך תפוגת המבצע מצוין היטב על גבי השלט, ברי לכל צרכן שלאחר מועד זה המבצע לא בתוקף עוד. אם כבר הורידו את השלט או שעדיין לא, לא משנה מאומה מכך והמקום ממש לא מחויב לספק לצרכן את מחיר המבצע לאחר שחלף התאריך שמופיע ע"ג השלט.

פולגאר

Well-known member
אין כאן שום "הונאה" מיוחדת. אם תאריך תפוגת המבצע מצוין היטב על גבי השלט, ברי לכל צרכן שלאחר מועד זה המבצע לא בתוקף עוד. אם כבר הורידו את השלט או שעדיין לא, לא משנה מאומה מכך והמקום ממש לא מחויב לספק לצרכן את מחיר המבצע לאחר שחלף התאריך שמופיע ע"ג השלט.
תלוי אם זה באותו גודל גופן, אחרת יש את החוק המתוקן לגבי אותיות קטנות.

Harrington

Well-known member
מנהל
תלוי אם זה באותו גודל גופן, אחרת יש את החוק המתוקן לגבי אותיות קטנות.
אכן.

הקופאית אמרה לי היום חד וחלק שלא צריך להסתכל על התאריך.
אז אמרה. אמרה ושגתה. כלומר, תלוי במדיניות הרשת כמובן. זו מוסמכת כמובן לחלוטין למכור לך את המוצר במחיר מבצע גם לאחר שהסתיים. אולם היא לא מחויבת לכך וכאמור מעלה, ככל שתאריך תפוגת המבצע (בכפוף להסתייגות שהוסיף @פולגאר בצדק ב#4) ברור לכל קורא מהאמור ע"ג השלט, התאריך הנ"ל יכול לגמרי להיות מוגדר כמחייב מבחינה זו*.

תכל'ס דברי הקופאית נשמעים לי יותר כתירוץ שהמציאה על אתר בבואה לצ'פר אותך ולתת לך תחושה טובה ש'צדקת' ו/או 'ניצחת'. אולם דבריה אינם נכונים מבחינת הדין היבש או כלל מחייב משפטית כלשהו. יכול כמובן להיות שהרשת/סניף הספציפית הזאת נוהגת כך ולא ציינתי אם דברי הקופאיות האחרות שלא נתנו לך ליהנות ממבצע לאחר סיומו, היו מאותו מקום.
ז"א שהתאריך הוא לסדרנים להוציא את הפתק אחרי שעבר התאריך.
הבה נסמוך על האחראי על התחום בסניף/רשת שהוא יודע לתת את הנחיותיו לעובדיו גם בלי לפזר שלטים ברחבי הסניף.

* שוב "מחייב" מבחינת מאפשר לרשת שלא להמשיך את המבצע מעבר לתאריך זה. לא "מחייב" מבחינת חובה חוקית מוסדרת כלשהי.

lemner40

Well-known member

נגיד היה עד 4/9

הונאה או קנוניה או סתם חולה נפש קמצן ?

lemner40

Well-known member
קנוניה בזעיר אנפין,דרך לרמות בלי לרמות חוקית...
תגיד, מה אתה עושה בתרחיש הבא :
אתה ניגש עם מוצר ומחיר רשום 20 שח.
הקופאית מעבירה וכתוב 35 שח.
אתה מתעקש.
הקופאית אומרת לך שאם תתעקש תשלם 20
אבל זה יירד לה מהמשכורת.
מה אתה עושה ?

בדקתי בai

אין מידע על המקרה:

"אם הפתק על המוצר אומר מחיר גבוה והפתק על המדף אומר מחיר נמוך עם הגבלת זמן שכבר עברה. האם יש חובה למכור במחיר הנמוך?"

רק נאמר שיש חובה להוציא פתק שעבר זמנו.

ז"א מדובר בהטעיה אם לא הוסר.

Harrington

Well-known member
מנהל
בדקתי בai

אין מידע על המקרה:

"אם הפתק על המוצר אומר מחיר גבוה והפתק על המדף אומר מחיר נמוך עם הגבלת זמן שכבר עברה. האם יש חובה למכור במחיר הנמוך?"

רק נאמר שיש חובה להוציא פתק שעבר זמנו.

ז"א מדובר בהטעיה אם לא הוסר.
אז שהAI ימכור לך במחיר המבצע :cool:. ותודה שאישררת לי את הסתייגותי משאלת שאלות מסוימות את הAI, מתוך חולשתו המובנית בתחומים מסוימים ואי-מסוגלותו להשיב תשובה שבהכרח נכונה (למשל מבחינה משפטית).

למעלה