נחשים בחצר

ashkenazi15

New member
נחשים בחצר

שלום לכולם, קודם כל רציתי להביע את התפעלותי מהפורום, במשך שעתיים שלמות ישבתי וקראתי וקראתי ופשוט נהניתי. מבעל חדע מועט ביותר לגבי נחשים (ידעתי שהם ארוכים למשל |
| ) אני יכול לומר שאני יודע משהו לפחות קצת יותר. ולעניין, אנחנו גרים בשרון הדרומי בבית קרקע באיזור חקלאי. לפני כיומיים יצאתי עם הכלבה לטיול וכשנדלק האור (אוטומטי בגינה) ראיתי נחש באורך כ-1.5 מטר חוצה את הדשא (מרחק של כ-3 מטר) ונכנס לשיחים. אחרי שהסדרתי את הדופק מבהלה, הלכתי לי להמשך הטיול בחשש מה. לדעתי על פי קריאת הפורום היה זה צפע או מטבעון. היו לו המעויינים על הגב אך לא זיהתי מעבר לזה הרבה. המשכנו בשגרת חיינו עד שאתמול בזמן שאני מדבר עם אישתי בטלפון אנו שומעים את החתול מילל ליד החלון ומנסה לצאת, צחקנו ואמרנו שבטח זה נחש, ולתדהמתנו אישתי צועקת לי בטלפון נחש שחור, ראיתי את חלקו האחורי. מאותו רגע והילך אנחנו בהיסטריה, אנחנו עוברים דירה עוד 3 שבועות אבל מפחדים לצאת בלילה מהבית. שנתנו קלה וכל היום רק מחפשים נחשים מהחחלונות ומנסים להיות קשובים לחתולה שהוכיחה את עצמה כמאתרת נחשים לא רעה. כמה שאלות: 1. האם צפע הוא נחש טריטוריאלי, זאת אומרת האם הוא עדין כאן או שהוא המשיך בדרכו? יש כמה חתולים וכלבים שפוקדים את הגינה שלנו כך שלא נראה לי שנעים לו כל כך. 2. האם יכול להיות שהיה זה אותו נחש רק שצבעיו שונים ביום ובלילה או אולי משתנים? 3. היו פעם חרדונים בגינה אך הם נעלמו? האם הנחש הוא הסיבה? ואם כן, אולי עכשיו שהוא סיים את כולם יעבור למקום אחר? 4. האם לוכד, יכול לעזור במקרה זה? עברו ימים מאז ראינו אותו? ובעיקר רציתי לקרוא את תגובותיכם שכן אנחנו בהיסטריה.

etay983

New member
כנראה שמדובר בזעמן מטבעות-

או זעמן שחור...שניהם לא נחשים ארסיים ואפילו מועילים באוכלם מכרסמים. אם הנחש היה דק וארוך ונע מהר זהו לא צפע

ashkenazi15

New member
הוא לא היה מאוד מהיר וגם לא דק

ומה לגבי שאר השאלות? תודה על תשובתך

1צחי

New member
נחשים

הצפע הוא לא נחש טריטוריאלי כפי שהגדרתה,וכך גם שאר הנחשים. יתכן שראיתה צפע (ויש גם צפעים מהירים),אךסביר כי הוא המשיך לדרכו. הנחש השחור שאישתך ראתה קרוב לוודאי שהיה זעמן שחור,וכנראה שזהו דבר מקרי שהנחשים נראו בסמיכות. לא סביר שדילול אולוסיית החרדונים קשורה לנחשים ודומה יותר שאם חחפשים אשמים,החתולים יעמדו על הדוכן. לא הייתי מזמין לוכד לאחר מס' ימים.

naja

New member
קרוב לודאי שמדובר בצפע(הנחש הלילי)

זהו נחש נפוץ יחסית ומתאים לתיאור. אני לא הייתי מזמין לוכד אם עברו מספר ימים, אלא אם כן החצר שלכם מבולגנת ועמוסת גרוטאות ומחסנים, אבל הייתי דואג שיהיה מספר טלפון של לוכד שיהיה זמין במידה ויהיו מיקרים נוספים.

ashkenazi15

New member
../images/Emo51.gif לכל המשיבים

נרגעתי וגם למדתי לא מעט. אין ספק שהרווחתם איש נוסף ללא מפחדים מנחשים. בהחלט כבוד לזוחלים האלה יש בליבי מהיום והרבה בזכותכם. תודה

למעלה