לא אומרים סליחה כשלא מתכוונים יניבי
אם לא היו לנו הפמיניסטיות שקופצות על כל דבר קטן (כמו משהו שמרמלד כתב בלי להתכוון להעליב אף אחד בפורום גאווה מ-ז-מ-ן, זוכר?) אז כל אותן נשים שיכולות להרשות לעצמן לאמר "זה לא מעליב אותי וזה לא פוגע בי" עוד היו מתחתנות עם מי שההורים שלהם החליטו, מזדיינות עם הבעל לפי החשק שלו, מנקות ומבשלות כל היום, וזה בלי להזכיר את כל הנשים המוכות, הנאנסות, המושפלות. שוביניזם זה שוביניזם. אני לא אקפוץ בכל פעם שאני רואה כזאת בדיחה, נכון. אבל אני יכול להבין מה הבעיה כאן. זאת "בדיחה". היא מנציחה סטראוטיפ שהאישה היא טיפשה, לא מסוגלת לנהוג, חסרת אונים, צריכה יד גברית מכוונת כדי להצליח בחיים, ושתי שורות ליד, הגבר: מלך העולם. הוא לא צריך להתאמץ. הוא רק מכניס את הכספומט למכשיר והנה לו כסף. איזה מזל שהוא גבר, הוא חכם, הוא יודע, הוא מבין. אז יניבי יקירי. אולי טל יוצאת טמבלית. אולי היא גם נראית נורא פאטתית כשהיא נובחת בכל פעם שמישהו פולט איזו יציאה קטנה שוביניסטית. אבל בלי טל, גפן הייתה נשואה לאיזה כורדי מגיל 15, מקסימו´ש לא הייתה מרשה לעצמה להיות לא שמנה ומאושרת, ובטח שלא רווקה. רווקות הרי זה איום ונורא. סאנשיין לא הייתה יכולה לנסוע לה לטייל בעולם, ובטח שלא להצטלם תמונות כל כך יפות - הרי מקומה של האישה הוא במטבח, לא במטוסים. בקיצור, אנשים כמו טל, גם אם היא גורמת לרתיעה מסויימת - הם אלה שמשנים את העולם. ובן הולנד ידידי - תבין, שאני ממש לא כועס עליך, או חושב שאתה שוביניסט, או חסר התחשבות... ממש לא.. גם אני יודע להנות מהומור. וגם לי לפעמים יש בדיחות שוביניסטיות / הומופוביות / יורדות על מיעוטים וכו´. אבל אני שמח שטל מזכירה לי בכל פעם שזה עובר את הגבול.