נחיתה בתקלת קשר

utoo

New member
אולי כדאי לשאול את דורון

מי שהיה אם אני לא טועה, קצין המגדל בשדה דב. זה שדה קלאסי לשילוב בין תעופה אזרחית לצבאית. אני בטוחה שהוא בקיא בנהלים .

אני רוצה להזכיר

שהדוח הקודם של ICAO "נגנז" הרבה מאוד זמן ולא ניתן לעיין בו בארץ. רק בהתערבות גורמים (מי זה היה? תזכיר לי מיקי) שוחרר הדוח המאוד לא מחמיא. למיטב הבנתי לא מעט דברים לא תוקנו מאז - במיוחד הנושא הקשור ברישוי ופיקוח על כלי טיס ומכוני בדק. איני זוכר מה נאמר - אם בכלל - בקשר לפיקוח (סמכויות, נהלים, הקב"ה - קרי ח"א - מול הרשויות האזרחיות.

liorm 5

New member
שאלה לגבי הנוהל?

הנוהל אומר לטוס -לעבור מעל המגדל בגובה ההצתרפות-1100 רגל ורק אחר כך להנמיך לגובה ההקפה-800 רגל מה קורה כשאנחנו כבר בגובה ההקפה ? האם לטוס למגדל בגובה ההקפה או לטפס לגובה ההצתרפות???

הנוהל לא אומר אבל ברור

או צריך להיות ברור שמטוס בהקפה לא יטפס יותר גובה מהקפה רק בגלל תקלת קשר... תמשיך *כרגיל* לנחיתה. יש 99% סיכוי שהפקח מבין בדיוק מה קורה, ויתן לך זיקוק ירוק כשתהיה בפיינל קצר. אם לא, לך סביב כרגיל ונסה שנית. אם אין זיקוק בפעם השניה, בפעם השלישית(!) תנחת בכל מקרה אם בטוח אין סכנה ובטוח אין זיקוק אדום. [יש מגדלים עם תאורה ירוקה/אדומה במקום זיקוקים כמובן] כלל אחד לכל תקלה בעולם: נסה לפעול כרגיל ככל האפשר, ועל פי היגיון בריא של מה הפקח משער ומצפה ממך לעשות.

פתרון פשוט לבעיית תקלת קשר

תכין לעצמך אוגדן של נהלי ההצטרפות בתקלת קשר לכל השדות בארץ, מעודכנים מה-AIP. זה לא הרבה, בסך הכל כמה דפים. קח את האוגדן לכל טיסה (כמו את המפות למשל) והנח אותו בהישג יד. במקרה הצורך יש לך את הנוהל הדרוש זמין ויעיל. אני לא טס בלי זה כבר שנים.

אין לזה הצדקה לדעתי

ומה בחו"ל, עם 5 שדות ו 15 אלטרנייטים בשש מדינות ביומים? גם שם אתה בקלות מעדכן מה- AIP את כל נוהלי אובדן הקשר? את כל מה שכתוב ב AIP לגבי כל שדה, פעם או פעמים, רצוי וחובה לקרוא לפני שבאים לשם פעם בשנה בערך. להתחיל לפתוח דפים באויר, ועוד בתקלה? אני חושב שעדיף להשתמש בזכרון ובשכל הישר, ולהתרכז בהטסה - ובעיקר ראש בחוץ!!!!!!!!!!!

הכוונה בטיסות בארץ, וחוצמזה

לא צריכה להיות בעיה להכין את דפית אבדן הקשר בשדה היעד על לוחית הברך, כחלק מההכנה לטיסה.

grants

New member
תודה

אצלנו זו ההוראה, לא יודע אם היא פנימית של בית הספר או של ה JAA.

זה לא תרגיל פשוט...

יש שתי אפשרויות לנפנף בכנפים: 1. להניע את הכנף ליותר מ 30 מעלות הטייה מצד לצד - מה שיהיה ברור לכל מתבונן אבל בהחלט דורש תרגול מוקדם, ומפחיד את הטייס הממוצע בגובה 100 רגל מול המגדל. 2. להניע את הכנפים הרבה פחות מ 30 מעלות, מה שהטייס הלא מנוסה מרגיש כמו "המון" בתוך המטוס, ולפקח מחוץ למטוס לא ברור אם אלו תיקונים נגדר רוח או נפנוף מכוון. לכן, בתקלה כלשהיא, אם או בלי נוהל, זה לא מומלץ למי שלא התאמן על זה בצורה מסודרת. בכדי לבצע זאת "יפה" יש להשתמש בכבדות ברגלים, ובתאום שונה מנהלי פניה, בפרט במטוסים "עצלנים" כמו הססנות.

grants

New member
נפנוף פלוס גובה חריג

אצלנו זה חיוני שכן נקודת ההצטרפות של המקומיים להקפה היא באמצע עם הרוח, מול המגדל. (אנחנו מצטרפים בתחילת עם הרוח). זאת אומרת שהסיכוי לקונפליקט הוא גבוה, במיוחד שהמטוס בעם הרוח מסתכל לכוון המגדל כדי לקבל אישור ויזואלי ולא החוצה מההקפה. בנוסף, הם לא תמיד מתאמצים לדבר אנגלית, מה שמקשה עליך להאזין, במידה והקשר שלך מאפשר זאת. זה כמובן אם איבדת קשר בהקפה. אם איבדת מחוץ לה הנוהל הוא שונה.

לשד

New member
טוב..נכון שאני חזק

בקטע של טיסנים ובמיוחד אוורובטיקה מדוייקת, ונכון שעשיתי את ה PRIVTE שלי בארה"ב כולל מכשירים ומסחרי ונכון שחזרתי לארץ אחרי 9 שנים בארה"ב בה טסתי כמעט כל סופשבוע למקום אחר בחוף המערבי אך אני יכול להגיד לך בביטחה כי אם סיפור המקרה כפי שתואר נכון הוא, לפחות איפה שאני הייתי טס היו מאפשרים לך אחרי הנחיתה להסיע את המטוס חזרה לחנייה ושם היה מחכה לך נציג ה FAA בשדה והוא אחר כבוד היה לוקח לך את הרשיון וסיכוי סביר שלא הייתה רואה אותו חזרה. בברכה עמרם

התלהמות מיותרת

גם שירשרת במקום מאד לא ברור - אל מי כיוונת? וגם חוצמה "היו לוקחים לך את הרשיון" לא הסברת בעצם למה זאת דעתך.

למעלה