"ציוד מזיק"
אין ספק שציוד, מעצם קיומו במטוס, אינו מזיק בפני עצמו. אני חושב בכל זאת שכדאי להבין (ולראות פרטים מתאונות בעבר בעולם) שהתנהגות הטייס מוכתבת מהסיטואציה. זה נשמע אבסורדי שעודף ציוד או עודף אפשרויות ביצוע יכול להזיק, אבל זה בהחלט נפוץ. בדיקות פסיכולוגיות הראו שכאשר אנשים חייבים לבחור בין מספר אפשרויות בזמן משבר/לחץ, הם נוטים לבחור את האפשרות הגרועה ביותר. זה כמובן ממוצע והכללה, אבל אני תמיד חושב על כך במצב לחץ. אם יש נוהל מסודר אשר אני מכיר מראש, עדיף לבצע אותו גם אם הוא לא אופטימלי, מאשר "להמציא" רעיון חדש ומתחוכם. בנוסף, מאפיין של הרבה תאונות קשות (להבדיל מתקלות שהסתיימו טוב) הוא הסתבכות הענינים. זה מתחיל בתקלת קשר וממשיך בתקלת חשמל כללית, עובר לשריפה במנוע וכו'... זה נדיר, כמובן מצד אחד, אבל אופייני לתאונות מצד שני. לכן מומלץ להיות חכם רק כאשר אתה רגוע על הקרקע ויכול לתכנן דברים בצורה רציונלית. באויר/בלחץ מומלץ לבצע נוהל שיגרתי ו/או שבחרת מראש. אני למשל, מניח שכן הייתי יוצא לטיסה גם עם הקשר "נשמע חלש" מצד אחד, אבל הייתי משנן/מחליט על הקרקע מה אני עושה עם תקלת קשר (שהיא צפויה במקרה זה). הכי קל זה לא לטוס, ולומר "אם יש ספק אין ספק" אבל בפועל זה לא מאפשר כמעט שום טיסה...וכולנו חוטאים באי קיום הכלל הזה על הקרקע. מבחינה זאת, שימוש בפלאפון בהקפה הוא רע, ועודף ציוד במטוס, המאפשר עודף של "פתרונות יצירתיים" עלול להיות רע גם כן. יותר חשוב לדעת נהלים ופתרונות מאשר לבוא עם תיק מלא ציוד.