נחיתה בתקלת קשר

נחיתה בתקלת קשר

טיסת ההקפות אליה התארגנתי הבוקר, התחילה ככל טיסה אחרת, אם כי בהתיישרות ולפני אישור ההמראה, אמר לי המגדל כי אני נשמע חלש ויש לי אישור המראה. המראתי. נסיונותי לדווח "עם הרוח" נענו תחילה בכמה חריקות, ואח"כ בשקט מוחלט. הבנתי לאחר כמה נסיונות, בדיקת המכשיר השני, ושוב הראשון, שאני בתקלת קשר. מודה - די נלחצתי. לא ממש זכרתי את נוהל ההצטרפות בתקלת קשר, ואת שאר הכללים, אך ידעתי שאני בהקפה, בתוך ה CTR, ודי בטוח שהמגדל מודע למצב. בינתיים נגמר לי "עם הרוח", וגם בסיס ופיינל, כשאת כולם עשיתי בגובה הקפה. המשכתי מעל המסלול, עדיין בגובה הקפה, ושלפתי את הפלאפון המושיע. כאן כמובן נאלצתי להוריד אוזניות, ומצאתי את עצמי שומע רעש אימים לא מוכר (אף פעם לא טסתי ללא אוזניות). בסיטיואציה ההיא, התגנבו ללבי גם פה ושם חששות שהרעש לא ממש נחמד ואולי לא ממש תקין - כמובן חוסר נסיון. התקשרתי בערך מאמצע "עם הרוח", תפסתי את המגדל, והוקל לי. הסברתי את המצב, ובקשתי שייתן לי כבר עכשיו אישור נחיתה, כדי שאוכל להרפות מהפלאפון ולהתרכז בהנמכה והנחיתה. המגדל סרב. "תגיע לבסיס ונדבר", אמר לי. מן הון להון הגעתי לבסיס, ועד שסוף סוף נתן לי אישור נחיתה, מצאתי את עצמי קרוב מדי וגבוה מדי. יללה, עוד סיבוב. בהקפה הבאה, עוד אני מתקרב לבסיס, הפלאפון פתוח מול המגדל, מסתבר שאני מס' 2. יש מטוס מצטרף מהדרום - לנחיתה ישירה - 16. ממש לא אהבתי לשמוע שאני מס' 2. מה יש, אי אפשר לעכב את ההוא ולתת לי סוף סוף לנחות? אמנם אני לא במצוקה ממש, אבל גם לא להפך ממש... בקיצור, ההוא נחת, אני מנמיך בסיס ופיינל אחריו, כל זה ללא אישור נחיתה, עם יד אחת בסטיק ושניה באוזן/מצערת/מדפים/מקזז, ועדיין אני ממתין לאישור. ההוא צריך 180 ופינוי. האמת די התעצבנתי. הסוף, אני פה. קבלתי אישור טלפוני ונחתתי. נדמה לי שצל"ש לא מגיע כאן, לא למתחזקי המטוס, לא למגדל ואולי גם לא לי (הייתי צריך לוותר על ההמראה מלכתחילה). היה בית ספר נהדר. וגם לא שילמתי.

dandan0099

New member
שתי המלצות

1. אוזניות עם חיבור לטל' נייד (שומעים מעולה) 2. מכשיר קשר של חברת ICOM לא יוצא לטוס בלי (לי כבר החזיר את עלותו)הכולל חיבור לאוזניות

עוד מכשירים?

שני מכשירי רדיו ופלאפון והמסקנה שלך זה לטוס עם עוד מכשיר? אי ידיעת הכללים לנחיתה ללא קשר היא בדיוק אחד הדברים שגורמים לטייסים פרטיים להראות רע בעיני המערכת. זה לא מסובך, זה בפמ"ת לכל שדה, וזה נוהל רגיל למדי בכל העולם בצורה מסודרת. 7600 בטרנספונדר, בוא לנחיתה כרגיל כמו בכל שדה לא מפוקח, פתח עיניים לוודא ב 100% שאינך "דורס" מישהו, עבור מול המגדל (אם יש) בצורה ברורה "הקפת סרק" (אבל אם אתה מראש בהקפה, אין צורך), עשה הקפה חוזרת, והמתין לזיקוק או לאור ירוק (לך סביב אם אין אור ירוק, לפחות פעם אחת. מה לעשות אחרי יותר משתי הקפות סרק ועדין לא קיבלת אור ירוק? נחת בזהירות מירבית. אולי אקדח הזיקוקים לא פועל או משהו). הפלאפון אינו נדרש ואינו צריך להיות בשימוש בהקפה. אם אתה באמצע שום מקום, בסדר - תשתמש בו להודיע לאן אתה טס. אבל לא בהקפה בכדי לקבל אישורים. בהקפה אתה אמור להתרכז בהטסה בשתי ידים ועם אוזניות כך שהרעש יהיה "כרגיל". אותו הדבר לגבי מכשיר הקשר הידני. אפשר לטוס בלי קשר. באמת. הפקח מבין מצוין מה קרה. הוא מיומן בנוהלים, וגם אם תעשה טעות בנוהל, הפקח שם בכדי לעזור לך ולמנוע מצבי סכנה. רק תדאג לנחות כרגיל, ולא לנחות ללא זיקוק ירוק. לגבי ה"תור" לנחיתה, מאחר ולא היה לך קשר, אין לך מושג מדוע ניתנה קדימות ולמה. שיקול הדעת של הפקח, מבלי לדעת דברים אחרים, נשמע לי סביר. לתת לך אישור נחיתה בעם הרוח "מראש" כשהשדה עמוס, אינו סביר. מילא, אם היית טס לגים של 400 מייל במדינה זרה, אני יכול להבין את הרצון לרכוש מכשיר קשר ידני. אבל בארץ? עדיף להשקיע את הכסף ברכישת עוד ידע מעשי (אולי אפילו שיעור עם מדריך בנושא אבדן קשר). כמעט שלא תמצא טייס עם ניסיון יוצא לטיסה מקומית עם מכשיר קשר נייד/נוסף. אני מקווה שאתה לא מרגיש שאני עושה עליך "עליהום". זאת לא הכוונה. ניסיתי להבהיר את חשיבות הנוהל, השימוש בו, וש"עוד מכשיר" בדרך כלל אינו מגדיל את הבטיחות.

dandan0099

New member
מיקי גולן החוכמולוג

תגיד למה טסת לחול עם GPS יכולת לטוס עם המצפן סביר להניח שהיית מגיע מנסיון טסתי המון רק על סמך מצפן בארה"ב אז מה לא יותר קל עם GPS למה רכשתי מכשיר קשר נייד? כי ראיתי טייס קרב מהולל טייס באלעל מדריך מהולל נכנס ללחץ חבל על הזמן כששני מכשירי הקשר הפסיקו לעבוד.המכשיר הנייד נותן לך שקט נפשי הבקר אפילו לא יודע שעברת לנייד והכל טוב. טיסה פשוטה יכולה בקלות להפוך לתאונה בגלל תקלת קשר פשוטה כמובן לא לטייסים מהוללים כמוך,וקרה לטייסים בRG ששכחו להוריד גלגלים בגלל שהיו עסוקים בתקלת קשר אולי תחשוב על זה ותרכוש לך אחד

לדן דן הטרול האגרסיבי

כשהייתי חדש בביזנס קניתי כל מכשיר שהיה אפשר. האייקום הכי משוכלל, ה GPS הכי משוכלל, פנס LED שמרכיבים על הראש, עוד 3 פנסים שמא יתקלקל הראשון, סוללות רזרביות, אלוהים יודע מה עוד. הייתי יוצא לכל טיסה עם תיק של 20 קילו. וזה מיותר לגמרי. זה שראית אלעלניק שנלחץ כשהלך לו הקשר אינו מהווה אינדיקציה לכלום. לא חזרתי לב"ג בלילה בטיסת גשם ב IMC עם תקלת קשר? למה להלחץ? המטוס טס יופי גם בלי קשר. אם אתה פאניקר, לא יעזור לך אם תקח אתך גם ערכה לניתוחי שדה וטלפון אירידיום. ואם אינך, תנחת יופי גם בלי קשר. ויש לך סיכוי סביר יותר לשכוח להוריד גלגלים אם תתעסק בכל האמל"ח שציינת במקום לנהוג את האווירון ולשים את התחת שלך על האדמה ברוגע. אז היום אין לי מושג איפה המטען של האייקום, והפעם היחידה שה GPS שלי עבד בשנתיים האחרונות היה כשמיקי שאל אותו לחו"ל. חוץ מזה, זה קצת מעפן להכנס בשם בדוי ולכנות אחרים בשמות. מאידך, אם תסתכל בשדה תראה שרק מעפנים באים לטוס לאזורים עם תיק של קברניטים המלא ציוד מיותר.

לפי דבריך, אני "מעפן"

יש לי תיק קבוע, שמכיל את הציוד שאני צריך, לכל חתכי הטיסה שיוצא לי לטוס. החל מטיסת איזורים - שם חוץ מהבד"ח, האוזניות והעט אינני צריך דבר, ועד לטיסת מכשירים בלילה, שלטובתה אני מוסיף פד עם דפיות, 2 פנסים מפה רלוונטית. מעבר לזה, דרך קבע נמצאים איתי בתיק - פמ"ת, שקיצת הקאה, ולוגבוק. הסיבה שאני סוחב איתי את התיק לכל טיסה, נטועה בעצלנות להתחיל לברור עבור כל טיסה מה כן ומה לא לקחת. ולמה שיהיה איכפת לי לקחת? האוטו לא מתלונן.

כמה חבל

שהפורום התדרדר לאנשים כמוך בתור הנורמה. אתה טסת המון רק עם מצפן בארה"ב, כמו שאני צנצנת. ההשוואה של GPS ומצפן מגוחכת, מי שמכשיר נותן לו שקט נפשי, צריך להפסיק לטוס, ומי שחושב שבמעבר למכשיר ידני הבקר "אפילו אינו יודע" לא ביקר מעולם במגדל. יש לי מכשיר ידני. לטיסה של 3500 מייל לאירופה וחזרה החלטתי שלא לקחת אותו (הוא קיים בכדי לאפשר קשר עם הקרקע באוירובטיקה). לעומת זאת לקחתי איתי שני GPS-ים בנוסף על זה המותקן במטוס. אין לך משהו יותר חדשני מ"טייס מהולל" ו"חוכמולוג"? לפחות תהיה יצירתי. אולי תתאם עם אפור השיער, ותמציאו איזה כינוי גנאי חדש במיוחד עבורי?

דן,

כלא טיס אני מנסה ללמוד כאן מהפורום. אתה כותב כאן על נושא חשוב ומעניין שלי אישית בוודאי פותח דלת למשהוא חדש. בשביל מה כל התוספות האלה? אנשים עוד עלולים לפספס את העיקר. כשאתה צועק שומעים אותך, כשאתה מדבר מבינים אותך. יאלל'ה שבס - גידי

../images/Emo45.gif מה לעשות? מיקי צודק

(הפעם)......
אין טעם לחזור על הדברים. בשביל זה יש בד"ח, POH - אלא מה? אנחנו מעדיפים להלעיט עצמנו בחידושי הטכנולוגיה במקום לשנן נהלים. חברים שימו טוב בראש: אם אתם מתנהגים לפי הנוהל (אשר מצופה מכם - גם (ובמיוחד) בעת תקלה) - סיכוייכם להיכנס לפינות חשוכות הרבה יותר קטנים מאשר אם אתה עסוק בלשמוע את המגדל בפל' תוך כדי חרדות של רעש מנוע לא מוכר. (אולי צילינדר אחד הפסיק לעבוד??????) אז שיהיה לכם שבת שלום.

ethanr

New member
הכי חשוב

הכי חשוב בתקלה מעין זו הוא קודם כל להטיס את המטוס (ולא לעשות דברים אחרים שעלולים להסיח את תשומת הלב מהטסה בטוחה, וזה כמובן פונקציה של הניסיון והיכולת שלך), ושנית, לעשות את הדבר שאתה חושב שהמגדל (או הבקרה) מצפים שתעשה, תוך כדי פתיחת שבע עיניים סביבך. עושה רושם שחששת מידי שיצלבו אותך, ולכן נכנסת למסכת שלמה של ניסיונות יצירת קשר, שבסוף עשו לך ולהם יותר בעיות מאשר אילו היית נוחת בפעם הראשונה, וגם מנעו ממך להטיס את המטוס ברמה שאתה רגיל. אם אתה מגיע ל- CTR בתקלת קשר, תכנס בנוהל תקלת קשר (שהוא די סטנדרטי ברב השדות), ותקוה לקבל זיקוק או תאורות אישור לנחיתה. אבל אם אתה כבר בהקפה וראית את מיקומך, פתח עיניים טוב, ותמשיך לנחיתה בטוחה אם המסלול פנוי. אחרי כן תתקשר למגדל, לודא שהכל בסדר... זה כנראה מה שהם מצפים שתעשה.

עמוס שלום

עפ"י מה שתארת, היית בהקפה. אל תשכח שאתה נמצא בטיסת ראייה, והאחריות עליך על כל המשתמע - ולא על הפקח, גם אם הוא טועה בהנחיותיו. מה שהיית צריך לעשות, להמשיך לנחיתה בקשר עיין עם המטוס שהיה לפניך, ולנחות לעצירה מלאה, וזאת, לאחר שהבחנת כי המסלול פנוי. אם המסלול איננו פנוי, הליכה סביב לנסיון נוסף, תוך כדי "שידור עיוור" בתוך תחום ההקפה הרגילה אותה אתה מכיר. להשתמש בפלאפון בתוך ההקפה - ממש אינו רצוי ואף איננו בטיחותי. והמלצה בנוסף - אל תעלה לאוויר אם אתה יודע שיש לך בעיות קשר, תחזור לחברה ממנה השכרת את המטוס, ותבדוק את מהות התקלה/בעיה. דרך אגב, זה שאינך מכיר את רעש המנוע ללא אוזניות - לא טוב!!!מה יקרה מחר בבקר כשתטוס ליעד כלשהו, וה-PTT יתקלקל, והאוזניות לא יהיו מחוברות כראוי, ו/או האוזניות יצאו מכלל שימוש בגלל סיבה זו או אחרת? אתה צריך לדעת לתפעל את הרדיו מהמקרופון הידני, לדעת איך שומעים את הרדיו מהרמקול החיצוני הנמצא בתקרת המטוס. כמובן, שכל זה ללא אוזניות על הראש. המלצתי, לך ולכל הקוראים בפורום שלא יתנסו בסיטואצליה שכזו, לטוס מידי פעם ללא אוזניות, על מנת להכיר את הסיטואציה, ואת רעש המנוע. בברכה - יוסי

תקלת קשר בסולו ראשון

מזכיר לי... עמדת התיישרות למסלול 11 הרצליה. מטוסים אחרי ומולי ממתינים. אני קורא ואין עונה. מה עושים? חיברתי את האוזניות שלי לכסא ימין ודיווחתי מההגה השני. הבעיה נפתרה!

מה הקשר לדיווח מההגה השני?

אתה יכול לתקוע את האוזניות היכן שבא לך (ימין או שמאל) וללחוץ על ה-PTT בכל נקודה במטוס כולל ה-PTT שעל המיקרופון העצמאי ולדבר מהמיקרופון של האוזנית. כל לחצני ה-PTT במטוס מחוברים במקביל (במטוסים שיש בהרצליה) כמה שזכור לי, רק באודיו פנל של GARMIN יש הפרדה בין ה-PTT הימני והשמאלי.

לא מדויק

אני לא יכול לומר מה יש באיזה מטוס, אבל אצלי למשל כל PTT פועל בנפרד ואף מבטל את יכולת הטייס השני להתערב בתקשורת (רק מיקרופון אחד אקטיווי), וזה אינו פאנל של גרמין. ראיתי מספר רב של סוגי אינטרקומים הפועלים כך, וטסתי בעוד מטוסים כאלו בהרצליה. בעקרון, חיבור של כל ה PTT יחד והפעלת כל המיקרופונים כפעילים היא התקנה גרועה (או אפילו בניגוד להוראות היצרן) וגורמת לקשר רועש בהרבה מהנדרש. להבדיל, ברוב מערכות ה VOX כל המקרופונים "נפרצים" יחד לקשר פנים. מערכת המכילה VOX נפרד לכל מיקרופון היא נדירה (מותקן אצלי, מקל על הקשר במטוס הרועש הזה).

מה הקשר?!

האינטרקום שלי (אני רכשתי אותו ישירות ונתתי למפעל להתקין דרך אגב) לא ממש יודע את זה.

אויש נו באמת, מי מדבר עליך

אמרתי מטוסים בהרצליה, שלך לא נחשב כי התכוונתי לרב המטוסים ושכחתי לציין מראש מטוס אירובטי שאף אחד לא יכול לקחת אותו באופן עצמאי וכמובן שכחתי לציין שכך זה גם יהיה בקוזי (כמו אצלך). תלך לכל צסנה ממוצעת בהרצליה ותראה.

למעלה