נזק מול תועלת

stאסתי

New member
נזק מול תועלת

היי, הרבה זמן לא כתבתי פה אבל עלה בזמן האחרון נושא שרק אתם תוכלו להבין אותו. הקשר עם המשפחה=שווה את זה או לא? עד שכבר גישרתם על הברוגז, כבר חזרו לדבר אתכם ולהזמין אתכם הביתה (יותר מדי) וכביכול הכל בסדר אבל אחרי תקופה מסויימת אתם קולטים שבעצם בחישוב פשוט של מה שאתה מקבלים מהקשר עם המשפחה לבין מה שאתם משקיעים בקשר עם המשפחה בסופו של דבר אתם במינוס עצבני (וכמו שאתם בטח יודעים על מינוס יש ריבית...) נכון שמשפחה זה לא משהו שאפשר לסכום אותו או למדוד אותו בטבלת עלות/תועלת ועדיין... האנרגיות שצריך להשקיע בקשר והעוגמות נפש המרובות שבסופו של דבר אכן מפריעות למהלך התקין של החיים השגרתיים... זה שווה את זה? ואם לא, בוא נגיד שהחלטנו שלא ושזה יותר מדי.. מה עושים עם ההחלטה ה"מאוד" מעמיקה הזאת? מה מוציאים לפועל? אשמח לתגובות תודה מראש המשך ערב מצוין אני חוזרת לטחון עבודה. ואגב, אם מישהו מחפש עבודה באיזור הרצליה,21 לשעה אבל תנאים סוציאליים שווים ומאוד מתאים לסטודנטים,שלחו לי מסר.

הגישה שלי שונה

לא כל דבר מודדים כמו שמודדים השקעה כלכלית עם חישובים מעמיקים של 'מה יצא לי מזה?'... קשר עם משפחה וחברים לא נמדד בשיקולי עלות תועלת קטנים עם חישובי ריביות ודיבדנדים... הרווח הוא לטווח ארוך ולעיתים, ועצם ההשקעה, היא הנתינה. ותחשבי על זה כי זה קצת עמוק.

stאסתי

New member
אתה יודע מה?

מסכימה איתך חלקית. באמת שמשפחה עקרונית היא מעל החישובים הרווחיים והפרקטיות של טבלאות בעד ונגד.אבל הרי בסופו של דבר אם אתה עוצר רגע ומסתכל במבט אובייקטיבי על הכאב,המתח והאנרגיות שהקשר איתם לוקח ממך ודורש ממך, אתה רואה שיכול להיות שבמקרים מסוימים ועם משפחות ספציפיות הדרישה שלהם היא רק שתתן ותתן מעצמך ורק תתפשר והם מקובעים בעולם שלהם,לא מקבלים את המציאות שאתה בחרת לעצמך ומנסים לגרום לך להרגיש רע לגבי דברים שאתה שלם איתם ושעבדת קשה להגיע אליהם.זה באמת נתינה שאתה מקבל ממנה, או שזאת כניעה שהורסת אותך? הפחד לא לאבד אותם גורם לפעמים לפשרות שהן פשוט יקרות מדי (למה לעזאזל כל הדימויים שלי מגיעים מהעולם הכלכלי??) מה אתה חושב?

מבינה מאוד מאוד

גם לנתק כמו לחיבור יש את היתרונות והחסרונות. אני חושבת שההחלטה שלך צריכה להיבנות מתוך ראיה מופכחת ואף קרה של המציאות. לבדוק עם עצמך אם האנרגיות שלך מצדיקות את עצמן, ולאו דווקא ברמת הפידבק מהמשפחה אלא יותר חשוב אם את מרגישה נוח וטוב עם זה. אם לא או מכל סיבה אחרת, תרפי קצת. סך הכל הייתם קצת ברוגז וקשה לצפות ממך שתחליקי דברים כאילו כלום (כמו שההורים שלי מנסים לעשות. מה נסגר איתכם אנשים? קצת קרדיט). וגם אם תחליטי שלא להחליט אלא לתת לדברים לזרום ולקוות שתמצא איכשהו נוסחה, זה גם בסדר ואפילו ישים

stאסתי

New member
את יודעת מה הבעיה?

פעם אחת אומרים לאמא לא והיא עושה מזה סצנה.. אולי צריך סצנה במקרה הזה.

פעם אחת היא בטוח תעשה

אולי אחרי שבע פעמים ימאס לה.. וסצנות מנקות ומוציאות את הג'יפה ההדדית החוצה, ואחר כך בדרכלל מרגישים יותר טוב.

Le Fay

New member
מישהו לגמרי חכם אמר לי אתמול

שאל אנשים שהוא לא סומך עליהם הוא לא בא גם בשמחות. אצלי, נראה לי, זה מנפה את כל המשפחה שיש לי. איך אצלך?

stאסתי

New member
אז את לא הולכת לשמחות משפחתיות?:)

אצלי... האמת? לא סומכת בכלל. אבל עדיין אני אלך לחתונה של אחישוב חלק מהבעיה להגיד לא לאנשים..

Le Fay

New member
התחלתי לחשוב על זה מחדש.

מצד שני, זה מכבר ידועה כמשתמטת סדרתית משמחות משפחתיות, שיחות נימוסין השארתי לאחרים והתכנסויות חגים מחרימה בלי התלבטויות. מסתבר שהשאלה הנותרת היא אם להתחיל לדלג גם על לויות.

rigoletto111

New member
מילא שמחות, אבל אם לא תלכי

ללוויות של אנשים אחרים, הם לא יבואו לשלך...

קריעת תחת מהנה

לדעתי. משפחה זה דבר מאוד אינדוידואלי. אם כבר עסקינן ברגשות. תראי לפי ההרגשה שלך. עם את מרגישה ``פראייר`` תשני את המצב. אם לא תחיי בסבבה. בלי שיקולי הפסד/תועלת.

stאסתי

New member
כן אה?

אני נזכרת בתקופה שלא הייתי איתם בקשר,איך הרגשתי רע עם זה ועכשיו אני לפעמים מסתכלת על התקופה הזאת בגעגוע לשקט הנפשי הזה....

למעלה