נו מה זה הקשקוש הזה - מה המסעדה אחראית לחיי אדם? מוגזם לגמרי

איפה אמרתי דבר שכזה? תראה לי. אם הוא אינו רוצה להגיש רק בגלל חוסר יכולת לעמוד במפרט אף אחד לא יתבע אותו. ואם כן, הוא יזכה.
נכתב ע"י מומחה לקנונית הסדר העולמי:


אז מבחינה חוקית בעל הבית צריך להתאפק ולהגיד לעובדים - "תגידו להם שהאחריות עליהם",

גם אם יפסיד לקוחות.

אם מבחינה חוקית אין לו אפשרות להגיד את זה ולצאת חלק אז יש בעיה.
שתהיה בעל בית של מסעדה תגיד את זה. תחטוף תביעה שתרושש אותך.



אם אתה לא רוצה להגיש לו אוכל אפשר לתבוע אותך על אפליה,לא יוצאים מזה אתה לא מבין.

זה לא כתוב באף מקום,לא נחתם,ומי שאמר שהשיחה נשמרה?

מילה שלו מול מילה שלך.
 

DANIAVNI

Well-known member

צריך להיות לחלוטין באחריות הסועד.
נראה לי שצריך לצאת חוק שכל מי שמגיש דברי מזון יפרסם במקום בולט במסעדתו
שאיננו אחראי לאלרגיות ורגישויות אחרות.

מי שרוצה לבקש קפה על בסיס סויה, זכותו אבל אם יגישו לו חלב
שידע מראש שלמקום אין אחריות אם טעה .

עם כל הכבוד, יש לך בעייה, תאכל ותשתה בבית
זה קצת מוגזם לצפות ממסעדה שעובדת בלחץ להתחשב ברמה שכזו בסועדים .
 
נראה לי שצריך לצאת חוק שכל מי שמגיש דברי מזון יפרסם במקום בולט במסעדתו
שאיננו אחראי לאלרגיות ורגישויות אחרות.

מי שרוצה לבקש קפה על בסיס סויה, זכותו אבל אם יגישו לו חלב
שידע מראש שלמקום אין אחריות אם טעה .

עם כל הכבוד, יש לך בעייה, תאכל ותשתה בבית
זה קצת מוגזם לצפות ממסעדה שעובדת בלחץ להתחשב ברמה שכזו בסועדים .
נכון,זה מה שרוב הזמן נח הציע עם הצעה לאפשרות למסעדות עם אחריות לאלרגנים.

אני אמרתי שזה מצוין אבל זה ליברלי מידי ולכן לא יעבור.
 

1ספי11

Well-known member
נראה לי שצריך לצאת חוק שכל מי שמגיש דברי מזון יפרסם במקום בולט במסעדתו
שאיננו אחראי לאלרגיות ורגישויות אחרות.

מי שרוצה לבקש קפה על בסיס סויה, זכותו אבל אם יגישו לו חלב
שידע מראש שלמקום אין אחריות אם טעה .

עם כל הכבוד, יש לך בעייה, תאכל ותשתה בבית
זה קצת מוגזם לצפות ממסעדה שעובדת בלחץ להתחשב ברמה שכזו בסועדים .
העובדה שהמסעדה תודיע שאין לה אחריות לא פוטר אותה מאחריות.
אם טיבעוני יבקש שלא יהיה חלב בקפה והמסעדה תשים לו חלב,הוא יכול לתבוע את המשעדה גם אם היא לא תיקח אחריות.
זה תופס הרבה יותר חזק על אלרגיות.
היה מקרה בראש פינה שלקוחה ביקשה גלידה פרווה והביאו לה גלידה חלבית שהרגה אותה. ודאי שזה באחריות המסעדה.
 
העובדה שהמסעדה תודיע שאין לה אחריות לא פוטר אותה מאחריות.
אם טיבעוני יבקש שלא יהיה חלב בקפה והמסעדה תשים לו חלב,הוא יכול לתבוע את המשעדה גם אם היא לא תיקח אחריות.
זה תופס הרבה יותר חזק על אלרגיות.
היה מקרה בראש פינה שלקוחה ביקשה גלידה פרווה והביאו לה גלידה חלבית שהרגה אותה. ודאי שזה באחריות המסעדה.
צריך לעשות שזה לא יהיה - בשביל זה פתחתי את הפוסט הזה.
 

DANIAVNI

Well-known member
העובדה שהמסעדה תודיע שאין לה אחריות לא פוטר אותה מאחריות.
אם טיבעוני יבקש שלא יהיה חלב בקפה והמסעדה תשים לו חלב,הוא יכול לתבוע את המשעדה גם אם היא לא תיקח אחריות.
זה תופס הרבה יותר חזק על אלרגיות.
היה מקרה בראש פינה שלקוחה ביקשה גלידה פרווה והביאו לה גלידה חלבית שהרגה אותה. ודאי שזה באחריות המסעדה.
אולי לא הדגשתי
המסעדה תפרסם מודעה מתאימה ומרגע זה לא תהיה לה כל אחריות
אפילו לגבי מי שביקש בלי חלב וקיבל עם חלב .
 

1ספי11

Well-known member
אולי לא הדגשתי
המסעדה תפרסם מודעה מתאימה ומרגע זה לא תהיה לה כל אחריות
אפילו לגבי מי שביקש בלי חלב וקיבל עם חלב .
אתה חושב שאם מסעדה תפרסם שאין לה אחריות על אוכל מקולקל זה יפטור אותה מאחריות?
 

ai27

Well-known member
אתה חושב שאם מסעדה תפרסם שאין לה אחריות על אוכל מקולקל זה יפטור אותה מאחריות?
בהחלט יפטור אותה מכל טענה לרשלנות.
כל עובד שישאלו אותו לגבי חלב - יפנה לשלט הגדול שאי אפשר לפספס.
זה עניין של נהלים תקינים,
אם יש נהלים - אין רשלנות. והביטוח ישלם את התביעה בלי בעיה.

למה לדעתך על כ"כ הרבה מוצרים כתוב "עלול להכיל חלב ובוטנים"? הרי במפעל יודעים - אין שם חלב ובוטנים.
אבל ה"עלול להכיל" הזה מכסה אותם משפטית לחלוטין.
אם מישהו ימות - מקסימום יוכלו לתבוע את הביטוח, וספק אם יצליחו לקבל פיצוי גדול.
 
נערך לאחרונה ב:

ai27

Well-known member
העובדה שהמסעדה תודיע שאין לה אחריות לא פוטר אותה מאחריות.
אם טיבעוני יבקש שלא יהיה חלב בקפה והמסעדה תשים לו חלב,הוא יכול לתבוע את המשעדה גם אם היא לא תיקח אחריות.
הוא יכול לתבוע - אבל ספק אם יצא לו משהו: הרי טבעונות זה כמו כשרות, ובגלל הכשרות, מתביעה לא יצא כמעט כלום.

יגידו לו "אין לנו תעודת VEGAN FRIENDLY",
ואם יש - ישללו את התעודה ויתנו לו כמה גרושים.
זה תופס הרבה יותר חזק על אלרגיות.
היה מקרה בראש פינה שלקוחה ביקשה גלידה פרווה והביאו לה גלידה חלבית שהרגה אותה. ודאי שזה באחריות המסעדה.
בדיוק.
אם היו תובעים אותה על עניין הכשרות - היו שוללים את התעודה,
כי לרבנות אין סמכות לתת קנסות.
ואז השמאלנים היו מלכלכים על הרבנות בעיתון שהיא דורשת פקח צמוד יקר כדי לחדש את התעודה.

אבל בגלל שזו לא כשרות - מותר לתת קנסות/פיצויים מרתיעים.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
או שהמסעדה מכריזה שהיא מסוגלת לספק אוכל לאנשים אלרגים ואז יש לה אחריות. או שהיא מכריזה שלא, ואז אסור לה לספק אוכל לאנשים האלה.
ואז אם מישהו מתקשר להזמין אוכל ואומר שהוא אלרגי, אסור לה לספק לו את האוכל.

אבל אם מזמינים אוכל למישהו אלרגי ואומרים את זה למסעדה ואז המסעדה אומרת שאין עם זה שום בעיות ואז יש בעיות, זאת האחריות של המסעדה.
 
או שהמסעדה מכריזה שהיא מסוגלת לספק אוכל לאנשים אלרגים ואז יש לה אחריות. או שהיא מכריזה שלא, ואז אסור לה לספק אוכל לאנשים האלה.
ואז אם מישהו מתקשר להזמין אוכל ואומר שהוא אלרגי, אסור לה לספק לו את האוכל.

אבל אם מזמינים אוכל למישהו אלרגי ואומרים את זה למסעדה ואז המסעדה אומרת שאין עם זה שום בעיות ואז יש בעיות, זאת האחריות של המסעדה.
יש כזה כלל/חוק/מנהג או שהמצאת את זה עכשיו?
 
אם אין חוק כזה, פלא שיש בעיות בנושא?
קודל כל זה רעיון מקורי שהמסעדה תהיה צריכה לסמן את זה עצמה אם היא

מגישה אוכל לאלרגנים או לא.

אבל הוא בחיים לא יעבור - הרעיון ליברלי מידי ואנחנו נמצאים בעיצומו של נאציזם סמוי.

שנית חשבת פעם למה יש כ"כ הרבה אלרגנים - שאני הייתי צעיר זה היה נדיר מאוד.

פה ושם היה איזה מסכן רגיש לחלב ובוטנים בכלל זה היה נדיר בצורה מטורפת.
 
לא מבינה את הטמטום הזה של מי שאלרגי למשהו, מסכן את חייו לריק ומפקיר את עצמו בידי בעל מסעדה.
מי שאלרגי צריך להיות כל הזמן עם היד על הדופק, לכן אם כבר עשתה את הצעד המטומטם של ללכת למסעדה, צריכה להיות נודניקית ולשאול אלף פעמים, אם אין את הדברים שרגישה אליהם.
 
לא מבינה את הטמטום הזה של מי שאלרגי למשהו, מסכן את חייו לריק ומפקיר את עצמו בידי בעל מסעדה.
מי שאלרגי צריך להיות כל הזמן עם היד על הדופק, לכן אם כבר עשתה את הצעד המטומטם של ללכת למסעדה, צריכה להיות נודניקית ולשאול אלף פעמים, אם אין את הדברים שרגישה אליהם.
לאכול בחוץ כבר נהייה נורמה,במיוחד לאנשים שלא עובדים בבית ומכאן מתחילות הבעיות

כי גם האלרגנים לא רוצים לוותר על הפינוק.

אני מאמין ב"שכונה" באוכל שיהיה זול בלי כפפות,רמת היגיינה נמוכה,בלי פיקוח של משרד הבריאות,

אלרגנים בעיה של האדם - אין אחריות.

ז"א הכל שיהיה זול ומגוון שהחסמים יהיו נמוכים כמו דוכנים בהונג קונג/מצריים ועוד.


אבל הרוב לצערי בעד "אוכל כבית מרקחת" ומחיר בהתאם.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה