נו, מה אתם אומרים?

אשרת

New member
נו, מה אתם אומרים?

עלייה של 20% בשכר הלימוד לתואר ראשון, קטן עלינו, אה? :| לגבי שכר הלימוד לתואר השני, זה יהיה כבר דיפרנציאלי. אולי הגיע הזמן שהסטודנטים יתחילו להשבית לזמן ארוך יותר את הלימודים.

baudrate

New member
בעצם למה לא?

אז חלק מהסטונדנטים יפסיקו לעבוד, זה לא נורא. הרי כל מה שאהנחנו צריכים בארץ זה כמה עורכי דין ואנשים מתחום הכלכלה והמנהל והמדינה תהיה צומחת פורחת, מה לא?

אשרת

New member
אם יפסיקו לעבוד...

אזי כיצד ימננו את לימודיהם? או שמא תגובתך היתה צינית?

baudrate

New member
ובמחשבה שניה ...

רציתי לומר "אם יפסיקו חלק מהסטודנטים ללמוד..."

baudrate

New member
עכשיו ברצינות - תוכנית פילוט

אפשר להריץ תוכנית כזאת, למשל להעלות את שכר הלימוד ב50% בחוג לכלכלה, וכמובן לתת מלגות והלוואות ולראות איך זה עובד. אחר כך אפשר יהיה להעריך את זה ולהמשיך הלאה

תמיר1991

New member
ומה אם בנאדם ממעמד כלכלי נמוך

ירצה ללמוד כלכלה? אז מה, הוא יתקשה עוד יותר ללמוד? תמיר.

baudrate

New member
ומי אמר שזה גרוע? שיתקשה.

אני בטוח שהפרפסורים בחוג לכלכלה יכולים להסביר לך ולו שזה טוב.

adiavn

New member
ומה זה ייתן?

שביתה של סטודנטים לא בדיוק תורמת ללחץ על משרד האוצר, היא פוגעת רק בסטודנטים עצמם.

שישבתו, את מי זה מעניין

הבעיה עם הסטודנטים שלנו, בניגוד לשאר המדינות בעולם ששם הסטודנטים מובילים את כל המאבקים החברתיים ועומדים בראש המחנה החברתי, שהסטודנטים שלנו מפונקים, ואיכפת להם רק מעצמם ומטובתם האישית. על כן לאף אחד לא צריך להיות איכפת מהם, אם להם לא איכפת מאחרים. סולידריות פועלת לשני הצדדים. אם היא לא פועלת לצד אחד, היא לא תפעל גם לצד השני, והגיע הזמן שאלה שאלה שעוד לא קלטו את זה ייקלטו את זה.

gershon17

New member
אתה מצדיק אם כך את יולי תמיר?

שרת החינוך שאתה בעצמך בחרת לכנסת? צריך להעלות את שכר הלימוד באקדמיה?

אני לא מצדיק אף אחד

פשוט לא מעניין אותי מהסטודנטים שלא איכפת להם מאף אחד אחר מלבדם.

vinney

Well-known member
לא מעניין אותך מאף אחד שלא איכפת לו

מאף אחד פרט ממך, זה כבר הבננו.

gershon17

New member
מה עם סטודנטים עניים?

מהם לא איכפת לך? לא נראה לך שתואר אקדמי יכול להועיל גם לעניים?

vinney

Well-known member
אבל אז הם יפסיקו להיות עניים

ויהפכו בן לילה להיות קפיטליסטים עושקים וגנבים. ככה הוא קורא לי, לפחות, כך שזה מראה לך בדיוק מה הוא חושב על כל מי שלא רוצה להיות עני.

להם צריך להעניק מלגות מיוחדות

אני מדבר על סטודנטים שהוריהם יכולים לשלם את המחיר גם אם הוא יהיה כפול ומשולש. ומי כמוך יודע שכאלה לא חסרים, ואולם לא מעניין שום דבר מלבד עצמם. הסטודנטים העניים, מעצם היותם עניים, כבר כלולים במאבק החברתי, ואם לא הם אז לפחות בני משפחתם. כך שאני לא מדבר עליהם. אני מדבר על שאר הסטודנטים שאמורים לשמש חוד החנית בכל מאבק חברתי, ולא עושים זאת. מהם לא צריך לעניין את אף אחד, כי להם לא איכפת מאף אחד והדבר היחיד שמניע אותם זו טובתם האישית בלבד.

אשרת

New member
////

אתה יודע שאתה אדם צבוע? מדצ אחד אתה אומר שאין להעינש ילדים בגלל מעשי ההורים שלהם, אבל מצד שני אתה בעד "הענשת" סטודנטים שכל חטאם הוא שהם נולדו למשפחה בעלת אמצעים על ידי כך שאתה רוצה לחייב את ההורים שלהם לשלם על שכר הלימוד שלהם? אתה לא חושב שאתה *קצת* חצוף?????

עם כל הכבוד אשרת, סטודנטים לא ילדים

הם אנשים בוגרים שמסוגלים לקחת לבד החלטות ואחריות על מעשיהם ודיעותיהם. בניגוד לילדים, למדינה אין ולא צריכה להיות שום אחריות על סטודנטים שהדבר היחיד שמניע אותם זו טובתם האישית, ושום דבר מלבדה. ומלבד זאת אשרת, כפי שציינתי, סולידריות עובדת לשני הצדדים, או שהיא לא עובדת. אי אפשר לדרוש רק מצד אחד לקיים סולידריות, בעוד שהצד השני אינו מקיים אותה. הסטודנטים שלנו צריכים ללמוד שאם הם רוצים שבני עמם יתמכו בהם ובמאבקיהם, עליהם לתמוך בבני עמם, גם אם אין זה נוגע לטובתם האישית.

אשרת

New member
אתה שוכח דבר אחר..

אותם סטודנטים שאתה כל כך מתאב בתום לימודיהם ישלמו מיסים קצת יותר ממך (הרי מי שמבריך מינימום לא משלם מיסים, ומשום שאתה בחרת להרוויח מינימום, מעניין מה זה אומר עליך) כך שיש לך אינטרס מעולה לעזור להם. שנית, אם אם ילדים גדולים, אז למה אתה כופה על ההורים שלהם לממן אותם?

למעלה