נו - אז מה? קקי מסריח?

zimes

New member
נו - אז מה? קקי מסריח?

דיון מענין ב"להיות הורים". אמנם השאלה של השואלת לא נענתה (היא אמרה - חמותי עושה X, וזה מרתיח אותי. מה לעשות? והתפתח יופי של דיון על - "האם צריך X, או שזה ממש הרסני לילד?"), אבל התוצאה ראויה קריאה. תהנו! (ואל תשכחו לשטוף ידיים)

לא הבנתי מה הביג דיל

גם אנחנו אומרים: "איכסה, קקי". משה חוזר על זה בצורה ממש מתוקה ובשמחה
. אבל בהקשר הזה, פעם גיליתי שאחת המטפלות במעון מחליפה להם עם כפפות חד-פעמיות. זה הפריע לי (נראה לי לא נעים שנוגעים להם עם ניילון במקומות רגישים) אבל לא אמרתי כלום. לכל אחד יש סף רגישות אחר...או שאני סתם אמא לפלפית והייתי צריכה להעיר משהו?

בהחלט!

אם אין סיבה רפואית טובה (קשה לי לחשוב על כזו)- מה פתאום כפפות? הילד שלך נגוע? מצורע? הוא לא חפץ- הוא אדם קטן שזקוק למגע אנושי- גם בעת ההחתלה. זה חשוב. בנוסף- לשימוש בכפפות חיסרון ע-נ-ק: אז, המטפלת לא מרגישה צורך לשטוף ידיים היטב לפני שהיא עוברת לילד הבא ואם ההחלפות ב"רצף"- הרי מתכון בדוק להעברת זיהומים בין ילדים... (זו בדיוק הסיבה שבמטבחי הצבא (להבדיל)-אוסרים שימוש בכפפות.

1אילת2

New member
חובה כפפות! כל הכבוד לגננת שמשתמשת

בהן! אם אני זוכרת נכונה, בארה"ב זוהי תקנה ממשלתית מחייבת. מספיק שיש ילד אחרי חיסון פוליו.

לאה_מ

New member
האמת שגם לי לא נראה ביג דיל

שאומרים לילד שהקקי שלו מסריח. זה ציון עובדה, לא? כשאורי עושה קקי מריחים את זה ברדיוס של חמישה מטר לפחות... אבל נראה לי מהדיון ההוא, שמה שמפריע לשירה אצל חמותה הוא משהו לגמרי אחר, ולכן ההערות של חמותה - גם אם הן לא נוראיות כשלעצמן - מעוררות רגשות שליליים.

אשמח להסביר מה נראה לי ביג דיל

ואשמח עוד יותר לשמוע את תגובותיכם המלומדות. חמותי היא דווקא אשה חביבה בדרך כלל, והעניין הוא בכלל לא היא, אלא עקרוני לגמרי. האם נשמע לכם סביר שכשאני יוצאת מהשירותים, היא היתה מכריזה: "איכסה פיכסה" או "מי מסריחולה?" ועוד שטויות מעליבות מהסוג הזה? ברור שלא. אתם לא חושבים שהורים (או סבים או מטפלות) שאומרים דברים כאלה, גם אם הם חושבים שזה חינני וחמוד, בעצם מלמדים את הילד שהפרשותיו מגעילות ומסריחות? אתם לא סבורים שלמשפטים הללו יש השפעה שלילית על תפיסת גופו והיחס להפרשותיו? אני משוכנעת שיש לכך השפעה גדולה. אני יודעת שהמון הורים עושים את זה בהיסח הדעת ובטוחים שזה נורא מצחיק, אבל כמו שכבר כתבתי בפורום הורים, אני מכירה כמה דוגמאות מאוד לא משעשעות שנבעו מהצחוקים האלה. אחת מהן היא של ילד בן 5, שנהג להתאפק במשך ימים ארוכים מלהטיל צואה, רק כי המטפלת החכמה שלו היתה אומרת לו "איף, מסריח". דוגמה מזעזעת עוד יותר בעיני היא של בחור שיצאתי איתו, שהיה בטוח שהזרע שלו מסריח (!). הוא לא היה מסוגל להיפרד מהמגבת שלו ברגעים האינטימיים, כי התבייש בריח גופו. מאין, לדעתכם, הגיע לו הרעיון המוזר הזה לראש? ילדים ותינוקות ששומעים משפטים כאלה מפנימים, לדעתי, מסר מאוד ברור: ההפרשות שלנו מגעילות ויש להתבייש בהן. שימו לב: אינני טוענת לרגע שקקי מדיף ריחות ניחוח ("רגע, לבן שלך יש ריח של בושם?" זה מה ששאלו אותי כמה ממשתתפות פורום הורים) - זאת בכלל לא הנקודה. הנקודה היא, שאפשר להתייחס לזה באופן ענייני, ואפשר באופן אמוציונלי עם קונוטציות שליליות. וזה בדיוק מה שניסיתי למנוע מנועם. אין לי שום עניין שהוא ירגיש שמשהו בגוף שלו מגעיל או דוחה. הכל טבעי. כולנו מחרבנים, ואנחנו לא נוהגים לכנות אחד את השני "מסריחול". אז למה את ילדינו כן? מה גם שהוא אינו יכול להחליף לעצמו חיתול, או לנקות את עצמו ולהתיז ספריי דוחה ריחות, כמו שעושה סבתא שלו כשהיא נכנסת לשירותים. התפקיד שלו הוא לחרבן, והתפקיד שלי לנקות. זה הכל. דעתכם חשובה לי מאוד ואשמח לשמוע אותה.

מירי,

New member
זה עדיין קשור.....

אני אנסה להבהיר איך אני "רואה" את זה... לקקי יש ריח מסריח!- היום כשהם כבר 'עושים את זה' בשרותים , הם יודעים שבגלל שהריח לא טוב , סוגרים את הדלת , ואח"כ מפזרים ספרי... זה לא משהו בגוף שלהם , זו הפרשה של הגוף שלהם - שהגוף מפריש כדי להתנקות! שני הילדים שלי שמעו את הביטויים האלה - אני חושבת שזה ילדי יודעים להבחין גם מה עומד מאחורי הביטויים מבחינת ההרגשה של המבוגר!

maya100

New member
אישית, אני מסכימה איתך לגמרי

מעולם לא אמרתי לאביגיל שהקקי שלה מסריח או שהיא מסריחה, גם כשהתקשיתי לנשום ואף כעסתי על בעלי שעשה פרצופים וקולות שונים. גם כשילד מקיא עלי זה מאוד לא נעים אבל אני לא אחלום אפילו (ואני בטוחה שכולכן תסכימו איתי) להגיד לו "איכס".

הקאה היא בדיוק הדוגמה שחשבתי

עליה: גם אני לא אעלה בדעתי להגיד לו איכס עליה. גם זאת עובדה: קיא הוא מגעיל ודוחה לא פחות, ובכל זאת אנחנו מתאפקים מלומר זאת. הנימוק "אבל זאת עובדה!" אינו מקובל עלי. יש הרבה עובדות לא נעימות, ובכל זאת אנחנו לא זורקים אותן בפרצוף, בטח לא של ילד קטן, שאחר כך צריך לטרוח שנים כדי לתקן אצלו תפיסות שהתקבעו בגיל רך.

לאה_מ

New member
אני לא יודעת אם זה אותו דבר.

ילד שמקיא נמצא באיזושהי מצוקה. פיזית לפחות. זה דבר חריג, לא שגרתי. היחס שלי אליו יהיה שונה מעצם העובדה שהוא זקוק בדרך כלל ליותר נחמה. ילד בחיתול שעושה קקי זה מעשה יום ביומו. אני צריכה לחשוב על זה עוד.

לאה_מ

New member
או קיי - הבנתי אותך מצויין. תודה על

ההסבר. אני שותפה להסתייגות מכינויים שנוגעים לילד עצמו, כמו "מסריחולה" וכד'. אני מסכימה שתגובה עניינית היא הנכונה ביותר. אני עדיין חושבת, שבמסגרת התגובה העניינית, לא נורא אם אומרים שהקקי מסריח. תשמעי - לאורי לא תמיד מתחשק להחליף חיתול. מצד אחד - מה אכפת לי - הרי אם הוא לא רוצה אני לא מעוניינת לכפות את זה עליו. מצד שני - לפעמים יש לו קקי נורא מסריח. באמת. וגם לי זה מפריע. אז מה הפתרון? אני מציעה לו להחליף והוא אומר לא. אז אני אומרת לו שהקקי מסריח, ולכן אני מבקשת שאם הוא משחק לידי, שיחליף חיתול. זה נשמע לי מאד ענייני.

עירית ל

New member
אני נוהגת בדיוק כך

ואפילו, אם הוא לא מסכים להחליף חיתול מסריח, מסרבת לשחק איתו עד שיסכים. אין סיבה שאני אבליג על חוסר נעימות שהוא גורם לסביבתו. הכל כמובן ענייני ובלי כעס. מה שכן, לאחרונה הוא התחיל לתכמן ואם הוא לא רוצה להחליף הוא מתרץ את זה בכך שהוא לא גמר עדיין ומבטיח להגיד לי ברגע שהוא יגמור (את המשחק הנוכחי ואת השלושה שהוא מתכנן לאחר כך
).

vered4

New member
חוץ מזה שזה לא נעים

אני כן דרשתי מהילד שיחליף כי יש עם זה בעיה בריאותית. נכון שלא רוצים ללחוץ על הילד, אבל הוא לא מודע להשלכות של להסתובב עם קקי דבוק לעור הגוף שלו. הוא מעדיף להמשיך ולשחק. אין במקרה הזה סיבה מיוחדת להיות ליברלים. אז הסברתי לו שבקקי יש חיידקים, הם לא בריאים לעור ויכולים לגרום לדלקת/פצע/מחלה. מאותה סיבה לא משחקים עם קקי (ופיפי), לא נוגעים בו עם הידיים ורוחצים ידיים אחרי שנמצאים בשרותים. ולכן אני גם מסכימה עם זה שאפשר לכנות את הקקי מסריח, ולא את הילד.

נעה גל

New member
אני נוטה להסכים עם ההסבר הזה

(יש לי חולשה לנימוקים של "למבוגרים לא הייתם מעזים לומר כך") למרות שאני לא בטוחה לגמרי שיש קשר בין בעיות עם הפרשות גוף להורים שאומרים לילדים שהקקי שלהם מסריח. אנחנו לא אומרים לילדים בבית שהקקי שלהם מסריח (לא מתוך עקרון, סתם). יחד עם זאת, דווקא עכשיו שהבן שלי נגמל, אחרי שהוא עושה בשירותים הוא מציין בנימת גאווה "עשיתי קקי גדול ומסריח". ושירה, אני הייתי מדפיסה את ההודעה הזאת, שכתבת, ועם זה הולכת לחמות ומסבירה לה למה את לא אוהבת שהיא אומרת לו "איכסה פיכסה". לכי על הנימוק של "למבוגר לא היית אומרת את זה". ולגבי יחסים עם החמות - יש הרבה דברים שאני בעד להבליג עליהם בקשר עם הסבים והסבתות. אני חושבת שזה קשר מאוד מיוחד. לי היו סבא וסבתא אהובים במיוחד ועד היום (20 שנה אחרי שהם נפטרו) אני עדין מתגעגעת אליהם מאוד. אני מקוה שלילדי יהיו קשרים דומים עם ההורים שלנו. אבל, אם יש משהו שהוא מאוד מפריע לך (כמו שעולה מההודעה שלך) אני כן חושבת שכדאי להגיד להם. ואני עוד חושבת שבעלך צריך לדבר עם אמא שלו ולא את. יהיה לו קל יותר להגיד את הכל וכשדברים באים מהבן הם פחות טעונים. >>נעה שהפציעה לשניה מהחופשה שהיא לקחה לעצמה לצורך לימודים<<

maya100

New member
אני מכירה ילד, היום בן 4 עם בעיה

כי ההורים שלו תמיד עשו פרצופים והוסיפו עד כמה העניין ריחני אוף "מגעיל" והנה, הוא היום גמול מפיפי כבר כמעט שנתיים אבל קקי הוא עושה מתחת לשולחן הקטן בחדר שלו ותוך בכי. ואלו הורים משכילים, תרבותיים, מבינים עניין, אבל כאן הם טעו בגדול.

נעה גל

New member
אני הייתי אומרת, שלמרות שהם טעו,

זו מסקנה חפוזה להגיד שבגלל זה שהילד נוהג כך. אני מכירה הורים שלא אומרים לילדים שלהם שהקקי שלהם מסריח ולא עושים פרצופים ועדין הילדים מראים כל מיני סימנים של בעיות קשות בגמילה (הרבה פעמים קקי הוא הבעיה). התמונה היא אף פעם לא חד מימדית ואין אף פעם סיבה אחת למה ילד נוהג בדרך זו או אחרת. ובעניני גמילה - שנות לימוד לא תורמות. רק רגישות תורמת.

הילהל

New member
תודה על ההסבר

נמנעתי מלהגיב קודם כי באמת לא הבנתי את העניין. בכללי - את צודקת, לא צריך להגיד לילדים שהם איכס/מגעלים/מסריחים בעיקר בגיל הזה, בו אין להם ממש מה לעשות בנידון (מותר לטעמי להגיד לילד בן חמש, למשל, שהוא נורא מלוכלך ומזיע ושזה לא נעים ומסריח ואנא ממנו שיגש להתקלח). לגבי המקרים שציינת - הם נראים לי סופר קיצוניים. לא כל ילד שסבתא שלו קראה לו בחיוך "מסריחול" יפתח תסביכים כאלה1 על אחת כמה וכמה ילד שברוב המקרים קיבל מהוריו את ההתייחסות העניינית שאת נותנת לנושא הזה. לגבי "לא אומרים כך למבוגרים" - מה אומר לך? אולי אנחנו "פסיכים" אבל גם בבית הורי וגם בביתי אם מישהו הלך לשירותים וכתוצאה כל הבית מסריח, בהחלט יעירו לו ויבקשו שיטפל בעניין (לפתוח החלון בשירותים, לשים ספריי וכד'). אז יש אמירה, רק שהמבוגר, בניגוד לתינוק, יכול לעשות משהו לגביה. ולעניין החמות - מכיוון שכמו שכתבתי, אני מאמינה שהילד לא יפגע מכיוון שברוב המקרים הוא שומע את התייחסותך העניינית ולא את התייחסותה, הייתי מניחה לעניין בשקט (אלא אם כן זה סימפטום לבעיה רחבה יותר).

zimes

New member
אני חושבת וחושבת וחושבת

ראשית - זה ענין של איך והאם מתיחסים בכלל לריחות גוף (במשפחה). אצלינו בפירוש יש התיחסות של "צריך לטפל" בריחות לא נעימים - אם זה מקלחת, כביסה, שטיפת רצפה אחרי מלא פיפי של הילדים, להוציא את שקית הזבל ששכחנו באוטו (כי לא נסענו יומיים) וכו' ויש עוד ענין: במסגרת החינוך להיגיינה, אנחנו מלמדים את הילדים לא לגעת בפיפי-קקי, לשטוף ידיים אחרי, לא לעשות פיפי ליד הצלחת, אלא להתרחק (כשאוכלים בגינה) וכו' - חלק מהמסר שמועבר הוא של "איכס". ככה זה. האמת - בכלל לגבי "איכס" - אכלנו, נשארו פירוריפ בצלחת, הצלחת נכנסה לכיור, האוכל הופך ל"איכס". אז מה? הילד לומד שאוכל זה איכס? לא! הוא לומד את הקוים הדקים והפתלתלים שבין דברים מגעילים ולא מגעילים. אני חושבת שההתיחסות ליציאות היא רק פן אחד של מכלול זה. עכשיו, אחרי שכתבתי, בוררה לי הנקודה - אין צורך לפשט לילד את העולם/החיים לשחור ולבן. הנסיון לדבוק ב"אנחנו אוהבים אותך בכל מצב" עד כדי "אנחנו לא שמים לב לזה שהקקי שלך מסריח" הוא הקצנה מיותרת. עדיפים בעיני האפורים: "אוהבים אותך, הקקי מסריח". אה - ועוד משהו - לגבי "לא אומרים ככה למבוגרים". נכון. אבל גם לא אומרים למבוגר "תראה! עשית קקי!" או שואלים "עשית קקי?" - כי מבוגר לא זקוק לנו בכלל לדיון *כלשהו* בנושא. [אני לא מוצאת כרגע דוגמאות לדברים אחרים שלא אומרים למבוגר, כן אומרים לידל, ולא מרגיזות אותי. אני צריכה לחשוב על זה. רעיונות?]

nonana

New member
דרך אגב אני כן אומרת לבעלי

שאני נכנסת למקלחת אחרי שהיה בשירותים שהוא השאיר ניחוחות לשבוע
וכל זה בהומור כמובן. אין בעיה עם קקי מסריח אבל כן יש בעיה לדעתי עם הגזמות בהתבטאויות.

Kalla

New member
מסכימה איתך לגמרי.

אני גם לא בטוחה שזה כל כך בריא ונורמלי לחפש כל הזמן להסתיר את המציאות תחת מסווה של נחמדות ונעימות לא מציאותיים ומופרכים. מה הטעם להתעלם מעובדות החיים הבסיסיות ביותר ולהעמיד פנים שהן שונות ממה שהן באמת? מה הטעם לייפות את המציאות כמעט עד כדי אבסורד? העולם פשוט לא יכול לעבוד ככה לאורך זמן. מתישהו המציאות תצא לאור. מסכימה איתך, לגבי עניין ההקצנה במקרה הזה.

למעלה