נותן בהם סימנים

psichi

New member
נותן בהם סימנים

אולי מפאת השעה המאוחרת, ואולי זה השנאפס
, ישבתי לתומי ובהיתי בנקודה אקראית בזמן-מרחב (במערכת גלילאית רקטילינארית ביחס אלי) ואז התעורר בי צורך עז לישב אחת ולתמיד את הנושא המהותי היחיד שלא הצלחתי לשים עליו את האצבע בשלוש השנים החולפות בפקולטה להנדסה. מתי נכון להשתמש בכל אחד מהסימנים בתרשים המצורף. דוגמאות לשימוש יתקבלו בברכה.

נסיון ../images/Emo107.gif

1. חופף ל- משתמשים בזה בעיקר למשולשים חופפים. לדוגמה הגובה במשולש שווה-שוקיים מחלק אותו לשני משולשים חופפים. 2.שווה בקירוב רב- לדוגמה בפיסיקה משתמשים הרבה בקשר sinα≈α , עבור זוויות הקטנות מ 15º , או מכל גדול אחר שמחליטים עליו לגבי דרגת הדיוק הרצויה. 3.דומה ל- בעיקר למשולשים דומים (משולשים השווים בכל זוויותיהם ופרופורציוניים בצלעותיהם). 4. יש בכלל סימן כזה ? 5. זהה ל- זהות תמידית. למשל 4 זהה ל 2² . 7. מכאן נובע ש - היסק מתמטי או גיאומטרי. לדוגמה x²=4 ומכאן נובע ש x=±2 . 8. שואף ל- שימושי למשל בתורת הגבולות.

dubby250

New member
אני חושב שחלק מהסימנים מאוד מוכרים

1. משתמשים כשאומרים ששני משולשים חופפים 2. כשאומרים שביטוי שווה בערך לביטוי אחר (לדוגמא כשמבצעים קירוב לערך מסוים) את 3 4 ו- 6 ראיתי כבר כמה פעמים אבל אני לא זוכר בדיוק, אני לא אגיד סתם. 5. לדוגמא כשיש זהות בין טענו מסויימות משתמשים בסימן כזה. (לדוגמא, חוקי דה-מורגן) 7. כשנכונות של טענה אחת גוררת את נכונות הטענה השנייה. (לדוגמא, x גדול מ-1 אזי (וכאן משתמשים בסימן) x בריבוע גדול מ-1 8. זה סימן הגרירה המקובל בלוגיקה מתמטית שטענה גוררת טענה. (זה לא כמו סימן 6, כי בסימן 6 משתמשים כשנכונות של טענה גוררת טענה אחרת, אבל כאן מדובר על ביטוי מורכב שיכול להיות אמת או שקר). אני מניח שניתן להשתמש בסימנים מסויימים גם במקומות נוספים, במיוחד סימן 8.

psichi

New member
אלוהים אדירים!

אצלנו משתמשים בסימנים אלו באופן הבא: 1. שווה בערך ל.. 2. שווה בערך ל.. 3. מסדר גודל של.. 4. שווה בערך ל.. 5. שוויון זהותי 6. הגדרה של מושג 7. גורר 8. גורר או בשימוש אחר שואף ל... האם השימושים האלה פסולים / מקובלים? התהייה שלי החלה מהשימוש האקראי והלא-קונסיסטנטי של פרופסורים מלומדים וקפדניים בסימונים 1, 2, 4 לסירוגין.

איליה.

New member
לא, השימושים האלה הם בסדר.

גם אצלנו כל מרצה משתמש בסימונים קצת שונים, כולל הסימונים שציינת. ההנחה היא שאתה מבין למה הכוונה למרות חוסר הקונסיסטנטיות.

איליה.

New member
תשובה

1. חופף. אני מכיר את השימוש שלו רק במשולשים. 2. שווה בערך. 3. דומה. למשל משולשים דומים. 4. יש בכלל סימן כזה? 5. שני פירושים: א. שווה זהותית. למשל f(x)=0 עם שלושה קווים - פירושו פונקציית האפס. ב. אותה משמעות כמו 6. 6. מוגדר כ-. לפעמים משתמשים גם בסימן שווה ומעליו האותיות def, או בשווה עם שלושה קווים. 7. גורר. יכולים להיות גם פירושים נוספים בתחומים שונים. 8. יכולים להיות לזה פירושים שונים בתחומים שונים. למשל בדקדוקים של שפות פורמליות זהו כלל גזירה. בלוגיקה זהו הקשר "חץ" או גרירה.

איליה.

New member
וכמו dubby, גם אני שכחתי ../images/Emo9.gif

את השימוש ב-8 עבור המושג "שואף". מרוב מדעי המחשב שוכחים את המתמטיקה

למעלה