נושא נדוש - פוליו

בטח לא מי שמקשר מאמרים שלא קרא בכלל

פולספגן

New member
כבר הפכת כתבה אחת ב-Ynet שהגבתי ע"ס תגובה

של מישהו שנראה כמו ציטוט מהכתבה מחוסר זמן, מסקנה שאני לא קוראת מאמרים?

לא יפה!

מה לעשות, לא קראת את מה שד"ר הלפרין כתב

אבל בכל שאת החלטת להעלות קישור של זה.

ואני באמת מחזיקה ממך כאדם רציני בתחומו, לכן התאכזבתי אז

פולספגן

New member
העליה שמה היתה כי המינון היה יותר גבוה

דווחו גם מקרים של נתינת 10 טיפות.

כיום, כאשר הושאר אותו חומר פעיל, זה בעצם שקול למה שניתן שם וזו אגב הסיבה שנותנים עכשיו רק מנה אחת ואילו בעבר נתנו 3 מנות חיסון OPV.

לכן, ברור שהעליה הזאת קשורה לחיסון

אגב, התגובות שלך מזכירות את ההתנהלות בסיפור הילדים של "המלך הוא עירום".
מעניין, מי יידאג להעיר אותך?

פולספגן

New member
OK, הוא דיבר על החיסון הביוולנטי, אך נתנו את

החיסון הטריוונלטי עם מינון גדול יותר כפי שכתבתי דווח גם על מתן 10 טיפות.

מה לא ברור במה שכתבתי? (שעכשיו השארת אותו מינון למרות שהוצא זן בעצם שקולה למינון היותר גדול שניתן בהודו)

תתייחסי לחיסון הביוולנטי

הטריוולנטי לא רלוונטי לעיניינינו, ואף אחד כאן בארץ לא נתן ולא יתן עשר טיפות.

טוב, אצלינו נתנו היום שש טיפות (שתיים לכל ילד
), ורק מעדכנת אותך שהיו המון אנשים היום בטיפת חלב כדי להתחסן, והאחיות אמרו שזה ככה מיום ראשון, מועד תחילת המבצע במרכז הארץ. היה עומס מטורף, אבל למזלינו זה נוהל ביעילות מפתיעה, היו הרבה אחיות, חיכינו רק כחצי שעה בתור..

פולספגן

New member
אין מה להתייחס אליו, כי הוא שונה במרכיביו כפי

שכבר דר אודי קלינר ראה עפ"י העלוני יצרן (בעבר, הוא בטעות הסתמך על משהו שיש במשרד הבריאות שהוא לא עלון ליצרן).

nuvnuv1

New member
היתה עליה של 1200% במקרי השיתוק

קצת קשה לומר שזה מקרי כשהחיסון המוחלש היה הדבר היחידי שהשתנה באותו הזמן.
להעלים את הפוליו אבל לגרום לאלפי ילדים שיתוק רפה חד שנחשב קטלני יותר מהפוליו זה לא נראה לי כשמשהו שמישהו יכול להיות מרוצה ממנו.
יכול מאוד להיות שבמדינות אחרות בעולם לא חקרו את הקשר בעליה במקרי ה AFP ולכן לא ייחסו את זה למתן החיסונים המוחלשים.
גם בארץ היו מקרים של שיתוק לאחר מתן החיסון המוחלש בעבר.

kita1000

New member
ברשותך שואלת בשביל חברה

שיש לה בן עם כשל חיסוני שהרופא הגדיר כסיכון משמעותי לפוליו.

לאחר התלבטות הורה לה לחסן את הילדה בת השנתיים. ואני צוהה מדוע אין הנחיות ברורות וחדות?

חברה אחרת הונחתה בטפח ע''י האחות לאחר חיסון ילדיה שלא לגעת בתינוקות לא מחוסנים...

תגובה

שלום רב
ההנחיות לטעמי ברורות, לצערי לפעמים אנשים מתבלבלים.
אנסה להבהיר, ילד שיש לו דיכוי חיסוני, לא יכול לקבל את החיסון החי מוחלש. נקודה.
חשוב שיחוסן בחיסון המומת להגן עליו (אם הוא לא חוסן).

יש לשמור על הייגינה אישית בכל מקרה

שושונלה

New member
שלום דר' קלינר

אשמח לשמוע מה דעת משרד הבריאות לגבי ילדים שלא חוסנו כלל במומת. מה עליהם לעשות כעת - הרי הם הולכים למסגרות ומוקפים בילדים שמפיצים את הוירוס החי מוחלש.

האם ילד כזה, לא מחוסן, אך בריא, אמור להיות בסדר כשהוא מוקף כך ע"י עומס וירלי גבוה שכזה ? ראיתי במאמרים של ה-CDC שגם אנשים עם מערכת חיסונית בריאה נדבקו בפוליו (שם דיברו על אלה שלקו בשיתוק) משהות ליד מישהו שחוסן בחי מומת.

אני יודעת שחלק מההורים לילדים הלא מחוסנים נותנים עכשיו את החיסון המומת - תוך כמה זמן נוצרים נוגדנים למחלה מהחיסון המומת? והאם מנה אחת מספיקה ? והאם נכון שבזמן שנוצרים הנוגדנים האלה (כלומר בזמן שהגוף מגיב לחיסון המומת) הגוף בעצם חלש יותר ודווקא אז מסוכן יותר להיחשף לנגיף החי מוחלש שמפרישים ילדים אחרים ?

אודה על תשובתך,

ורד

תגובה

שלום,
ילד שלא חוסן בכלל נמצא בסיכון מאוד גבוה מהנגיף הפוליו הפראי וסיכון מסוים וקטן מהנגיף התרכיבי.
ההמלצה שלנו ברורה - ילד כזה צריך להתחסן ומהר בחיסון המומת.
לוקח עד שבועיים ליצור נוגדנים לאחר החיסון. מנה אחת נותנת הגנה טובה אך לא מלאה. הגנה מלאה מתקבלת רק לאחר 3 מנות.
חיסון לא גורם להחלשת הגוף.

שושונלה

New member
חיסון מעסיק את מערכת החיסון

במקרה אני רופאה וטרינרית ומתמצאת טיפה באימונולוגיה. ישנה סיבה שאנחנו לא מחסנים ילדים או כלבים כאשר הם חולים - כי בשביל לחסן אנחנו רוצים שמערכת החיסון תהיה פנויה לחיסון ולא עסוקה במשהו אחר. גם הפוך זה עובד - כאשר מערכת החיסון עסוקה עם ייצור נוגדנים ותאי זכרון בעקבות החיסון, איתגור ע"י מחלה נוספת הוא לא רצוי.

ועל כן לי נראה לא נכון לחסן עכשיו ילד בחיסון מומת ולשלוח אותו בשבוע הבא (כשהוא עדיין בתהליך יצירת הנוגדנים) להתמודד עם גן מלא בילדים מפרישים חיסון חי מוחלש. נראה לי עדיף שיגיע לשם כשמערכת החיסון שלו חזקה כדי להתמודד עם ההדבקה.

אני לא שואלת כדי להתפלפל אלא באמת כדי לקבל תשובה על כן אשמח לשמוע מה דעתך על מה שכתבתי.

תודה,

ורד

למעלה