נושא נדוש - פוליו

נושא נדוש - פוליו

(שאלתי בטעות גם בפורום אחר אך התכוונתי לקבל את התשובות כאן
)

מצטערת שאני מעלה דיון שבטח כבר חרוש פה.
אבל אני רק על קצה המזלג בבירור הנושא.

כנראה לא הבנתי עד הסוף את המשמעות של החיסון המוחלש.

אני מבינה שהחיסון ניתן על מנת להגן על הסביבה ולא ספציפית על הילד עצמו.
אני לא פוסלת את האפשרות לחסן על מנת להגן על אחרים (כל עם ישראל אחים לא?)
אך כמובן שאינני רוצה לסכן את ילדי ואינני יודעת מה בדיוק הסיכון פה.

לא ממש הבנתי איך כאשר נותנים חיסון לנגיף המוחלש זה בעצם עוצר את "נגיף הפרא" מלהשתולל?

הרי אנחנו כהורים מחוסנים שווים באותה מידה לילד מחוסן לא? ולנו לא נותנים את המוחלש.

האם נשא של הנגיף המוחלש (לאחר שקיבל את החיסון הזה) כבר לא יכול להדביק בפראי?

כיצד ילד שקיבל את החיסון המומת בעצם נושא את הנגיף הפראי? הוא לא אמור להיות מחוסן לזה?

ושוב, לא ממש התעמקתי בנושא לכן אני קצת מבולבלת.
אשמח לעזור לאוכלוסיה הלא מחוסנת אם זה לא פוגע בילדים שלי או במשפחתי.

במשפחתי הקרובה יש כרגע 3 נשים חולות סרטן. האם אני לא מסכנת אותן בעצם היותי מחסנת כביכול למענן??

וגם אם לא אחסן את המוחלש, הרי רוב הסיכויים שהילדים שלי ידבקו בזה בגן מהילדים המחוסנים ואז בעצם אני באותה נקודה לא?

יש לי שני ילדים שקיבלו את החיסון המומת אך לא את כל המנות.
ילד בן 3 שקיבל שתי מנות
ילדה בת שנה+8 שקיבלה מנה אחת.
ז"א שאני צריכה לרוץ עכשיו לחסן אותם כדי שלא יהיו בסיכון עכשיו כשחוזרים לגנים?

אחת השאלות הגדולות שלי היא שכאשר בעצם אני מעבירה את הניגיף דרך הצואה לאנשים שאינם מחוסנים, כיצד בדיוק זה מחסן אותם נמגיף הפרא?

סליחה על ההודעה המבולבלת הזאת.
אשמח אם תוכלו להקדיש לי מהידע שלכם וזמנכם כדי לישר את הסוגיות.

תודה מראש

תגובה

שלום רב
נתחיל מזה שילד מחוסן בחיסוני השגרה מוגן מפני מחלת הפוליו. המטרה בחיסון הילד בחיסון החי מוחלש היא למנוע ממנו להיות נשא של הנגיף האלים ולסכן את הסביבה. החיסון המומת יוצר חסינות בדם אבל לא במעיים שם הנגיף מתרבה ומופץ הלאה. החיסון החי מוחלש יוצר חסינות מעיים.
מתן חיסון חי מוחלש לילד שקיבל חיסון מומת הינו בטוח מאוד והסיכון ממנו למעשה לא קיים. רק כדי להדגים - בארץ בין השנים 1990-2005 נתנו את החיסון החי מוחלש לאחר חיסון מומת ולא היה אף מקרה של תחלואה מהחיסון (נתנו כך 7 מיליון מנות של חי מוחלש) .

ההורים כבר חוסנו בחיסון החי מוחלש כאשר היו ילדים (כל מי שמעל גיל 10 בארץ).

לגבי משפחתך - לא מחסנים ילד רק אם יש לו מגע הדוק, כלומר גר באותו בית, עם אדם מדוכא חיסון. אם יש מפגש איתם, צריך להימנע ממגע פיזי ולהקפיד על היגיינה.

מומלץ להשלים את חיסוני השגרה לפי גיל הילד.

אין מטרה בלהעביר את הנגיף התרכיבי מאדם לאדם. להיפך, המטרה היא לשמור על היגיינה ולמנוע את העברת הנגיף האלים (וגם את התרכיבי).

אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת.

לא ממש הבנתי משהו

אם אין כביכול מטרה להדביק בנגיף
אז למה בעצם עושים את כל זה עם הילדים המחוסנים?
נגיף הפרא יכול לפגוע בילדים המחוסנים?

תגובה

שלום רב
כי הילדים מחוסנים ומוגנים אבל יכולים להיות נשאים. על מנת למנוע את הפצת המחלה הם צריכים לקבל את החיסון החי מוחלש.

אבל, אתה מבין ד"ר, נימוקים של אחריות חברתית

לא תופשים אצל הרבה בישראל 2013.
ז"א, אולי ישתכנעו לחסן אם יסתבר שהסבתא הקשישה בסכנה, או מישהו שמכירים, אבל לחסן כדי לעשות רק טוב לחלשים שבחברה הישראלית ולעצור את שרשרת ההדבקה של הנגיף הפראי?
מה פתאום? אני אכפת לי רק מעצמי ושילכו כולם לעזאזל. אדם לאדם זאב.

אני התלבטתי קשות אם לחסן, מתוך מחאה על כך שאני צריכה להגן על ילדים של כאלה שבוחרים לא לחסן את ילדיהם (והם הולכים ומתרבים. יש כמה וכמה כאלה בגן של תאומיי), אבל לאט לאט חשבתי על כך שאם לא אחסן, בעצם אהיה ממש כמותם.
כי אם לא אחסן אני בעצם אומרת שלא אכפת לי בכלל מילד אומלל שלא יכול להתחסן גם אם רוצה.

לא רוצה להיות כזו. לא רוצה שישראל 2013 תהיה כזו. הצבעתי בבחירות בעד חברה צודקת, ואני לא יכולה עכשיו להתנהג אחרת.

מחר לוקחת את שלושתם להתחסן.

nuvnuv1

New member
איך אתה מסביר את העליה במקרי השיתוק בהודו

מעניין אותו לשמוע איך אתה מסביר את העלייה במקרי השיתוק בילדים בהודו לאחר מבצע חיסוני הפוליו המוחלש שניתן שם?

nuvnuv1

New member
כן ראיתי את זה

משום מה משרד הבריאות לא מתייחס לכך בצורה רצינית

פולספגן

New member
הסברתי לך בפורום אחר שלא כל האוכלוסיה מחוסנת

אני אחזור על דבריי כאן כי אני לא אוהבת לשים קישורים לפורום אחר, כדלקמן:-
{
מי שהיה אז מעל גיל 40 לא חוסן למרות שמשרד הבריאות מכריז שכולם חוסנו.
אלו שהיו בני 21 עד 40 חוסנו אם הם בעצמם יזמו זאת.

לכן, אני מניחה שהורייך היו באותה תקופה בני פחות מ-40.
}

תגובה

שלום רב,
לו זה היה קשור לחיסון החי מוחלש שם היינו אמורים לראות את העליה הזו בעוד מקומות, לדוגמא, ישראל במשך השנים שהשתמשו בו כאן.
יכולות להיות הרבה סיבות לעליה ב-AFP (שיתוק רפה חד) לדוגמא זיהום סביבתי זה או אחר ועוד סיבות.
בכל מקרה, באותה טבלה מפורסמת של הודו רואים במפורש שאמנם היתה עליה במקרי שיתוק אך היתה ירידה ברורה במקרי שיתוק כתוצאה מנגיף הפוליו.

פולספגן

New member
ממש לא כי המינון עכשיו הרבה יותר חזק מהסיבה

הפשוטה שהורידו את זן 2 והשאירו את אותו המינון של החומר הפעיל.

תגובה

שלום
רק שהעליה של AFP בהודו היתה לפני שהכניסו לשם את החיסון הביוולנטי. ובכל מקרה, לא היו שם מקרי פוליו...
גם מקרה פוליו מהחיסון הוא מקרה פוליו. ולא היו שם. על פי אותה טבלה.
לכן ברור שהעליה הזו לא קשורה לחיסון.

למעלה