נושא מעניין. העלה גולש

Ahava42

Active member
בניק

Boaz Rom

אם אלוהים לא קיים אז איך נוצר העולם?

ומאיפה אנחנו הגענו לפה? אבולוציה לא נשמע לי הגיוני כי אז מי יצר את היצור הראשון? ומי יצר את המפץ הגדול? אני חושב שהדת נותנת הרבה יותר תשובות לדברים האלה.

מקווה שאיני עובר על חוקי תפוז, הפורום פתוח.

בניק

Boaz Rom

ומאיפה אנחנו הגענו לפה? אבולוציה לא נשמע לי הגיוני כי אז מי יצר את היצור הראשון? ומי יצר את המפץ הגדול? אני חושב שהדת נותנת הרבה יותר תשובות לדברים האלה.

באותה מידה, אני יכולה להשיב לך שאני יצרתי אותם בגלגולים קודמים שלי.
בדיוק כפי שאתה לא יכול להפריך את טענתי, ככה אי אפשר להפריך את טענה זאת, אז למה להאמין לטענה זאת ולא לי?

נערך לאחרונה ב:

שמלת תחרה1

Well-known member
בניק

Boaz Rom

בספר בראשית יש תשובה שאלה.

SupermanZW

Well-known member
בניק

Boaz Rom

יש אינסוף אפשרויות ויש מספר תיאוריות אשר אף אחת מהן לא הוכחה, הידועות שבהן הן תאוריית המיתרים והמפץ הגדול, תיאוריה נוספת, ידועה אף היא, אך קצת פחות היא תיאוריית היקום המחזורי האינסופי שגם אין לו התחלה, מעין לולאה אינסופית. מבין שלושת אלה (אני לא מציין אחרות כי קצרה היריעה) רק תיאוריית המפץ הגדול מחייבת התחלה, אך היא עונה על שאלה זו (קרא על הנקודה הסינגולרית ועל ״תחילת הזמן״, אין ע״פ התיאוריה משמעות לזמן לפני הנקודה הסינגולרית) שתי האחרות אינן מחייבות נקודת התחלה. ע״פ תיאוריית המיתרים הזמן בין מיתרים שונים הוא בלתי תלוי, כל נקודה בזמן יכולה להיות התחלה עבור מיתר מסוים, סוף עבור מיתר אחר או כל נקודה ב״אמצע״ עבור מיתר שונה מאלה שצוינו. ישנם 10 או 11 מימדים ע״פ תיאוריית המיתרים (תלוי באופן הגדרת המימד) ואין סוף מיתרים הנמצאים כל אחד במרחב של בין 3 ל10 מימדים. מימדי הזמן של המיתרים השונים בלתי תלויים.

תמר שרוני

Active member
טוב , מסכימה אתכם שאלוקים גרם למפץ הגדול , ברא את העולם , יצר את האדם , אבל מאיפה צץ אלוקים ומתי ?
איפה דרווין כשצריך אותו ?

SupermanZW

Well-known member
טוב , מסכימה אתכם שאלוקים גרם למפץ הגדול , ברא את העולם , יצר את האדם , אבל מאיפה צץ אלוקים ומתי ?
איפה דרווין כשצריך אותו ?
אם מניחים את קיומו של אלוהים הרי שהבורא אינו נברא, משמע היה תמיד, כי לו נברא היינו שואלים מי ברא את אלוהים, לכן חייב שאין קודם לו.

למעלה