נושא לדיון

לא מדויק

אם מישהו עייף בצורה קיצונית, הוא תמיד יכול לעלות מול החמ"ל/קצין תורן ולבקש החלפה. ובפרט במקומות מסוכנים. במקומות אחרים - נו, בסדר. כסת"ח.

לוחם19

New member
נושא לדיון

אייך אפשר לתת ללוחם נגיד בגולני בפלוגות המבצעיות 28 ימי ריתוק כתוצאה משבירת שמירה אחריי שהוא לא ישן מספר לילות וזאת נקבע בעקבות סמכות של קצינים שרק רוצים לפגוע ביציאות כי הרי הם אוהבים את הצבא אז שכולם יאהבו את הצבא אז למה לא לתת לסמלים ולרספי"ם סמכויות לדוגמה במקום יום ביציאה אפשר לתת 5 שעות שמירה או עבודה ואז כאשר החייל לא יוצא הוא לא רק פוגע בעצמו ובמצבו הנפשי אלא גם משפחתו נפגעת ובגלל זה הבעיות קצינים תחשבו על זה שאתם נותנים ככה סתם עונשים יש עונשים אחרים שיכולים לפגוע פחות במצבם של החיילים ובמשפחות שלהם וזה שפוגעים להם ביציאות לא יהפוך אותם למקצועיים וללוחמים יותר טובים אלא יהפוך אותם לבני אדם יותר גרועים וזה בדוק ....

תשמע...

בתור לוחם המפקדים מצפים ממך לדברים שלא מצפים מג´ובניק רגיל... במיוחד בכל הנוגע לנהלים בשמירה (אני מניח ממה שכתבת שנרדמת בעמדה). סמלים ורס"פים לא יקבלו סמכויות משום שרק קצינים יכולים לשפוט אותך, סמלים ורס"פים יכולים רק לתת לך תלונה (630). ואתה באמת חושב שעל שבירת שמירה מגיע עונש של 5 שעות שמירה או עבודות רס"ר בבסיס? ברצינות?! לרוב נותנים עונש "קיצוני" במשפט הראשון כדי לאפשר מרווח תמרון במקרה שיוגש ערר (ערעור על העונש שמוגש למפקד של הקצין ששפט אותך לעונש הראשוני... אבל דע שניתן גם להחמיר איתך, במקרה שהטענות שתציג בערר יעצבנו את הקורא (והיו מקרים מעולם). תשאל את עצמך תמיד את השאלה הזו: אם אתה היית קצין, איך אתה היית מטפל בחייל ששבר שמירה? אני בטוח שלא היית נותן לו 5 שעות שמירה נוספות, ובטח לא עבודות רס"ר! בהצלחה! ש.צ.

לוחם19

New member
תגובה לכולם

דבר ראשון אני חושב שהנושא שלי קצת יותר חשוב מאייך להוציא 21 נפשי או על התפקיד החדש במז"י או על קורס חובשים ... בכל אופן תודה על כל מי שהגיב אממץץ יש לי מספר דברים נראה לך באמת אם מישהו עייף מישהו יחליף אותו אחריי שהוא לא ישן איזה כמה לילות והוא גמור ובטח יש לו עבודות רס"פ כי הוא צעיר... עכשיו הטחינת צעירות היא שנה וחצי כמעט צריך לזכור ששני מחזורים אחרונים בפלוגות המבצעיות לא שומרות מה שמוריד את הסד"כ בכל אופן כל הנטל נופל על הצעירים אי אפשר להאשים צעיר שכל הזמן פורק מכולות עולה לשמור 4 שעות ואז ללכת לעשות מטבח עם 30 קילו על הגב אז סבבה אני לא מצדיק חייל ששובר שמירה ברור שזה דבר חמור אבל אתה לא יכול להגיד לבן אדם שלא יצא 35 יום הבייתה שיש לך ריתוק אתה פוגע במשפחה שלו

למעלה