אענה לך מה זה בשביל המנהל...
כמנהל קהילה, ששאיפתו להגדיל את כמות ההודעות, להגדיל את כמות המשתתפים ולהרחיב את הפורום, בעיניי תופסים האקטיביים גרידא
הם אלה שבעצם מקדמים את הקהילה ועושים אותה למה שהיא... אבל מצד שני, איני יכול להתעלם מהפאסיביים הלא מעטים, שקיימים בפורום שלנו גם כן
האם אני מחשיב אותם לחברי פורום
כן ולא... מה שבטוח זה שהם לא חברי פורום מהמניין
הם " מיוחדים"... אבל גם להם תפקיד במחזה וגם הם עוזרים במובן מסויים לקידום הפורום... הרי מקום שהוא נצפה, גם נחשב... הרייטינג עולה, ממש כמו בטלוויזיה
לכן לפחות על זה
להם... לחייב זה משהו שבטוח לא נוכל וגם אין בו צורך... למה לכפות משהו
אנחנו בעולם הווירטואלי, העולם הפתוח שכמעט ואין לו מגבלות... ועוד פורום שפתוח לכול אחד אשר
ו חפץ בכך
אם היינו רוצים " לחייב", הייתי פותח פורום נעול שמחייב הרשמה
אבל מצד שני זה גם מעציב אותי שאנשים שמרגישים שייכות לקהילה וממש מבלים בה שעות, לא טורחים אף לצייץ
למה
כי הם מתביישים, כי הם לא רוצים שהחיים הווירטואליים ייגלשו למציאות או ההיפך וכי סתם, הם לא רואים בעצמם אנשים פוטנציאליים שתגובתם תהיה ראויה... הם הנמנעים, אלה שבטוחים שקולם לא יכריע, ממש כמו בבחירות, בדיוק ההגדרה של אדם פאסיבי, אחד שלא ייתאמץ כדי לשנות ותמיד יהיה בספק שהוא באמת יכול לשנות משהו ואת מי זה בכלל יעניין. זה הרבה יותר מסתם הגדרה, זה אופי של בן אדם המכריע הרבה דברים גם בחיי היומיום
מה שבטוח שזה שלא לי הזכות לבקר אותם, לכעוס או להעיר משהו
הם בחרו בדרך הזאת, אז שיהנו... לנו חשובים האנשים " החיים", אלה איתם אנו עוברים את החוויות ממשית בעולם הווירטואלי וגולשים אל החיים המציאותיים וההיפך
להרבה אנשים גם לוקח פשוט הרבה זמן להיכנס לפועל... הם אלה שנקראים בעלי ההצתה המאוחרת
אבל גם זה מצב נורמאלי ובסוף אחד כזה יכול להפוך לחבר פורום הכי נאמן
אז בואו נאחל לעצמנו פשוט כמה שיותר חברי פורום מכול הסוגים, ההגדרות והטיפוסים ואז בטוח הכול יהיה טוב אצלנו